Aiemmin leipomani persikkapiirakka pähkinämurulla oli niin hyvää, että halusin leipoa saman tyylisen piirakan omenoista. Tässä siis täytteenä omenaa ja päällä pekaanipähkinöitä, aivan ihana yhdistelmä!
Taikina on helppo valmistaa myös lasten kanssa, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään. Päälle tuleva muruseos on osa pohjataikinaa, joka otetaan sivuun ja ripotellaan lopuksi täytteen päälle ennen paistoa. Halutessaan pähkinät voi jättää pois, tämä on todella hyvää myös pelkän muruseoksen kanssa.
Omenapiirakka pekaani-murupäällisellä
vuoka 28cm
Pohja:
4dl vehnäjauhoja
1,5dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1tl vaniljasokeria
125g voita
+
1 muna
1dl maitorahkaa
- Mittaa kulhoon jauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri.
- Lisää sulatettu voi ja sekoita taikina murumaiseksi seokseksi. Ota 1/3 muruseoksesta sivuun myöhempää käyttöä varten.
- Lisää lopun murutaikinan joukkoon muna ja maitorahka ja sekoita taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja tee pienet reunat.
Täyte:
2 isoa omenaa
500g maitorahkaa – josta 1dl käytetään piirakkapohjaan
2 munaa
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
Muruseos
1dl pekaanipähkinöitä
- Pilko omenat ohuiksi lohkoiksi ja asettele taikinan päälle vuokaan.
- Sekoita keskenään rahka, munat, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada täyte omenoiden päälle.
- Ripottele muruseos ja pienemmäksi pilkotut pekaanipähkinät rahkatäytteen päälle.
- Paista piirakkaa 175 asteessa uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin paistovärin.
Katso myös nämä herkulliset piirakat:
- Aprikoosi-tuorejuustopiiras
- Omenapiirakka kanelimurupäällisellä
- Omenainen kinuski-toscapiirakka
- Mansikka-raparperipiirakka
- Raparperi-murupiirakka
Huomenna vietetään äitienpäivää ja kovasti tekisi mieli leipoa joku ihana juustokakku sen kunniaksi. Viime vuonna järjestettiin äitienpäivän brunssi meidän luona ja silloin tein pavlovaa kinuskilla ja tuoreilla marjoilla. Kinuski-pavlovan ohjeen löydät täältä.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista! ♥