RAPARPERI-VANILJAHILLOKE

Ah ja nam! Keräsin takapihalta reilun pinon raparperia ja keittelin niistä hillokkeen. Vaniljatanko tuo ihanaa lisämakua ja taittaa juuri sopivasti raparperin kirpeyttä. Tätä onkin keretty jo herkuttelemaan niin vaniljajäätelön ja mansikoiden kuin vohveleidenkin kanssa.




Raparperi-vaniljahilloke
1000g raparperia
1-2dl vettä
2-3dl sokeria
1 vaniljatanko

1. Pese raparperin varret ja kuori halutessasi. Pilko raparperit pieniksi paloiksi ja kaada pannulle.
2. Puolita vaniljatanko, kaavi siemenet pannulle ja lisää joukkon myös tangot. Kaada pannulle 1dl vettä ja 1dl sokeria. Sekoittele välillä ja anna raparperien pehmetä täysin.
3. Keittele hilloketta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa ja sokeria maun mukaan.
4. Ota vaniljatangot sivuun ja purkita hilloke puhtaisiin lasipurkkeihin.




Lisää sokeria maun mukaan riippuen siitä, kuinka kirpeän lopputuloksen haluat. Hilloke sopii hyvin niin makeiden jälkkäreiden kuin suolaistenkin ruokien lisukkeeksi. Haaveilen vuohenjuustosalaatista, jonka voisi viimeistellä raparperihillokkeella ja tämä sopii hyvin tarjottavaksi myös erilaisten juustojen kanssa.

Nyt kun on ollut muutamia sateisempia päiviä on tehnyt taas mieli leipoa jotain hyvää. Ehkäpä huomenna vietän siis vihdoinkin leivontapäivän, sillä viikko on ollut aika kiireinen ystäviä tavatessa ja kaikenlaista muutakin menoa on riittänyt. Nyt suuntaan myöhäiselle aamiaiselle ja siitä ystävän luokse. Mukavaa lauantaita! :)

4 kommenttia

  1. Ihana resepti ja ihania kuvia! ♥ Meillä tulee käytettyä raparperit aina kaikki piirakoihin ja kakkuihin ja muihin leipomuksiin, mutta voiskin joskus vaihteeks keitellä hilloakin niistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) Itsekin tulee yleensä leivottua raparperiherkkuja, mutta nyt halusin pitkästä aikaa kokeilla jotain muutakin. Myös mehua tai simaa olisi kiva tehdä, kävin juuri keräämässä pihan vikat raparperit talteen :)

      Poista
  2. Vaniljainen raparperihilloke kuulostaa kyllä hyvältä.. Mulla vieläkin kaapissa viime vuonna keittämääni raparperihilloa.. Ei ole oikein lapsille maistunut..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja hyvää se onkin! Vanilja tuo kivaa lisämakua :) Myös kaneli sopisi tähän varmasti tosi hyvin, ehkäpä pitää keitellä pieni erä lisää. Lapsille raparperi voi tosiaan olla aika kirpeän makuista.

      Poista

Kiitos kommentista! ♥