Kauppojen namihyllyt notkuvat erilaisista ihanista pääsiäiskarkeista, joista yksiä lemppareitani ovat nämä linnunmunia muistuttavat pienet suklaarakeet. Näitä on ihan pakko ostaa joka vuos! Tahmaisen suklaiset browniet ovat herkkuja sellaisenaan, mutta tykkään usein ujuttaa taikinan sekaan myös sattumia. Paljon kehuja keränneet Polly-browniet ovat suuria suosikkejani, mutta hyvänä kakkosena tulevat mm. vaahtokarkkibrowniet ja piparkakkubrowniet.
Heti pääsiäiskarkkien saavuttua kauppoihin leivottiin siskon kanssa näitä brownieita, joihin saimme upotettua kaksi pussillista suklaarakeita. Värikkäät rakeet sopivat täydellisesti niin makunsa kuin väriensä puolesta pääsiäisen ajan herkutteluun.
PÄÄSIÄISEN TAHMAISET BROWNIET vuoka 20x30cm
200g maitosuklaata
200g voita
3 munaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
250g suklaarakeita
1. Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä hetki ja mittaa sillä välin muut ainekset.
2. Sekoita munien rakenne rikki. Vispaa joukkoon sokeri ja voi-suklaaseos. Lisää lopuksi jauhot ja ripaus suolaa.
3. Jätä kourallinen suklaarakeita koristeluun ja murskaa tai puolita loput veitsellä. Sekoita rakeet taikinaan ja kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
4. Paista 190 asteessa 15-20 minuuttia. Valmis brownie on pinnalta rapea ja sisältä ihanan tahmainen.
Keräsin blogin vasemmalle puolelle lisää ihania pääsiäisherkkuja ja kaapissa on vielä ainekset ainakin muutamaan keväiseen leivonnaiseen. Löytyy mm. rahkaa, persikoita, sitruunaa, pistaasipähkinöitä ja suklaata. Saa nähdä millaisia herkkuja niistä kehkeytyy!
Mutta nyt taidan maistaa palan uunituoretta gluteenitonta pataleipää. Laitan reseptin myöhemmin myös blogiin, jos lopputulos on onnistunut. Iloista lauantaita!
Heti pääsiäiskarkkien saavuttua kauppoihin leivottiin siskon kanssa näitä brownieita, joihin saimme upotettua kaksi pussillista suklaarakeita. Värikkäät rakeet sopivat täydellisesti niin makunsa kuin väriensä puolesta pääsiäisen ajan herkutteluun.
PÄÄSIÄISEN TAHMAISET BROWNIET vuoka 20x30cm
200g maitosuklaata
200g voita
3 munaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
250g suklaarakeita
1. Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä hetki ja mittaa sillä välin muut ainekset.
2. Sekoita munien rakenne rikki. Vispaa joukkoon sokeri ja voi-suklaaseos. Lisää lopuksi jauhot ja ripaus suolaa.
3. Jätä kourallinen suklaarakeita koristeluun ja murskaa tai puolita loput veitsellä. Sekoita rakeet taikinaan ja kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
4. Paista 190 asteessa 15-20 minuuttia. Valmis brownie on pinnalta rapea ja sisältä ihanan tahmainen.
Mutta nyt taidan maistaa palan uunituoretta gluteenitonta pataleipää. Laitan reseptin myöhemmin myös blogiin, jos lopputulos on onnistunut. Iloista lauantaita!
Näyttää ja kuulostaa ihan älyttömän hyvälle! Pitää melkein leipasta pääsiäiseksi..
VastaaPoistaKiitos! Ja kannatan, nää oli todella herkkuja! :)
PoistaPollykarkeilla täytettyjä brownieseja leivoin ystävänpäivänä, oli hyviä :) Nää taitaa mennä kokeiluun Pääsiäisenä <3
VastaaPoistaKiva kuulla että Polly-browniet maistuivat, ne on kyllä yksiä mun lemppareita myös :) Ja mahtavaa jos meinaat leipoa vielä näitäkin!
PoistaNäitä on pakko tehdä, koska nuo karkit on minunkin ehdottomia pääsiässuosikkeja! <3
VastaaPoistaT: Serkusten suklaaunelma
Joo noi namit on kyllä ihan superhyviä ja sopivat hyvin näihin :)
PoistaThat looks great! Saw it on your IG :*
VastaaPoistaThank you for visiting my blog! :)
PoistaLeivoin viikonloppuna brownieta ja taas alkoi tekemään mieli, kun näin tämän postauksen. Näistä tulisi varmasti hyviä myös, jos maitosuklaan tilalla käyttäisi tummaa suklaata :)
VastaaPoistaMaitosuklaan tilalle sopisi kyllä varmasti myös tumma suklaa. Jostain syystä browniet vaan tulee aina tehtyä maitosuklaata käyttäen. Ehkäpä täytyy joskus kokeilla toisenlaista versiota :)
PoistaNoi suklaarakeet on kyllä niin hyviä! Ja just ihania myös koristeena leivonnaisissa :) Kiitos kommentista!
VastaaPoista