NÁPLAVKAN MARKKINAT PRAHASSA

Olimme Prahassa kaksitoista päivää ja tänä aikana kävimme yhteensä kuusi kertaa markkinoilla. Tässä postauksessa kerron lauantain maalaismarkkinoista, joilla kävimme kerran. Farmarske trziste tarkoittaa maanviljelijöiden markkinoita ja nimensä mukaisesti kojut notkuvat tuoreita kasviksia, vihanneksia, hedelmiä ja marjoja. Lisäksi markkinoilla on toinen toistaan herkullisempia leivonnaisia ja kakkupaloja, leipiä, makeita ja suolaisia piirakoita, juustoja, hillokkeita, mausteita, yrttejä, hunajaa, kananmunia ja pähkinöitä. Isompaan nälkään löytyy myös houkuttelevia ruokakojuja, joista saa perinteisen tsekkiläisen ruoan lisäksi mm. hampurilaisia, erilaisia keittoja, makkaroita, quesadilloja ja muita grilliherkkuja.

Ja koska ollaan Prahassa, kojuista saa ostaa mukaan olutta ja luomuviiniä joko kotiin viemisiksi tai paikan päällä juotavaksi. Markkinoilta saa myös todella hyvää tuorepuristettua mehua, makuvaihtoehtoja on monia ja puolen litran pullo maksaa noin 1,50 euroa. Meidän lempparimakuja olivat punaherukka-omena sekä tyrnimarja-omena. Myös erilaisia kahveja tuli maisteltua ja yleensä otin mukaani joko jääkahvin tai latten.

Ruokien ja juomien lisäksi markkinoilla on myytävänä mm. käsintehtyä saippuaa ja muita käsitöitä sekä kukkia ja kauniita itse tehtyjä koruja.







The Real Meat Societyn kojulla söimme Mexican breakfast sandwichit hieman yli 3 euron hintaan. Juomaksi sai valita jäillä viilennetystä laatikosta joko paikallista omenasiideriä tai olutta.


Monissa ruokakojuissa oli kätevästi esimerkkiannokset näkyvillä, jolloin myös ainoastaan tsekkiä puhuvilta myyjiltä oli helppoa ostaa annoksia osoittamalla haluamaansa ruokaa. Hauska huomio oli myös se, että markkinoilla oli tarjolla maistiasia niin leivonnaisista, makeisista kuin viineistäkin.










Leivonnaiskojuissa oli aina vaikea valita mitä haluaisi maistaa, kun kaikki näytti niin hyvältä. Tällä kertaa valitsimme mukaan mustikka- ja aprikoosileivonnaiset, jotka osoittautuivat todella hyviksi valinnoiksi.

Markkinoilta lähdimme kävelemään päämäärrättömästi pitkin Prahan katuja ja lopulta päädyimme viilentämään oloamme yhteen kadun kulmaan sellaiseen itse pumpattavaan vesipisteeseen. Oi että se tuli kyllä tarpeeseen! Jatkoimme matkaa ja löysimme ihan sattumalta kasvitieteellisen puutarhan, jossa ihastelimme kasveja ja istahdimme hetkeksi varjoon herkuttelemaan markkinoilta ostetuilla leivonnaisilla :)

Olin jo ennen reissua kuullut Prahassa asuvalta veljeltäni näistä maalaismarkkinoista ja olin niin innoissani kun vihdoin pääsin sinne itsekin. Taisinkin jo kertoa aiemmassa postauksessa, kuinka sain reissun aikana itselleni uuden lempinimen "Markkina-Mimo" sillä olin aina niin innoissani kaikilla markkinoilla joissa kävimme. Jotenkin se tunnelma markkinoilla oli aina niin rento ja iloinen. Kaikkialta kuului puheensorinaa, ihmiset kävelivät kojujen välissä take away-kahvi toisessa ja jokin herkullinen leivonnainen tai ruoka-annos toisessa kädessä, osalla oli kori täynnä tuoreita vihanneksia, joku saattoi tulla töistä tauolle syömään lounasta ja juomaan ehkä yhden oluen. Jotkut istuskelivat joen varrella syömässä markkinaherkkuja tai ruokkimassa joella uiskentelevia joutsenia. Monilla oli koirat mukana ja siellä ne käveli vapaana hännät heiluen. Joidenkin kojujen kohdalla oli myös vesikippoja koiria varten. Mä niin kaipaan jo nyt takaisin!

Markkinat ovat joen varrella Náplavka-torilla aina lauantaisin klo: 8-14 niin kauan kuin säät sallivat. Paikalle löytää helposti niin ratikalla kuin metrollakin, jäämällä pois Karlovo náměstín kohdalla. Myös Andělin metroasemalta ja ratikkapysäkiltä pääsee helposti markkinoille kävelemällä sillan yli joen toiselle puolelle. 

Tarkemmat kulkuyhteydet markkinoille löydät täältä.

6 kommenttia

  1. Täällä ilmottautuu toinen markkina-hirmu!! :) Matkustaessa haluan käydä vähintään kerran paikallisilla markkinoilla. Nämä sun kuvat saivat aikaan sellaisen matkakuumeen (olen lukenut aikasemmatkin kirjoitukset Prahasta) että tässä jo ihan vakavissaan miettii lentolippujen ostamista Prahaan!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee muitakin markkina-intoilijoita! Tuolla oli kyllä niin huippua, enkä melkein malta odottaa että pääsen tsekkaamaan Prahan joulumarkkinat :) Kiitos kommentista ja ihanaa jos päätät lähteä Prahaan, mukavaa reissua! :)

      Poista
  2. Minä kans tykkään reissuissa kierrellä markkinoilla. Taannoisella Lontoon reissulla lähdimme varta vasten super ihanaa Camden Towniin katsastamaan markkinat. Ja nyt olemme lähdössä Unkariin. Pitää sieltäkin kartottaa onko markkinoita tiedossa. :) Prahassa en ole koskaan käynyt, aikomus kyllä sinnekin tehä reissu. Ihania kuvia sulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsi voin vaan kuvitella millaista Lontoossa oli ja nyt pääset vielä katsastamaan Unkarin markkinat kans. Ihanaa reissua sulle! Ja tosiaan Prahaan kannattaa kans ehdottomasti mennä. Täällä me jo suunnitellaan seuraavaa reissua sinne :)

      Poista
  3. Ai että kun tuli ikävä Prahaan! Ei siellä vissiin vieläkään hintataso päätä huimaa, mitä tulee elintarvikkeisiin. Ihania kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, lähtisin milloin vain takaisin! Hintataso ei tosiaan päätä huimaa niin elintarvikkeissa, kuin julkisilla matkustaessa ja vaatteidenkin osalta. Kiitos :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥