SAIRASTUPALAISTEN VAPPUHERKUT

Heipat täältä sairastuvan ja vappuherkkujen keskeltä! Me ollaan säästytty ihmeen hyvin pienen vauvan kanssa sairastumisilta, mutta nytpä sitten haalittiinkin oikein kunnolla pöpöjä samalla kertaa. Täytyy se taas tännekin ihmetellä, kuinka voi pienessä ihmisessä riittää energiaa korkeasta kuumeesta huolimatta. Itsellä on vain pientä flunssaa ja tuntuu, että oon aivan poikki ja mies makaa myös flunssaisena peiton alla. Viime yönä heräsin useita kertoja sylittelemään pientä potilasta, jolla on nyt vauvarokon lisäksi korvatulehdus ja kova yskä. Yhdessä valvottiin ja välillä nukahdettiinkin onneksi pieniksi hetkiksi. Aamulla riittikin sitten poikkeuksellisesti unta melkein ysiin asti, ihanaa!




Muistan miettineeni yöllä, että en todellakaan ala mitään munkkeja paistamaan tänään. Meillä oli kuitenkin jo simat valmiina ja pakkohan niiden kanssa on olla vasta leivottuja munkkeja, joten ei muuta kuin tuumasta toimeen. Munkkitaikinan jälkeen sain vielä päähäni leipoa aamupuuron jämistä sämpylöitä ja siinä leivontapuuhien lomassa vähän myös siivoilin ja kanniskelin pikkuista potilasta.

Onneksi mies oli jo eilen tehnyt ison kattilallisen mausteista gulassikeittoa, joten siitä riitti meille hyvin vielä täksi päiväksi. Päiväunien ja lounaan jälkeen päästiin maistamaan simaa ja munkkeja, voi että kyllä vaan kannatti nähdä vähän vaivaa. Itse tehtyinä nää vaan on niiin hyviä! :) Tein näitä ihania rahkamunkkeja, joiden resepti löytyykin jo blogista. Simaa tein kaksinkertaisen määrän fariinisokeripaketin ohjeen mukaan. 



Me käytiin eilen lääkärin ja apteekin jälkeen vapputorilla kahvilla. Mun oli tarkoitus ostaa kevään ekat orvokitkin torilta, mutta en sitten jaksanut siinä sateessa alkaa valitsemaan kukkia vaan päätin jättää sen toiseen kertaan. Pojalle valikoitui jo aiemmin viikolla ensimmäiseksi vappupalloksi iso Nalle Puh, josta onkin riittänyt kovasti iloa täällä kotona sairastellessa.









Huomiseksi oli suunnitteilla perinteinen vappubrunssi, mutta saas nähdä kuinka meidän käy. Jos ollaan vielä ihan toipilaina kaikki, niin ehkä meidän vappupäivä menee sohvalla makoillen ja munkkeja syöden. Ei sekään hullummalta kuulosta, mutta toivotaan että oltaisiin jo kuitenkin kunnossa :)

Oikein ihanaa ja herkullista vappua kaikille! ♥

4 kommenttia

  1. Hyvän näkösiä munkkeja :P

    VastaaPoista
  2. Sinulla on aina niin ihania kuvia ja reseptejä! Vappumunkit kuvassa, iso nam! 😋 Toivottavasti siellä pöpöt ovat saaneet jo kyytiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Täällä aletaan olla jo voiton puolella, pientä nuhaa enää :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥