RAPARPERI-BLONDIET


Kirpeä raparperi ja makea valkosuklaa ovat lyömätön yhdistelmä. Näitä raparperi-valkosuklaamuffinsseja on tullut leivottua niin pop up-kahvilaan, kuin työkavereille kesälahjoiksi ja omaan kahvipöytään tarjolle. Muffinssit ovat saaneet paljon kehuja ja tästä onkin kehkeytynyt yksi luottoreseptini. Ja koska yhdistelmä on niin loistava, päätin kokeilla millaisia brownien tyylisiä leivonnaisia niistä tulisi.

Blondieissa tumma- tai maitosuklaa korvataan valkosuklaalla, mutta muuten resepti on samanlainen. Osa valkosuklaasta on sulatettu taikinan sekaan ja osa pilkottu sopivan kokoisiksi sattumiksi. Näistä tuli tosi hyviä, ihanan kosteita ja maukkaita blondiepaloja!




RAPARPERI BLONDIET  vuoka 21x21cm  tai 15x25cm

200g voita
300g valkosuklaata
4 munaa
1,5dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
300g raparperia pieninä paloina



1. Sulata voi kattilassa. Paloittele joukkoon 150g valkosuklaata. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi.
2. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki ja vispaa joukkoon sokeri. Lisää mukaan voi-suklaaseos, sekä vehnäjauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe.
3. Sekoita lopuksi joukkoon paloiteltu raparperi ja 150g pieniksi sattumiksi pilkottua valkosuklaata.
4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja levitä tasaiseksi.
5. Paista uunissa 190 asteessa noin 20-25 minuuttia tai kunnes pinta saa hieman väriä. Leivonnaisen on tarkoitus jäädä sisältä hieman tahmeaksi.


Vinkki!
- Jätä kourallinen suklaasattumia sivuun ja painele ne lopuksi taikinan päälle ennen uuniin laittoa. Paahteiset valkosuklaasattumat maistuvat taivaalliselta leivonnaisen päällä.





Mielestäni leivonnaiset olivat parhaimmillaan leivontaa seuraavana päivänä, kuten browniet yleensäkin ovat. Säilytä leivonnaiset jääkaapissa ja ota huoneenlämpöön ennen tarjoilua.

Jääkaapissa odottaakin jo uusi erä raparperia, saas nähdä mitä hyvää siitä keksitään. Ainakin raparperimehua on tarkoitus tehdä, kunhan oman pihan varret vielä hieman kasvavat.

Onnea vielä tätäkin kautta kaikille eilen valmistuneille ja ihanaa sunnuntaita!

10 kommenttia

  1. Raparperi ja valkosuklaa on kyllä loistava yhdistelmä!

    VastaaPoista
  2. Ihanat kesän herkkupalat. Raparperi on nam nam! :p :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää oli kyllä todella ihania. Varmasti tulee tehtyä uudelleenkin :)

      Poista
  3. Nää näyttää ehkä parhailta ikinä, NAM ♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä näistä tuli kyllä herkkuja! Niin ihana tuo makuyhdistelmä :)

      Poista
  4. Moikka! Osaatko sanoa, voiko tässä kananmunan korvata jollain? ☺️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! En ole ihan varma miten toimii, mutta kokeilisin itse lisätä taikinaan esimerkiksi muutaman desin maitoa tai kermaa. Monissa resepteissä munat korvataan myös esimerkiksi omenasoseella. Mietin, että sekin voisi sopia näihin? Taikina kun ei vaadi varsinaisesti munien vaahdotusta, niin luulisin että pieni määrä nestettä voisi korvata munat. Tulethan kertomaan jos kokeilit näitä ilman munaa :)

      Poista
  5. Oheen mukaan tehtyinä jäivät kyllä ihan raaksi. Maku oli mainio, mutta paistos oli lusikkaruokaa. Mitähän voisi tehdä, että onnistuu.

    VastaaPoista
  6. Minullakin jäi ihan raa'aksi koko homma. Paistoin vielä lisää, muttei auttanut. :(

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥