Yhtenä kiireettömänä viikonloppuaamuna ajattelin paistaa meille banaanilettuja kahvin kanssa. Ja koska banaanin ja maapähkinävoin yhdistelmä on lyömätön, päätin kokeilla millaisia lettuja niistä tulisi. Aiemmin olin sipaissut pähkinävoita siivutettujen banaanien päälle, joten en oikein tiennyt mitä odottaa kun tämän yhdistelmän paistaa pannulla. Lisäsin mukaan muutaman kananmunan ja rouhittuja saksanpähkinöitä, jotka toivat lettuihin kivaa rouskuteltavaa.
Lopputuloksena oli aivan mielettömän herkullisia pikkulettuja, joita söimme mansikoiden ja maapähkinävoin kera. Lettujen valmistaminen on todella helppoa ja nopeaa. Oikea herkkuaamiaista kaipaavan pelastus!
Banaani-maapähkinäletut 12 kpl
1 kypsä banaani
3 rkl maapähkinävoita
3 munaa
0,5dl murskattuja saksanpähkinöitä
Paistamiseen kookosöljyä
1. Muussaa banaani haarukan avulla ja sekoita joukkoon maapähkinävoi.
2. Lisää kananmunat sekä murskatut pähkinät ja sekoita tasaiseksi.
3. Paista letut kookosöljyssä ja ole tarkkana, sillä letut saavat väriä todella nopeasti!
Tarjoile maapähkinävoin ja tuoreiden marjojen tai banaanin kera.
Siskoni tykkää myös kovasti tästä makuyhdistelmästä, joten laitoin heti loistavaksi toteamani ohjeen viestillä hänelle ja seuraavana päivänä sain tällaisen viestin kuvan kera. "Apua noi banaani-maapähkinäletut on hyviä! Kerrankin voi tehdä jotain terveellistä ja tosi hyvää. Nää on oikeesti kunnon herkkuja! :)"
mm. näitä lettusia oli tänään aamupalalla, kera mustikoiden. Nam! -Mama P.
VastaaPoistaVastustamaton idea, näitä täytyy kokeilla!
VastaaPoistaVoi nam kun kuulostaa ihanalta.
VastaaPoistaJee! näistä on tullu ihan mun lemppareita :----) - Noona
VastaaPoistaKiva kuulla että maistui! :) Noona sanoikin että meinaa paistaa näitä äitienpäiväksi!
VastaaPoistaKannattaa ehdottomasti kokeilla, nää on niin hyviä! :)
VastaaPoistaJa sitä nämä ovatkin! :)
VastaaPoistaIhana kuulla! Mun pitää varmaan kans tehdä näitä taas huomenna! ♥
VastaaPoista