PANNUKAKUT MUSTIKOIDEN JA HUNAJAN KERA


Lauantaiaamuna kokoonnuimme herkullisen aamiaispöydän ääreen. Tarjolla oli tuoreita sämpylöitä sekä lämpimiä rieskoja täytteineen, munia ja pekonia, hedelmiä, kahvia ja tuoremehua, pieniä marjapiiraita ja pikkuleipiä sekä maailman parhaita pannukakkuja. Pannukakkuja paistaessa ihana vaniljan tuoksu valtasi keittiön, vaahdotettiin erilliseen kulhoon kermavaahtoa ja kokosimme pannukakuista pinoja tarjoilulautaselle. Päälle loraus hunajaa ja reilusti pulleita pensasmustikoita. Yum!






Amerikkalaiset pannukakut
2 luomumunaa
3,5dl soijamaitoa
2rkl öljyä
1rkl kookossokeria
1tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
2,5dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
2tl leivinjauhetta

1. Mittaa taikinakulhoon munat, soijamaito, öljy, kookossokeri, vaniljasokeri ja suola. Sekoita vispilällä.
2. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia.
3. Paista pannukakut pienen voinokareen kera, niin että pinta on molemmin puolin kauniin kultainen.
4. Tarjoile esimerkiksi pensasmustikoiden, hunajan ja vaahdotetun kerman kanssa.





Soijamaidon tilalla voi käyttää myös tavallista maitoa ja kookossokerin voi korvata valkoisella sokerilla tai vaikkapa muscovadolla. Pannukakkuja oli juuri sopivasti viidelle hengelle, kun tarjolla oli niin paljon muutakin.



Seuraavalla kerralla haluan kokeilla sellaisia pannukakkuja, joihin
tulee myös kanelia ja ehkä kardemummaa. Niiden kanssa voisi tarjoilla
omenoista keitettyä hilloketta. Mulle tuli näiden myötä joku
pannukakku-innostus ja odotan jo viikonloppua et päästään taas tekemään näitä! :-D

11 kommenttia

  1. Mäkin tein eilen tälläsiä minipannareita,mutta tein ne piimään. Ihan mielettömän hyviä!!! :) Pannukakun ja lättyjen hyvät puolet pistetty yhteen,nam!!

    VastaaPoista
  2. Nää on kyllä tosi hyviä! Ja tosiaan kivaa vaihtelua perinteisiin lettuihin ja pannukakkuun :-)

    VastaaPoista
  3. Oijoi, näyttääpä sitten NIIN herkulle!!!

    VastaaPoista
  4. Heipparallaa. Ihanat nämä sinut sivut, että NAM. Olen itse ruvennut myös pienoisesti leipomaan tytön syntymän myötä. Kivaa puuhaa. En yllä sinun mestariteoksiin, mutta olen monet kakut ja keksit pyöräyttänyt sinun antamasta suklaa kirjasta. Olen elvyttänyt pari päivää omaa blogia vuodatuksen puolella. Oli kamala homma. Saan taatusti ranteeseen jonkun tulehduksen. Tule vilkaisemaan koiruus postauksia. Kivaa, kun meillä molemmilla on nyt omat Maunot. Laita sähköpostina tulemaan kuluumisia jos haluat. Olisi hienoa tietää mitä sinulle kuuluu ja mitä kaikkea sinulla on meneillään. Minulla olisi sulle yksi ajatus mietittäväksi. Ollaan yhteyksissä. Mirumaru

    VastaaPoista
  5. Ja lisää ihania aamu-unelmia :D Nyt tuli into paistaa itsekin taas pannareita runsaiden lisukkeiden kera! Pää pursuaa ideoita pannareiden suhteen (ehkä silläkin jotain tekemistä asian kanssa kun USA:ssa asuessani ostin maailman ihanimman "Pancakes, Waffles & Crêpes" -kirjan joka pursuaa erilaisia herkullisia ja pehmoisia jenkkipannari-ohjeita...) mutta jotenkin tuppaa aina vaan silti menenään sillä peruslinjalla että normi pancakes + siirappi + banaanit/mustikat. Tosin kanelia voin suositella lämpimästi, etenkin kun sen lisäksi vielä höystää banaaniviipaleilla ja pannarisiirapilla niin aaaaaah <3

    VastaaPoista
  6. Moi! Ihanaa kun kommentoit! :-) Täytyykin käydä heti kurkkimassa sun blogia! Hei mä voisin laittaa sulle sähköpostia tässä piakkoin, kerron siinä lisää kuulumisia. Mukavaa viikkoa! :-)

    VastaaPoista
  7. Oi vitsi toi sun kirja kuulostaa super kivalta!! :-) Nyt heti reseptit jakoon! :-D Pannukakut banaaneilla ja lämpimällä kinuskikastikkeella on kans tosi herkkua, niitä pitää kans ehdottomasti tehdä joku viikonloppuaamu. Mulla kans pursuaa pää ideoita kaikista herkkupannareista mitä haluaisin kokeilla. ♥

    VastaaPoista
  8. Lurpsis, miten ihanilta nämä vaikuttavat! Täytyypä yrittää saada aikaiseksi, että itsekin kokeilisi tehdä näitä joku viikonloppu.

    VastaaPoista
  9. Näitä kyllä kannattaa tehdä! :-) Mikä ihana viikonloppuaamun aloitus :-)

    VastaaPoista
  10. NAM! Oi vitsi, miten ihania! Voiko mikään olla parempaa?!:) Tästä Mustikkasuu tykkää ihan kympillä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥