Sain litran verran lisää raparperia ja päätin vihdoin kokeilla piirakkaa, jota olen pyöritellyt mielessäni jo pitkään. Toscapiirakka omenalla on aivan ihanaa, joten halusin kokeilla samanlaista versiota raparperista.
Kirpeä raparperi ja makea toscakuorrutus sopivat hyvin yhteen! Uunissa paahtuvat mantelilastut tuovat vielä oman lisänsä ja lopputulos on mielettömän herkullinen. Suosittelen kokeilemaan!
Raparperi-toscapiirakka, pellillinen
Pohja:
2 munaa
2dl sokeria
2dl maustamatonta jogurttia
150g voita
6dl vehnäjauhoja
2,5tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
500g raparperia (noin 1 litra)
- Vispaa munat ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon jogurtti ja sulatettu voi.
- Lisää lopuksi vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä leivinpaperin päälle pellille.
- Ripottele päälle pieneksi pilkotut raparperit.
- Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 12-15 minuuttia. Ota piirakka pois uunista ja levitä toscatäyte päälle.
- Jatka paistamista vielä toiset noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin paistovärin. Mantelilastut saavat paahtua uunissa, mutta varo että ne eivät tummu liikaa.
Toscatäyte:
150g voita
1dl sokeria
0,5dl fariinisokeria
240g mantelilastuja
3dl kermaa
- Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri, fariinisokeri, mantelilastut ja kerma.
- Anna seoksen kiehua ja kuplia noin 10-15 minuuttia.
- Levitä tosca esipaistetun piirakan päälle ja jatka paistamista ohjeen mukaan.
Nyt saadaan hetki odotella lisää raparperia, seuraavasta erästä aion kokeilla ainakin raparperijäätelöä! :)
Näyttää niin herkulliselta! Vatkataanko munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi asti vai sekoitetaanko vain käsivispilällä?
VastaaPoista