GLUTEENITON BANAANI-MANTELIKAKKU

Täällä on syöty lähinnä makaronilaatikkoa sekä erilaisia munakkaita ja salaatteja ja taikinakoneessakin on pyörinyt vain pari leipätaikinaa. Macaroneja tosin leivoin ison kasan ristiäisiin, mutta muuta makeaa ei ole tullut leivottua hetkeen. Perjantai ja eilinenkin meni kotona lepäillessä, enkä jaksanut leipoa vaikka olis tehnyt mieli. Tänään tehtiin taas jo melkein perinteeksi muodostunut sunnuntain kirppis-kierros ja sen jälkeen tultiin porukalla meille kahvittelemaan.

Aamulla innostuin hedelmäkorin tummuneista banaaneista, jotka ovat ihan parhaita leivontaan. Teki mieli banaanimuffinsseja ja leipää, joten yhdistin idean banaanileipää muistuttavaksi banaanikakuksi. Lisämakua kakkuun tuovat mantelilastut ja kaneli.

Gluteeniton banaani-mantelikakku vuoka Ø 15cm

2 kypsää banaania
2 munaa
50g sulatettua voita
0,5dl kookossokeria
2tl kanelia
1dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1,5dl perunajauhoja
1dl gluteenitonta jauhoseosta
1tl leivinjauhetta
1dl mantelilastuja

1. Muussaa banaanit haarukan avulla. Sekoita joukkoon munat ja sulatettu voi.
2. Lisää kookossokeri, kaneli ja gluteenittomat kaurahiutaleet. Sekoita joukkoon myös perunajauho, gluteeniton jauhoses ja leivinjauhe. Lisää lopuksi mantelilastut ja sekoita taikina tasaiseksi. Jätä halutessasi noin 1 rkl mantelilastuja kakun pinnalle.
3. Kaada taikina pieneen kakkuvuokaan, ripottele loput mantelilastut päälle ja viimeistele ripauksella kanelia.
4. Paista kakkua +200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin paistovärin. Koristele kakku halutessasi tomusokerilla.


Banaani ja kookossokeri tuovat kakkuun sopivasti makeutta, ja pienikin pala riittää viemään makeannälän. Tämän voi tehdä myös muffinivuokiin tai esimerkiksi 1,5 kertaisena vähän isompaan kakkuvuokaan. Kakku sopii erityisesti teen tai kahvin kanssa tarjottavaksi ja säilyy hyvin ainakin muutaman päivän tiiviissä rasiassa säilytettynä.

Muhun on taas iskenyt ihan hirmuinen sisustusvimma ja oonkin tehnyt lähiaikoina tosi kivoja kirppislöytöjä meidän kotiin. Ens viikolla haetaan yhden kirpputori-ryhmän kautta uudet astiakaapit ja vihdoin kaikki kauniit astiat ja muumimukit pääsee paremmin esille. Samalla myös keittiön kaappeihin tulee kivasti lisätilaa, joten nekin meinaan järkätä uudestaan. Pyysin jo vähän apujoukkoja paikalle ensi viikonlopuksi. En malta odottaa että saadaan ne kaapit tänne! :)

2 kommenttia

  1. Hei! Voiko mantelit jättää pois ilman että tilalle laittaa muuta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kakusta voi hyvin jättää mantelilastut kokonaan pois :) Lastut tuovat kakkuun maun lisäksi pientä pureskeltavuutta, mutta onnistuu varmasti ilmankin!

      Poista

Kiitos kommentista! ♥