ANDELIN MARKKINAT, PRAHA

Kävin läpi Prahan reissukuvia palaten aina uudelleen ja uudelleen näihin Andělin markkinakuviin. Smíchovin alueella, aivan Andělin metroaseman vieressä perjantaisin pidettävät markkinat ovat ehkä lempparini kaikista Prahan markkinoista. Kojut avautuvat aamu seitsemältä, jolloin ilmassa leijuu tuoreen kahvin, leikkokukkien ja vasta paistettujen leivonnaisten tuoksu. Paikalliset ovat ohikulkumatkalla töihin, mutta heillä on silti aikaa napata pientä aamupalaa ja kuppi take away kahvia mukaan. Aamuvirkut turistit löytävät tiensä herkullisten ruokakojujen ääreen kun osa myyjistä purkaa viel pöytiin tuoreita marjoja ja vihanneksia.

Iloinen puheensorina ja hälinä kuuluvat herkullisten tuoksujen lisäksi markkinatunnelmaan ja voisin kierrellä näitä läpi aina vaan uudelleen ja uudelleen. Maistiaisia tarjoillaan heti aamusta niin pähkinä-, leivos-, kuin viinikojuissakin.





Me haettiin kahtena perjantaina piknik-eväät markkinoilta. Ensimmäisellä kerralla jatkettiin matkaa  Divoka Sarka-nimiseen laaksoon, josta löydettin mukavan viileä paikka eväiden syömiseen. Toisella viikolla kävelimme läheiseen puistoon eväiden kanssa ja vietimme sielä pitkän tovin herkutellen ja aurinkoisesta ilmasta nauttien.

Kumpanakin päivänä kävimme vielä myöhemmin ohikulkumatkalla hakemassa kojuista kahvia, tuorepuristettua mehua, kreikkalaisia oliiveja ja marjoja. Myös tuliaisia, kuten käsintehtyä saippuaa ja viiniä ostimme mukaan. Kauniit ja huokean hintaiset leikkokuvat houkuttelivat kovasti, mutta niitä en sentään viitsinyt lähteä tuomaan sieltä kotiin.




Markkinat ovat siis perjantaisin klo 07.00 - 19.00 aina huhtikuusta marraskuun loppuun.

Farmers Market at Anděl, Nádražní, Anděl - pěší zóna, Praha 5 - Smíchov, 150 00 

PS. Kannattaa tsekata myös Jirakin ja Naplavkan markkinat! :)

7 kommenttia

 1. Kyllä voi ihminen tuntea ittensä tyhmäksi!! Prahanmatkalta palattu ja vasta jälkeenpäin googletin paikallisia markkinoita. Näissä olisin pistäytynyt enemmän kuin mielelläni. Ihana kuvat ja tunnelmat, Seuraavaa matkaa odotellessa. Kiitos kivasta blogista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Prahan maalaismarkkinat on ihan parhaita! Nyt sulla on ainakin hyvä syy matkustaa sinne uudestaan :)

   Poista
 2. Hei! Kumpaan sä menisit mielummin: Andelin markkinoille vai Holesovicka trziceen? Ollaan lähdössä huhtikuussa Prahaan ja luen kaiken Prahasta mitä löytyy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, sinä onnekas! :) Siellä on varmasti ihanan keväistä ensi kuussa! Andelin markkinat on ehkä mun lempparit kaikista markkinoista missä oon Prahassa käynyt, joten suosittelen kyllä niitä. Tuolla Holesovickassa en ole itse käynyt, mutta käsittääkseni se on enemmänkin sellainen kauppahallimaisempi ja paljon isompi kuin Andelin markkinat. Sinnekin tulee varmasti vielä joskus mentyä :) Meillä on ollut tapana Andelin markkinoilla kierrellä kojuja ja ostella vähän kaikenlaista koriin ja mennä läheiseen puistoon piknikille. Siellä on vaikka mitä ihania herkkuja!

   Kuinka kauan olette ja millaisia matkasuunnitelmia teillä on? Ihanaa lomaa teille! :)

   Poista
  2. Niin ja myös Naplavkan markkinat on todella kivat! Ne ovat aina lauantaisin joen varrella, siellä on paljon erilaisia ruokakojuja, herkkuja, vihanneksia, hedelmiä, juotavaa ja käsitöitä. Lintujakin voi ruokkia jos haluaa tai istuskella penkeillä veden äärellä ja kuunnella livemusiikkia. Andelin puolella jokea on usein samaan aikaan markkinat, jossa on sitten enemmän sellaisia vaatekojuja ja muita :)

   Poista

Kiitos kommentista! ♥