Instagramin puolella olen ollut aktiivisempi, joten jos kiinnostaa seurailla meidän elämää ja leipomuksia niin kannattaa klikata tänne.
Leivoin eilen kurpitsansiemensämpylöitä, joista kuvasin myös lyhyen reels-videon Instan puolelle. Videossa näet sämpylöiden tekovaiheet ja ohje löytyy tästä postauksesta.
Sämpylöitä ei tosiaan pyöritellä tai muotoilla käsin, vaan kohonneesta taikinasta leikataan sopivan kokoisia paloja. Tällä ohjeella tein 12 muhkeaa sämpylää, jotka mahtuivat juuri sopivasti kahdelle pellille.
KURPITSANSIEMENSÄMPYLÄT 12 kpl
5dl vettä
1tl hunajaa
0,5dl kurpitsansiemeniä
1,5dl kaurahiutaleita
7-8dl vehnäjauhoja
1pss kuivahiivaa
1tl suolaa
3rkl öljyä
Lisäksi tarvitset: vettä ja kurpitsansiemeniä viimeistelyyn
- Mittaa taikinakulhoon kädenlämpöinen vesi. Lisää hunaja, kurpitsansiemenet ja kaurahiutaleet.
- Lisää 5dl jauhoja ja kuivahiiva. Vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan.
- Lisää suola ja loput jauhot muutamassa erässä. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa taikinaa vielä hetken aikaa.
- Kumoa taikina jauhotetulle alustalle, ripottele päälle kevyesti jauhoja ja kohota liinan alla noin puoli tuntia.
- Ota esiin kaksi pientä lautasta ja laita toiseen vettä ja toiseen kurpitsansiemeniä.
- Levitä kohonnut taikina käsin neliön muotoiseksi. Leikkaa taikina 12 osaan. Paina jokainen sämpylä ensin kevyesti veteen ja sen jälkeen kurpitsansiemeniin. Asettele leivinpaperin päälle pellille. Kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
- Paista sämpylät 225 asteessa (tai kaksi peltiä kerrallaan kiertoilmassa 210 asteessa) noin 15-17 minuuttia tai kunnes sämpylät saavat kauniin paistovärin.
- Vinkki!
- Taikina saa jäädä hieman löysäksi, koska sitä ei tarvitse muotoilla käsin.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista! ♥