Herkullisen alkupalan jälkeen on vuorossa pääruoka, jonka kruunaa kotitekoinen mansikka-vinaigrette. Kastike on helppo tehdä itse ja sen voi valmistaa tarvittaessa jo hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Etikan hapokkuus ja mansikoiden makeus ovat mieletön yhdistelmä ja lopuksi joukkoon lisätyt unikonsiemenet tuovat kastikkeeseen kivan tekstuurin. Pilkullinen kastike maistuu ja myös näyttää ihan mansikalta. Tällä reseptillä osallistun Pipsa Hurmerinnan ja Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liiton mansikkahaasteeseen.
Romaine-rucolasalaatti kahdelle
1 ruukku romainesalaattia
reilu kourallinen rucolaa
pieni punasipuli
3 kevätsipulin vartta
2 härän ulkofilepihviä
1. Huuhtele ja pilko romainesalaatti kulhoon, lisää joukkoon rucola, puoliympyröiksi pilkottu punasipuli ja pieneksi pilkotut kevätsipulin varret.
2. Sekoita puolet mansikka-vinaigretista salaattipohjan joukkoon juuri ennen tarjoilua. Jätä osa kastikkeesta koristeluun ja salaatin päälle annosteltavaksi.
3. Grillaa pihvit haluamasi kypsiseksi. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Kääri pihvit folioon vetäytymään ja pilko salaattipedin päälle.
4. Viimeistele annokset tuoreilla mansikoilla ja rouhaisulla mustapippuria.
Mansikka-unikonsiemen vinaigrette
4 isoa mansikkaa
0,5dl rypsiöljyä
1rkl valkoviinietikkaa
hyppysellinen suolaa
rouhittua mustapippuria
0,5rkl unikonsiemeniä
1. Soseuta mansikat öljyn sekaan sauvasekoittimella. Lisää etikka, suola ja mustapippuri. Sekoita huolellisesti ja lisää lopuksi unikonsiemenet. Säilytä kastike jääkaapissa tarjoiluun asti.
Tehdään usein todella runsaita salaatteja, mutta tällä kertaa maltoin onneksi pysyä yksinkertaisella linjalla. Vinaigreten maut tulevat parhaiten esiin, kun salaattipohjaan käyttää vain muutamia raaka-aineita. Salaatti oli todella maukas!
Seuraavaksi blogissa jälkiruoan vuoro. Luvassa siis lisää mansikkareseptejä! :)
Mansikat saatu haastetta varten
Romaine-rucolasalaatti kahdelle
1 ruukku romainesalaattia
reilu kourallinen rucolaa
pieni punasipuli
3 kevätsipulin vartta
2 härän ulkofilepihviä
1. Huuhtele ja pilko romainesalaatti kulhoon, lisää joukkoon rucola, puoliympyröiksi pilkottu punasipuli ja pieneksi pilkotut kevätsipulin varret.
2. Sekoita puolet mansikka-vinaigretista salaattipohjan joukkoon juuri ennen tarjoilua. Jätä osa kastikkeesta koristeluun ja salaatin päälle annosteltavaksi.
3. Grillaa pihvit haluamasi kypsiseksi. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Kääri pihvit folioon vetäytymään ja pilko salaattipedin päälle.
4. Viimeistele annokset tuoreilla mansikoilla ja rouhaisulla mustapippuria.
Mansikka-unikonsiemen vinaigrette
4 isoa mansikkaa
0,5dl rypsiöljyä
1rkl valkoviinietikkaa
hyppysellinen suolaa
rouhittua mustapippuria
0,5rkl unikonsiemeniä
1. Soseuta mansikat öljyn sekaan sauvasekoittimella. Lisää etikka, suola ja mustapippuri. Sekoita huolellisesti ja lisää lopuksi unikonsiemenet. Säilytä kastike jääkaapissa tarjoiluun asti.
Tehdään usein todella runsaita salaatteja, mutta tällä kertaa maltoin onneksi pysyä yksinkertaisella linjalla. Vinaigreten maut tulevat parhaiten esiin, kun salaattipohjaan käyttää vain muutamia raaka-aineita. Salaatti oli todella maukas!
Seuraavaksi blogissa jälkiruoan vuoro. Luvassa siis lisää mansikkareseptejä! :)
Mansikat saatu haastetta varten
Näyttää kyllä herkulliselle! Pitää
VastaaPoistakatsoa tuo edellinenkin resepti.
Kiitos Aikku! Edellinen resepti on kyllä ihan suosikkini tällä hetkellä :)
Poistaapuaaaaaa miten ihanan ja hyvännäköinen <3
VastaaPoistaVoi kiitos! Oli ihan mielettömän hyvää :)
PoistaHerkun näköistä tuo mansikkavinegrette! Ihanan väristä!
VastaaPoistaOli tosiaan herkkua ja noi unikonsiemenet sopi hyvin joukkoon myös ulkonäkönsä puolesta :)
Poista