Čajový krámek - IHANA KAHVI- JA TEEKAUPPA PRAHASSA

Yhtenä päivänä Prahan reissulla kävellessämme päämäärättömästi Můstekin metroasemalle päin, kiinnitin huomioni aivan ihanan näköisiin näyteikkunoihin. Täynnä erilaisia teepaketteja ja purnukoita, mukeja ja pannuja. En tiennyt ovea avatessani mihin suuntaan olisin siinä pienessä putiikissa kääntynyt. Hedelmäinen ja hieman mausteinen tuoksu, toinen toistaan värikkäämmät paketit ja irtomyyntipurkit houkuttelivat tutkimaan koko valikoiman läpi. Moneen kertaan. Ja jopa niin, että lopulta lähdettyämme jatkamaan matkaa - käännyin vielä takaisin ja kävin ostamassa hyllyllä houkutelleen mansikka-raparperiteen.

Ystävällinen myyjä hymyili tiskin takaa ja tervehti meitä tsekin kielellä - Ahoj! Kerroin millaisesta teestä pidän ja millaisia makuja haluaisin ostaa tuliaisiksi suomeen. Myyjä availi lasipurkkien kansia ja sain tuoksutella erilaisia sekoituksia. Totta puhuen valinta oli todella vaikea, sillä kaikki tuoksui siellä ihan tolkuttoman hyvälle.
Korkealaatuista irtoteetä saa valita pussiin haluamansa määrän. 50g pussi maksaa 40-120 korunaa, eli noin 1,50-4,50 euron väliltä. Valikoimista löytyy niin mustaa ja valkoista, kuin vihreää ja keltaista teetä sekä rooibosta. Sekoituksiin on lisätty erilaisia kuivattuja marjoja, hedelmiä, terälehtiä ja nuppuja, yrttejä ja mausteita.

Lisäksi valikoimissa on ihan mielettömät määrät eri merkkisiä teepaketteja, pannuja, mukeja, siivilöitä ja hauduttimia.. Myös yksittäisiä teepusseja saa ostaa kassalta, halvimmat taisivat maksaa 5 korunaa eli vähän alle 0,20 euroa.


Me ostettiin tuliaispakettien lisäksi kotiin Bora Bora-nimistä irtoteetä, joka on sekoitus näitä: hibiscus, omena, seljanmarja, rusina, papaija, mustaherukka, vadelma, mansikka, auringonkukka ja ruiskukka. Lisäksi ostin paketit minttusuklaa-rooibosta ja mansikka-raparperiteetä.

Samana päivänä käytiin myös kivassa ja viihtyisässä Dobrá Čajovna nimisessä teehuoneessa istuskelemassa. Siitä kerron lisää omassa postauksessaan :)

Teekauppa sijaitsee Praha 1 alueella, lähellä Národní třídan ja Můstekin metroasemia, osoitteessa:

Národní 20
110 00 Praha 1


11 kommenttia

 1. Ei vitsi mikä kauppa! ♥ Oikea teenjuojan karkkikauppa! ☺ Ihania nuo teenhauduttimet!!
  Mä tykkään tosi paljon rooiboksesta. Veriappelsiini-rooibos on yks mun suosikeista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karkkikauppa oli kyllä erittäin hyvin sanottu, niin paljon kaikkea ihanaa tuolla oli! :) Tuo veriappelsiini kuulostaa muuten tosi hyvältä, sitä täytyy etsiä jostain. Mulla on just mukissa Aavikkokerma rooibosta, nams!

   Poista
 2. Kiittäen loistavasta vinkistä <3

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköinen kauppa. Ja valinnan varaa niin paljon, että tulee varmasti valinnan vaikeus.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Valitsin tuliaisiksi kaikkia aivan ihania makuja, joita olis sittenkin pitänyt ostaa myös kotiin enemmän. No onneksi tuonne pääsee uudestaan, toivottavasti jo tulevan kevään aikana :)

   Poista
 4. Tuonne on päästävä! Teenrakastajan taivas. Numin teitäkin hyllyssä, oi nam. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, taivas tosiaan - tuonne on ehdottomasti päästävä uudestaan kiertelemään ja täydentämään teevarastoja :)

   Poista
 5. Olisipa ihana päästä käymään tuolla! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥