RAPARPERI-VALKOSUKLAAMUFFINSSIT

Kirpeää raparperia, makeaa valkosuklaata ja tuoreita mansikoita.. nam! Päältä rapeat, paahteisella valkosuklaalla kruunatut muffinssit ovat yksiä kesän lempiherkkujani. Näitä tulee leivottua joka kevät ja kesä niin vieraille, itselle kuin juhliinkin. Muffinssit säilyvät uskomattoman pehmeinä vielä pitkään leipomisen jälkeen ja nämä ovat saaneet aina paljon kehuja kahvipöydässä. Myös ravintolapäivän kahvilaamme leivoimme kolme pellillistä muffinsseja ja sielläkin näistä pidettiin hurjasti.


Raparperi-valkosuklaamuffinssit 12 kpl
2 munaa
1,5dl sokeria
60g voita
1,5dl maustamatonta jogurttia
3,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
0,5tl soodaa
2tl vaniljasokeria
150g raparperia
150g valkosuklaata

1. Vispaa kananmunien rakenne rikki ja lisää joukkoon sokeri, sulatettu voi sekä jogurtti.
2. Lisää seuraavaksi vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda sekä vaniljasokeri ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Lisää lopuksi kuorittu ja pieneksi pilkottu raparperi sekä pieneksi pilkottu valkosuklaa. Jätä pieni kourallinen valkosuklaapaloja muffinssien päälle ripoteltavaksi.
4. Annostele taikina muffinssivuokiin tai muffinipellin koloihin, ripottele päälle valkosuklaapaloja ja paista +180 asteessa noin 18 minuuttia tai kunnes valkosuklaapalat ovat paahtuneet.

Vinkki!
- Säilytä jäähtyneet muffinssit joko kelmun alla, ilmatiiviissä rasiassa tai pienissä pusseissa. Näin ne pysyvät ihanan mehevinä jopa kolme päivää.



Raparperin tilalle voi hyvin laittaa myös esimerkiksi mustikoita tai vadelmia. Valkosuklaapalat ovat ihania makeita sattumia ja niitä kannattaa ehdottomasti ripotella myös taikinan päälle, jolloin ne paahtuvat kivasti uunissa. Taikina on myös todella helppo ja nopea valmistaa, eikä sähkövatkainta tarvita ollenkaan. Voit halutessasi viimeistellä muffinssit tomusokerilla ja tuoreilla mansikoilla.

Maanantaina leivoin näiden lisäksi myös kanelilla maustettuja raparperimuffinsseja työkavereille viemisiksi. Tiistaina päiväkodissa vietettiin hauskaa kesäpäivää ja samalla mun läksiäisiä, kun jään äitiyslomalle. Oli kyllä mielettömän kiva päivä, josta taidan kertoa blogissa myöhemmin lisää. Tai ainakin haluan näyttää teille ihanat lahjat joita sain lähtiessäni. Voi että kun mun tulee ikävä meidän ryhmää ja lapsia! Oli aika haikeaa lähteä päiväkodilta vaikka onhan tässä ihanat ajat edessä itsellä, mutta silti. Onneksi meiltä on lyhyt matka moikkailemaan päiväkotilaisia, joten varmasti siellä tulee käytyä vauvan synnyttyäkin.

16 kommenttia

  1. Herkullisen näköisiä.
    Olenko jo pyytänyt sua kastehelmi arvontaan mun blogiin.
    Oikein hyvää torstai päivää sulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Täytyypä tulla vierailemaan sun blogiin. Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  2. Uskomattoman kauniita kuvia, ihan saa syödä silmillään. Taitava olet!

    VastaaPoista
  3. Kauniita kuvia! Jugurtti taikinassa varmasti vielä tasaa raparperin hapokkuutta. Täytyy laittaa ohje muistiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Jogurtti tosiaan tasaa hapokkutta mukavasti ja tuo muffinsseihin myös rakennetta ja kosteutta :)

      Poista
  4. Näyttävät pehmoisilta ja meheviltä. Ihania raparperireseptejä, ehtisi vaan testailemaan kaikkia. Edellisen postauksen piiras kiilaa kylläkin kärkeen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on ihan mielettömän pehmoisia ja rakenne pysyy ihan samanlaisena pitkään jos vaan säilyttää kelmun alla tai pussissa. Mullakin olisi vielä hirveästi raparperia pihalla, täytyy kehitellä lisää ihania reseptejä :) Mehua tekisi kyllä mieli tehdä ainakin jo vaikka tänään :)

      Poista
  5. Nam! Valkosuklaa sopii kyllä monen kaveriksi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta tosiaan! Etenkin kirpeän raparperin kanssa :)

      Poista
  6. Näiden ohjetta jo vähän etsiskelinkin. Menee ehdottomasti kokeiluun ♥

    VastaaPoista
  7. Tää on ihan mieletön ohje, kiitos tästä! Oon tehny paru kertaa näitä ja tänään samalla pohjalla banaani+tumma suklaa +kookos-makuisia sekä mustikka-valkosuklaa. Toimii! :) aurinkoisia päiviä! T mimura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihana kuulla, että resepti on ollut mieluinen! Oon itsekin kokeillut monia eri makuvariaatioita tätä samaa ohjetta muokaten ja aina on tullut tosi hyviä ja ihanan meheviä :) Kiitos kommentista ja aurinkoista kesää! :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥