Kurpitsa-pataleipä

Jälleen yksi kurpitsaohje, joka on ihan pakko jakaa teille. Tein aiemmin viikolla mehevää kurpitsakakkua, jota varten valmistin kurpitsasosetta. Säästin osan soseesta myöhempää käyttöä varten, sillä halusin kokeilla tehdä siitä pataleipää. Tästä tuli niiin hyvä ja niiin kauniin värinen leipä! Saman tyylisen leivän voi hyvin tehdä myös esimerkiksi porkkanasoseesta.

Padassa paistettu leipä on uskomattoman helppo valmistaa ja lopputulos on joka kerta onnistunut. Rapea kuori ja sisältä pehmeä leipä, niin herkkua! Näitä tuli tehtyä yhteen aikaan useamminkin ja sitten se taas unohtui.. Kätevää kun illalla vain sekoittaa ainekset yhteen, jättää taikinan yöksi tekeytymään ja paistaa aamulla leivän uunissa. Pakko ottaa taas tavaksi.

Tästä postauskesta löydät helpon ohjeen, kuinka voit itse valmistaa kurpitsasosetta.

KURPITSA-PATALEIPÄ


3dl vettä

3dl kurpitsasosetta

2tl suolaa

9-10dl vehnäjauhoja

1tl kuivahiivaa

  1. Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi ja sekoita joukkoon kurpitsasose ja suola.

  2. Lisää vehnäjauhot ja kuivahiiva. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa.

  3. Peitä kulho kelmulla ja leivinliinalla. Anna tekeytyä huoneenlämmössä 12-18 tuntia.

  4. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja laita tyhjä pata uuniin.

  5. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Kääntele taikina kevyesti leiväksi, kohota 20-30 minuuttia.

  6. Ota kuuma pata pois uunista, kumoa leipä pataan ja laita kansi päälle. Paista leipää 30 minuuttia. Ota kansi pois ja paista vielä noin 20 minuuttia.

Katso myös ohjeet:

Tällä viikolla luvassa muutamia vinkkejä isänpäivän brunssipöytään ja kahvitteluun. Sain myös loistavan idean koskien isänpäivän kakkua, toivottavasti ehdin toteuttaa sen ensi viikonlopuksi.

Lisäksi lupasin, että voidaan tehdä lapsen kanssa isille pieni kakku, jonka hän saa itse koristella ja lapsi on tästä kovin innoissaan! Niin usein hän haluaisi olla mukana koristelemassa tekemiäni kakkuja, että nyt on hänen vuoronsa :)

 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥