RAPARPERI-JOGURTTIPIIRAKKA, PELLILLINEN


Aurinkoista alkanutta viikkoa! Me vietettiin eilen pojan kanssa koko päivä vanhempieni luona ja sain ihan ex tempore idean leipoa kesän ensimmäisen raparperipiirakan. Käytiin lapsen kanssa yhdessä keräämässä raparperit pihalta. Hän aivan onnessaan kantoi yhtä isoa vartta pitkin pihamaata ja silppusi suuria lehtiä pieneksi silpuksi.

Googletin nopeasti muutamia eri ohjeita ja sovelsin Annin Uunissa blogin reseptistä sopivan niin että pystyin käyttämään kaapista valmiiksi löytyviä aineksia. Vaihdoin kermaviilin turkkilaiseen jogurttiin, soodan leivinjauheeseen ja lisäsin taikinaan reilusti kanelia. Lisäksi laitoin muruseoksen alla jogurttitäytteen ja piirakasta tuli mielestäni todella herkullista! Kaneli sopii niin hyvin raparperileivonnaisiin, joten sitä kannattaa laittaa vielä lopuksi koko piirakan päälle ennen uuniin laittoa.



RAPARPERI-JOGURTTIPIIRAKKA, pellillinen

Taikina:
8dl vehnäjauhoja
4dl sokeria
2tl kanelia
250g voita
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

Lisäksi:
2dl turkkilaista jogurttia
1 muna

500g raparperia

Jogurttitäyte:
2,5dl turkkilaista jogurttia
1 muna
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria




1. Sekoita sähkövatkaimella keskenään jauhot, sokeri, kaneli, sulatettu voi, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
2. Ota muruseoksesta sivuun 1/3 osa myöhempää käyttöä varten.
3. Lisää 2/3 osa muruseokseen jogurtti ja kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
4. Pilko raparperit pieniksi paloiksi ja ripottele taikinan päälle pellille. Lusikoi päälle jogurttitäytettä ja ripottele pinnalle 1/3 osa muruseos. Viimeistele sihtaamalla päälle hieman kanelia ja sokeria.
5. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Vinkki!
Säilytä piirakkaa jääkaapissa, mutta lämmitä hetki uunissa tai mikrossa ennen tarjoilua.



Tämä oli kyllä niin hyvää kahvin kanssa. Maukasta ja mehevää! Ajattelin leipoa vielä myöhemmin tällä viikolla lisää raparperista. Kesän ensimmäisiä raparperileivonnaisia on aina yhtä ihanaa tehdä!

Katso myös blogin aiemmat raparperiohjeet alta:

Raparperi kanelimuru-muffinssit 
Raparperi-valkosuklaamuffinssit
Raparperi-juustokakku
Raparperipiirakka murupäällisellä
Raparperi-vaniljahilloke
Raparperisalsa.




6 kommenttia

  1. Raparperi on ihanaa leivonnassa. Tää näyttää super ihanalta. Pitää itsekin päästä pian leipomaan raparperista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja tosiaan raparperista saa leivottua vaikka mitä herkkuja. Toinen suosikkini on äitini tekemä raparperimehu! :)

      Poista
  2. Hyvältä kuulostaa.. Meillä on vielä aika pieniä raparperinvarret.. Täytyy hetki odotella.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä myös oman pihan raparperit saa vielä hetken kasvaa, mutta vanhempien pihassa oli jo tosi isoja varsia :)

      Poista
  3. Raparperi taitaa olla kaikkien mielessä :) Tein itsekin viikonloppuna kakun, johon tuli raparperia ja jogurttia. Ihanaa, kun kesä on alkanut näin aikaisin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti on! :D Itselläkin jo seuraava raparperileivonnainen mielessä :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥