Padassa paistettu leipä on uskomattoman helppo valmistaa ja lopputulos on joka kerta onnistunut. Rapea kuori ja sisältä pehmeä leipä, niin herkkua! Näitä tuli tehtyä yhteen aikaan useamminkin ja sitten se taas unohtui.. Kätevää kun illalla vain sekoittaa ainekset yhteen, jättää taikinan yöksi tekeytymään ja paistaa aamulla leivän uunissa. Pakko ottaa taas tavaksi.
Tästä postauskesta löydät helpon ohjeen, kuinka voit itse valmistaa kurpitsasosetta.
KURPITSA-PATALEIPÄ
3dl vettä
3dl kurpitsasosetta
2tl suolaa
9-10dl vehnäjauhoja
1tl kuivahiivaa
- Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi ja sekoita joukkoon kurpitsasose ja suola.
- Lisää vehnäjauhot ja kuivahiiva. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa.
- Peitä kulho kelmulla ja leivinliinalla. Anna tekeytyä huoneenlämmössä 12-18 tuntia.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen ja laita tyhjä pata uuniin.
- Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Kääntele taikina kevyesti leiväksi, kohota 20-30 minuuttia.
- Ota kuuma pata pois uunista, kumoa leipä pataan ja laita kansi päälle. Paista leipää 30 minuuttia. Ota kansi pois ja paista vielä noin 20 minuuttia.
Katso myös ohjeet:
Tällä viikolla luvassa muutamia vinkkejä isänpäivän brunssipöytään ja kahvitteluun. Sain myös loistavan idean koskien isänpäivän kakkua, toivottavasti ehdin toteuttaa sen ensi viikonlopuksi.
Lisäksi lupasin, että voidaan tehdä lapsen kanssa isille pieni kakku, jonka hän saa itse koristella ja lapsi on tästä kovin innoissaan! Niin usein hän haluaisi olla mukana koristelemassa tekemiäni kakkuja, että nyt on hänen vuoronsa :)
Lisäksi lupasin, että voidaan tehdä lapsen kanssa isille pieni kakku, jonka hän saa itse koristella ja lapsi on tästä kovin innoissaan! Niin usein hän haluaisi olla mukana koristelemassa tekemiäni kakkuja, että nyt on hänen vuoronsa :)
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista! ♥