UNIKONSIEMEN-MACARONSIT SITRUUNATÄYTTEELLÄ

Jopas onkin riittänyt puuhaa näille muutamille viime päiville. Perjantaina olimme tosiaan teatterissa ja Farangissa syömässä. En enää edes pysy laskuissa, kuinka monta kertaa tuon perjantain jälkeen olen haaveillut Cha plu-lehteen käärityistä alkupaloista. Meinasin jo että tilaan seuraavalla kerralla pelkästään alkupaloja, sillä ne ovat oikeasti ihan taivaallisia. Lisäksi juotiin ihanat cocktailit, joskaan  en osannut päättää mitä ottaisin ja niinpä keittiö sai yllättää ja valita itse mitä siihen laittaa. Onnistunut yllätys olikin!

Pääruoaksi  tilattiin black angus härkää ja rapeaa karamellisoitua possua, johon ihastuttiin Tukholman Farangissa. Ruoan kanssa lasilliset talon suosittelemaa viiniä ja jälkkärille ei sitten jäänytkään tilaa laisinkaan. Mielettömän kiva ilta! Hyvää ruokaa ja hauskaa teatteria.

Leivonta on tosiaan jäänyt lähiaikoina hieman vähemmälle. Nyt tein kuitenkin pitkästä aikaa macaronseja ja uusia gluteenittomia reseptejä tuli testattua viikonloppuna mummin luona. Unikonsiemenet tuovat hauskan lisän näihin leivoksiin ja täytettä en alkanut tälläkään kertaa erikseen tekemään, sillä lemon curd sopii näihin niin hyvin.

UNIKONSIEMEN-MACARONSIT SITRUUNATÄYTTEELLÄ 15-25 leivosta, koosta riippuen

60g valkuaista
20g sokeria
135g tomusokeria
75g mantelijauhoa
1rkl unikonsiemeniä

Täytteeksi: sitruunatahnaa eli lemon curdia

1. Mittaa valkuaiset, sokeri, tomusokeri ja mantelijauhe eri astioihin.
2. Vatkaa valkuaiset kovaksi kiiltäväksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen vaahdon joukkoon.
3. Sekoita tomusokeri ja mantelijauhe keskenään. Siivilöi sekoitus valkuaisvaahdon joukkoon ja nostele taikina varovasti sekaisin nuolijan avulla. Lisää tässä vaiheessa myös unikonsiemenet.
4. Pursota leivinpaperin päälle pellille pieniä pyöreitä kasoja. Tömäytä peltiä lopuksi pöytää vasten varovasti, jotta mahdolliset ilmakuplat nousevat pintaan. Anna kuorien kuivia huoneenlämmössä noin 20 minuuttia.
5. Paista +150 asteessa 12-16 minuuttia uunista riippuen. Kuorien ei ole tarkoitus saada väriä uunissa, mutta niiden tulee olla tarpeeksi kypsiä, jotta ne irtoavat leivinpaperista kokonaisina.
6. Pursota tai lusikoi täyte jäähtyneiden leivoskuorien keskelle ja paina toinen kuori päälle kanneksi.

Huomenna on luvassa herkuttelua, sillä pääsen maistelemaan niin raakakakkuja kuin hääkakkujakin ja torstaina suuntaan jälleen Farangiin - tosin tällä kertaa aamiaisen merkeissä. Kivoja juttuja siis luvassa, niin tällä kuin ensiviikollakin jolloin Prahan porukka saapuu suomeen. En malta odottaa! :)

2 kommenttia

  1. Onnistunee ilman siemeniä? Kävin jo kaupassa ja siemenet unohtuivat..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistuu toki ilman unikonsiemeniäkin! Ne ovat tässä vain kiva pieni lisä :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥