LINSSI-KASVISPATA JOKA SOPII MYÖS TAAPEROLLE

Viime viikolla kun ensilumi satoi maahan, teki mieli tehdä jotain ihanaa mausteista pataruokaa. Muistin, että Samasta padasta-kirjassa oli resepti linssi-kasvispataanjoka sopii myös pienemmille sormiruokailijoille ja taaperoille. Kaivoin kirjan esiin ja samalla sain taas inspiraatiota tulevien päivien ruokailuihin. Välillä tuntuu, että ei meinaa millään keksiä uusia ruokia, mutta olen kuitenkin tosi huono tekemään jotain suoraan keittokirjan reseptin mukaan. Selailenkin niitä usein juuri saadakseni uusia ideoita kokkailuun.

Muokkasin kirjan reseptiä lisäämällä joukkoon kesäkurpitsaa sekä kikherneitä ja lisäsin myös perunan ja porkkanan määrää. Ruokaa tuli iso padallinen, josta riitti syötävää muutamaksi päiväksi isommallekin porukalle.

Fetajuusto ja tuore persilja sopivat mielettömän hyvin tämän ruoan viimeistelyyn ja mukaan sopisi varmasti myös kirjan reseptissä suositeltu tuore korianteri.


Alkuperäinen resepti kirjasta: Samasta Padasta, Outi Väisänen & Elvi Rista

LINSSI-KASVISPATA  iso padallinen

2,5dl punaisia linssejä
2 sipulia
1kpl yksikyntinen valkosipuli
5 perunaa
5 porkkanaa
1 pieni kesäkurpitsa
500g kukkakaalia
1tlk kikherneitä
500g tomaattimurskaa
8dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
paprikajauhetta
juustokuminaa
tuoretta persiljaa
fetajuustoa
öljyä

1. Huuhtele linssit huolellisesti siivilässä juoksevan veden alla.
2. Pilko sipulit, perunat, porkkanat, kesäkurpitsa ja kukkakaali pieniksi paloiksi. Laita öljy kattilaan ja lisää kasviksia kuullottumaan sitä mukaa, kun saat ne käsiteltyä.
3. Purista joukkoon valkosipulia ja lisää kikherneet. Lisää juustokuminaa ja paprikajauhetta noin 2-3tl tai makusi mukaan. Sekoita joukkoon valutetut linssit ja tomaattimurska.
4. Kuumenna 8dl vettä esimerkiksi vedenkeittimessä, sekoita veteen kasvisliemikuutiot. Lisää kasvisliemi kattilaan ja anna padan hautua kunnes perunat ja porkkanat ovat pehmeitä.
5. Tarjoile tuoreen persiljan ja fetajuuston kera.




Papuja ja linssejä suositellaan annettavaksi lapsille noin 7-8kk iästä eteenpäin ja alle vuosikkaalle sormiruokailijalle tästä saa helposti muokattua suolattoman version jättämällä kasvisliemikuutiot ja fetajuuston pois. Kirjassa vinkattiin myös siitä, että pataa voi hyvin soseuttaa pienemmille syöjille. Me syötiin lisäksi vielä ciabattaa, mutta jos olisin ehtinyt olisin leiponut vielä näitä sormiruokailijan porkkanasämpylöitä, jotka olivat muuten ihan hitti silloin kun meillä aloiteltiin sormiruokailua.

Tällä viikolla ollaan syöty tonnikalapastaa, uunijuureksia ja kanaa ja nepalilaista noutoruokaa. Ajattelin, että voisin postailla useamminkin blogiin ihan näitä meidän arkiruokia, jos joku muukin kaipaa välillä uusia ideoita ja vaihtelua omiin kokkailuihin :)

4 kommenttia

  1. Kiitos ihanasta reseptistä.
    Ja kyllä, ehdottomasti myös arkiruokareseptit ovat jatkossakin tervetulleita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiits kommentista! Tässä asiassa täytyisi ehdottomasti petrata, jotenkin ne omat arkiset kokkailut tuntuu vaan välillä niin kovin tylsiltä. Mutta olisihan se kiva jos joku saisi niistä ideoita omiin kokkailuihin :)

      Poista
  2. Kiitos reseptistä, eiköhän mene kokeiluun :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥