Omenapiirakka pekaani-murupäällisellä

Aiemmin leipomani persikkapiirakka pähkinämurulla oli niin hyvää, että halusin leipoa saman tyylisen piirakan omenoista. Tässä siis täytteenä omenaa ja päällä pekaanipähkinöitä, aivan ihana yhdistelmä!

Taikina on helppo valmistaa myös lasten kanssa, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään. Päälle tuleva muruseos on osa pohjataikinaa, joka otetaan sivuun ja ripotellaan lopuksi täytteen päälle ennen paistoa. Halutessaan pähkinät voi jättää pois, tämä on todella hyvää myös pelkän muruseoksen kanssa. 

 


Omenapiirakka pekaani-murupäällisellä

vuoka 28cm

Pohja:

4dl vehnäjauhoja

1,5dl sokeria

1tl leivinjauhetta

1tl ruokasoodaa

1tl vaniljasokeria

125g voita

+

1 muna

1dl maitorahkaa


  1. Mittaa kulhoon jauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri. 

  2. Lisää sulatettu voi ja sekoita taikina murumaiseksi seokseksi. Ota 1/3 muruseoksesta sivuun myöhempää käyttöä varten.

  3. Lisää lopun murutaikinan joukkoon muna ja maitorahka ja sekoita taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja tee pienet reunat.

Täyte:

2 isoa omenaa

500g maitorahkaa – josta 1dl käytetään piirakkapohjaan

2 munaa

1dl sokeria

1tl vaniljasokeria

Muruseos

1dl pekaanipähkinöitä


  1. Pilko omenat ohuiksi lohkoiksi ja asettele taikinan päälle vuokaan.

  2. Sekoita keskenään rahka, munat, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada täyte omenoiden päälle.

  3. Ripottele muruseos ja pienemmäksi pilkotut pekaanipähkinät rahkatäytteen päälle.

  4. Paista piirakkaa 175 asteessa uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin paistovärin.

Katso myös nämä herkulliset piirakat:




Huomenna vietetään äitienpäivää ja kovasti tekisi mieli leipoa joku ihana juustokakku sen kunniaksi. Viime vuonna järjestettiin äitienpäivän brunssi meidän luona ja silloin tein pavlovaa kinuskilla ja tuoreilla marjoilla. Kinuski-pavlovan ohjeen löydät täältä. 


Oikein ihanaa äitienpäivää!


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥