VAAHTOKARKKIBROWNIET


Nams! Browniet ovat aina varma valinta, kun tekee mieli jotain makeaa. Leivokset valmistuvat käden käänteessä, sillä voin ja suklaan sulattamisen lisäksi ainekset käytännössä vain sekoitetaan keskenään. Reseptin vaivalloisin kohta taitaa tosiaan olla taikinakulhojen tiskaaminen. Päältä paahtuneet ja sisältä venyvät minivaahtokarkit tuovat leivoksiin ihanan tahmaisan lisän. Kun päälle puolittaa vielä tuoreen mansikan, niin kesäinen herkku on valmis tarjoiltavaksi.



VAAHTOKARKKIBROWNIET  uunivuoka 20x30c, n.15 palaa

200g voita
200g maitosuklaata
3 munaa
1 dl sokeria
0,5dl kookossokeria
1tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1dl minivaahtokarkkeja

1. Sulata voi pienessä kattilassa ja lisää joukkoon paloiteltu maitosuklaa. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri sekä ripaus suolaa.
2. Vatkaa toisessa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon sokerit. Yhdistä voi-suklaaseos munasokerivaahtoon.
3. Lisää lopuksi vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Painele taikinaan minivaahtokarkkeja.
4. Paista +200 asteessa 15-20 minuuttia. Browniesin on tarkoitus jäädä sisältä hieman tahmaiseksi ja vaahtokarkit saavat uunissa kauniin paahteisen värin.




Tänään on tiedossa tyttöjen tortillailta ja ajattelin viedä jälkkäriksi näitä brownieita. Toivottavasti aurinkoinen sää suosii, viettäkäähän ihana viikonloppu! :)

4 kommenttia

Kiitos kommentista! ♥