Yhdestä pellillisestä saa leikattua koon mukaan 20-30 palaa. Kuvan piirakkapalat ovat mielestäni juuri sopivan kokoisia ja näitä saa täällä ohjeella 30 palaa.
LAKTOOSITON JA GLUTEENITON MUSTIKKAPIIRAKKA
1 pellillinen / 20-30 palaa
Taikina:
7dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1dl perunajauhoja
3dl sokeria
3tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
250g voita
- Sekoita keskenään gluteenittomat jauhot, perunajauho, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
- Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita murumaiseksi seokseksi.
- Jaa muruseos kahteen eri kulhoon, toiseen 1/3 osa ja toiseen 2/3 osa.
2dl laktoositonta maitoa / gluteenitonta kauramaitoa
1 muna
- Lisää 2/3 osa muruseoksen joukkoon maito ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi ja levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.
Täyte:
400g mustikoita
500g laktoositonta maitorahkaa
2dl sokeria
2 munaa
3tl vaniljasokeria
- Ripottele mustikat pohjataikinan päälle. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita niiden joukkoon 1tl perunajauhoja.
- Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada tasaisesti mustikoiden päälle.
- Ripottele pinnalle aiemmin sivuun otettu muruseos. Viimeistele halutessasi ripauksella unikonsiemeniä.
- Paista piirakkaa uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia.
Instagramissa stoorien puolelta voit katsella lisää juhlatunnelmia ja kuvia tarjoiluista. Ainakin laktoosittoman tiramisun ohje on vielä tulossa ja samaan postaukseen valmiiseen jälkiruokakulhoon tehty pieni gluteeniton versio.
Ensi viikonloppuna juhlitaan sitten vielä ystävien kesken esikoisen 4-vuotisjuhlia ja vauvan nimiäisiä. Syyskuussa onkin sitten omien syntymäpäivien lisäksi kolmen muun läheisen synttärit. Eli leivottavaa ja juhlien suunnittelua riittää! :)
Kiitos, testattu ja hyväksi todettu
VastaaPoistaMikä maidoton versio kävisi täytteen maitorahkan tilalle?
VastaaPoistaVoiko samaa ohjetta käyttää suolaseen piirakkaa,jättää vaan sokerin pois?
VastaaPoistaTestiin meni juuri makea😊
VastaaPoista