Mustikka-mascarponepiirakka

Siinä vaiheessa kun aloin nähdä unia leipomisesta ja yöllä heräillessäni kokosin mielessäni listaa kaikesta mitä tekisi mieli leipoa - oli todellakin aika ryhtyä hommiin. Menihän siinä vähän kauemmin aikaa kun etsin kippoja ja kuppoja, työnsin keppien avulla tuolin keskelle keittiötä ja siinä istuskellessa mittailin jauhoja ja rikoin munia sylinnäsi olevaan kulhoon. Välillä täytyi nostaa jalkaa vähän ylös ja pitää pieniä taukoja, mutta sain kuin sainkin piirakan aikaiseksi. Ja vielä erityisen herkullisen sellaisen.

Oon kuolannut blogeissa erilaisia mustikka-mascarponepiirakoita ja päätin kokeilla tehdä vähän erilaisen version. Tässä piirakassa mascarponetäyte ja mustikat ovat kookossokerilla makeutetun piirakkataikinan sisällä. Kookossokeri tuo leivonnaiseen ja täytteeseen värin lisäksi kivan kinuskimaisen vivahteen. Pakko tunnustaa, että lusikoin ensimmäisen palan suuhuni melkein heti kun piirakka tuli uunista. Mmmm.. ihanan pehmeää ja täyteläistä. Seuraavat palat maisteltiin jääkaappikylmänä tummapaahtoisen espresson kanssa, kerrassaan loistavaa yhdistelmä!



Mustikka-mascarponepiirakka vuoka ⌀ 24 cm

Pohja:
2 munaa
0,8dl kookossokeria
1dl mantelijauhoa
1dl vehnäjauhoa
1tl leivinjauhetta
50g voita

Täyte:
250g mascarponea
1 muna
0,5dl kookossokeria 
1tl vaniljasokeria

1,5dl pensasmustikoita

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahdon joukkoon. Lisää sulatettu voi ja kääntele taikina nuolijan avulla sekaisin.
2. Kaada hieman alle puolet taikinasta leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun vuokaan ja levitä tasaiseksi.
3. Notkista mascarpone kulhossa ja vatkaa joukkoon muna sekä vaniljasokeri ja kookossokeri. Kaada vuokaan taikinan päälle ja levitä kevyesti lusikan avulla.
4. Ripottele mascarponen päälle mustikat ja lisää loppu taikina mustikoiden päälle. Tasoita lusikalla.
5. Paista +190 asteessa noin 35 minuuttia tai kunnes piirakan pinta on saanut kauniin paistovärin. Voit varovasti kokeilla heilauttaa vuokaa ja jos taikina tuntuu vielä kovin löysältä, peitä foliolla ja jatka paistoa vielä hetken aikaa. Anna jäähtyä ennen tarjoilua ja säilytä piirakkaa jääkaapissa.

Vinkki!
Jos käytät tuoreiden mustikoiden tilalla pakastemustikoita, pyörittele mustikat kevyesti perunajauhoissa ennen täytteen päälle lisäämistä.




Viikonloppuna on luvassa lisää herkuttelua ja maanantaiksi oon myös sopinut leivontapäivän ystäväni kanssa. Saas nähdä mitä keksitään leipoa, ideoita ainakin on ja paljon :)


Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua!

6 kommenttia

  1. Onpas mukavan erillainen mustikkapiirakka, kun täyte on piilotettuna taikinan väliin :) Mascarpone on sellainen raaka-aine, joka sopii kaikkien kanssa yhteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oli kyllä kieltämättä hyvä idea, tää oli tosi herkkua! :)

      Poista
  2. Tämän tekisi helposti myös gluteenittomana,eikö? Taidan kokeilla nyt kun pensasmustikoita kypsyy päivittäin omassa pihassa:) Näyttää nimittäin herkulta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain! Meinasin itsekin tehdä gluteenittomana, mutta en ylttänyt millään ottamaan gluteenittomia jauhoja keittiön yläkaapista. Kiva jos meinaat kokeilla, toivottavasti maistuu! :)

      Poista
  3. Mascarpone ja mansikka on mun ykkössuosikki, tätä pitää kokeilla katsoa pitääkö suosikki vielä pintansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään itsekin kovasti mascarponesta ja se sopi tähän piirakkaan loistavasti. Tulee tehtyä varmasti uudelleenkin :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥