GLUTEENITTOMAT MINI-KUPPIKAKUT + SUKLAAKUORRUTUS


Blogini yksi haetuimpia aiheita on aina ollut gluteenittomat reseptit, joten tässä yksi suklainen gluteeniton herkku lisää. Sain kunnian leipoa syntymäpäiväjuhliin 60 kpl pieniä kuppikakkuja ja samalla leivoin muutaman ylimääräisen ilahduttamaan meidänkin lähipiiriä. Näissä kuppikakuissa todella maistuu suklaa, sillä sitä on taikinassa niin sulatettuna kuin pieninä sattuminakin ja lisäksi kuorrutteessa on reilusti suklaata.

Pienet kuppikakut ovat kivoja tarjottavia, etenkin jos juhlissa on tarjolla muutakin makeaa. Näin vieraat voivat maistaa muutamaakin eri sorttia. Tässäpä siis hyvä vinkki vaikka joulun ajan kahvipöytään tarjottavaksi, kun monilta löytyy varmastikin kahvipöydästä myös ne perinteiset joulutortut, piparit ja konvehdit. Kuppikakkujen koristeeksi sopii ihanasti nuo pienet pretzelit, joita löytyi kaupasta myös gluteenittomina. Jouluksi nämä voisi koristella vaikka polka-karkeilla, pienillä karkkikepeillä tai pipareilla.



SUKLAA MINI-KUPPIKAKUT + KUORRUTUS (G)  35-40kpl

KUPPIKAKUT:
100g voita
200g tummaa suklaata
2,5dl gluteenitonta jauhoseosta
1dl tummaa kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
teelusikan kärjellinen ksantaania
ripaus suolaa
2 munaa
2dl sokeria
1,5dl maustamatonta jogurttia

1. Sulata voi mikrossa, paloittele joukkoon 100g suklaata ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.
2. Mittaa toiseen kulhoon jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri, ksantaani ja suola.
3. Sekoita vispilällä toisessa kulhossa munat, sokeri ja jogurtti keskenään. Yhdistä voi-suklaaseokseen ja siivilöi joukkoon kuivat aineet. Lisää lopuksi 100g suklaata rouhittuna.
4. Annostele taikina suoraan muffinipellin koloihin tai paperivuokiin ja paista +180 asteessa noin 15 minuuttia.


KUORRUTUS:
150g maitosuklaata
100g tummaa suklaata
250g huoneenlämpöistä voita
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
0,8dl tomusokeria
1,25dl kermaa

1. Paloittele ja sulata suklaa kuorrutetta varten.
2. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi pehmeä voi, kaakaojauhe ja tomusokeri. Lisää sulatettu suklaa ja vatkaa vielä hetken aikaa.
3. Lisää lopuksi joukkoon kerma kokoajan vatkaten. Valmis kuorrutus on kauniin tasaista ja sopii heti pursotettavaksi.

Kuorrutteen reseptin löysin Pullahiiren blogista, lisäsin vain vähän määriä kun pursotettavaa oli niin paljon. Tätä kuorrutetta oli muuten ihana pursottaa kun koostumus oli niin tasaista ja kuorrute pysyi kauniina huoneenlämmöstä huolimatta. Kuppikakut ovat muuten parhaimillaan juuri hetken huoneenlämmössä oltuaan, sillä jääkaapissa kuorrutteen voi kovettuu. Kannattaa siis ottaa nämä pois jääkaapista ainakin 15 minuuttia ennen tarjoilua.




Blogin ulkoasu on kokenut muutoksia lähiaikoina, kiitos kivasta palautteesta sen suhteen! Muokkailen vielä vähitellen ainakin tägejä kuntoon, mutta nyt pitäisi olla suurin piirtein valmista. Onkin pitänyt jo pitkään päivittää ulkoasu ja nyt vihdoin löysin sille aikaa. Toivottavasti sivut ovat nyt teidänkin mielestä selkeämmät ja reseptejä on vielä helpompi hakea.

3 kommenttia

  1. Ihana näköisiä kuppikakkuja 😊Enkä ihmettele,että gluteenittomia reseptejä etsitään kun hyviä gluteenittomia ohjeita tarvitaan aina 😌

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annukka! Ja se on kyllä totta, niitä tarvitsen usein itsekin :)

      Poista
  2. Ihana näköisiä kuppikakkuja 😊Enkä ihmettele,että gluteenittomia reseptejä etsitään kun hyviä gluteenittomia ohjeita tarvitaan aina 😌

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥