RAPARPERI KANELIMURU-MUFFINSSIT

Innostuin viime viikolla leipomaan näiden ihanien ja paljon kehuja keränneiden raparperi-valkosuklaamuffinssien lisäksi raparperimuffinsseja rapealla kaneli-kauramurupäällisellä. Lisäsin myös taikinaan hieman kanelia, joka sopii todella hyvin yhteen raparperin kanssa. Sisältä pehmoiset ja hieman kosteat muffinssit valmistuvat nopeasti, eikä vatkainta tarvita ollenkaan. Muffinssit maistuvat hyvin sellaisenaan, mutta kinuskikastike ja tuoreet marjat ehdottomasti kruunaavat nämä herkut. Kannattaa kokeilla!








Raparperi-kanelimurumuffinssit 12 kpl

Taikina:
2 munaa
1,5dl sokeria
1,5dl maustamatonta jogurttia
60g voita
3,5dl vehnäjauhoja
2tl kanelia
1tl leivinjauhetta
0,5tl soodaa
2tl vaniljasokeria
200g raparperia

1. Vispaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon sokeri, jogurtti ja sulatettu voi.
2. Lisää seuraavaksi vehnäjauhot, kaneli, leivinjauhe, sooda sekä vaniljasokeri ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Lisää lopuksi kuorittu ja pieneksi pilkottu raparperi.
4. Annostele taikina muffinssivuokiin tai muffinipellin koloihin, ripottele päälle reilusti kanelimurupäällistä ja ripottele päälle vielä hieman lisää kanelia.
5. Paista +180 asteessa noin 18 minuuttia tai kunnes muffinien pinta on saanut väriä ja murupäällinen on sopivan rapea.


Kanelimurupäällinen:
0,8dl vehnäjauhoja
2rkl kaurahiutaleita
1,3dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2tl kanelia
30g voita

1. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, karuahiutaleet, sokeri, vaniljasokeri ja kaneli.
2. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Ripottele muruseosta reilusti muffinssien päälle ja viimeistele muffinssit vielä ripauksella kanelia ennen uuniin laittoa.

Vinkki!
- Säilytä jäähtyneet muffinssit joko kelmun alla, ilmatiiviissä rasiassa tai pienissä pusseissa. Näin ne pysyvät ihanan mehevinä jopa kolme päivää.



Pakkasin toisten muffinssien lisäksi myös näitä työkavereille kesälahjaksi ja loput vein vanhemmilleni kahvin kanssa tarjottavaksi. Mehevät muffinssit ovat kyllä ihania tarjottavia kesäkahvien kanssa ja näitä tulee varmasti tehtyä taas monet kerrat kesän aikana. Raparperia riittää edelleen ja keittelinkin niistä eilen ihanan hillokkeen, jota maistoimme jo vohveleiden kanssa.

Leppoisaa sunnuntaita!

11 kommenttia

  1. Oi, nyt kyllä lähden kauppaan ja leivon näitä... Herkullisen näköinen ohje :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa jos resepti pääsi heti kokeiluun! Toivottavasti maistui? :)

      Poista
    2. Voi, nämä oli todella hyviä.. Meidän neljävuotiaallekin maistui, vaikka noukki kaikki raparperi palaset pois.. Tänään on myös herkutella oikein kaksin kappalein.. Lapsethan ne on kaikista kriittisimpiä, joten hyvä tämä ohje on :)

      Poista
    3. Voi, nämä oli todella hyviä.. Meidän neljävuotiaallekin maistui, vaikka noukki kaikki raparperi palaset pois.. Tänään on myös herkutella oikein kaksin kappalein.. Lapsethan ne on kaikista kriittisimpiä, joten hyvä tämä ohje on :)

      Poista
  2. Oi, nyt kyllä lähden kauppaan ja leivon näitä... Herkullisen näköinen ohje :)

    VastaaPoista
  3. Oi taas tämmönen ihana just mun tyylinen resepti! ♥ Varmasti ihan huippuhyviä, ja näyttävätkin aivan ihanilta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä kannattaa kyllä ehdottomasti tehdä, ovat tosi helppoja ja niiin herkullisia! :)

      Poista
  4. Hei
    Kommentoin ensin vahingossa väärää reseptiä (sämpylät),ei silti, kyllä nekin kesäherkultä näyttää kuten nämä muffinitkin!
    Kuukauden kirppislöytöjesi esittelyjä kaipaan, oletko ehtinyt kierrellä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Ja kiitos kommentista :) Muutkin ovat kaipailleet mun kirppispostauksia, joten pitäisköhän taas tehdä joku kollaasi uusimmista löydöistä. Enimmäkseen olen tosin nyt tehnyt löytöjä tulevalle vauvalle, mutta toki samalla tarttuu usein mukaan myös sisustusjuttuja kotiin ja vaatteita itsellekin. Enpä ole vaan aikoihin kuvaillut niitä ollenkaan, mutta voisin joku päivä esitellä postauksessa sitten useampia löytöjä kerralla :) Mukavaa kesää ja kiva kun jätit kommenttia!

      Poista

Kiitos kommentista! ♥