MATKAMESSUT 2014

Oon ihan innoissani huomenna alkavista matkamessuista! Sain messuille bloggaajapassin, joten pääsen kurkkimaan kaikkia mielenkiintoisia matkajuttuja jo tänään. Mulla on muutenkin tosi kova matkakuume päällä ja odotan innolla mitä kaikkea kivaa sieltä löytyy. Ajattelinkin nyt koota tähän muutamia kiinnostavia juttuja ja tapahtumia matkamessuilta. Kuvat ovat viime reissultamme Kreetalta :-)

Kaikista eniten mua kiinnostaa Kreikkalaisia meze-herkkuja tarjoava koju. Rakastan Kreikkalaista ruokaa ja odotan innolla millainen tarjonta kojussa mahtaa olla :-)

"Herkullinen, värikäs, yksinkertainen – tätä kaikkea on välimerellinen ruoka! Gavrielides Foods tuo ruokapöytääsi ihanimmat maut välimeren keittiöstä, jotta voit nauttia arjestasi.

Matkamessuilla voit kokea aidon kreikkalaisen tavernan tunnelman ja maut. Saat valita mieleisesi mezeherkut lautasellesi huippuedulliseen messuhintaan (6 € / lautanen, Bionade luomulimonadin kera 7 €). Lisäksi voit ostaa syömiäsi herkkuja mukaan osastoltamme. Tervetuloa!" Sijainti: Osasto 6e91

PERJANTAI 17.1. vinkit:

-Trendikäs Kööpenhamina, Mondo-lavalla klo: 14.40, 16.20 & 17.40
 "Mondon uuden Kööpenhamina-kirjan tekijä Annukka Oksanen kertoo, mitä kaupungissa kannattaa kokea juuri nyt."

Oon käynyt aika pikaisella visiitillä Kööpenhaminassa vuonna 2000 kun lomailimme ystäväni perheen kanssa ja ajoimme mm. Kööpenhaminan läpi Italiaan. Taisimme yöpyä Köpiksessä 1-2 yötä ja mietin jo silloin, että haluan ehdottomasti päästä sinne joskus uudestaan.

-Sun & Sea-alueella Nepal, Himalajan matkailuparatiisi klo: 16
"Maailman korkein vuoristo, ainutlaatuinen hindulainen ja buddhalainen kulttuuri, tasankojen kansallispuistot villieläimineen."

Sen lisäksi että mua kiinnostaa Nepal, niin mua kiinnostaa myös todella paljon buddhalainen kulttuuri.


LAUANTAI 18.1. vinkit:

-Sun & Sea-alueella, Musiikkia kreikkalaisessa tavernassa klo: 12-12.30
"Letkeitä rytmejä huokuva Sun & Sea -alue luo uutta hohtoa tammikuun pimeyteen!
Aurinkoisella teema-alueella esittäytyvät laajasti mm. Karibian alueen maat, Meksiko, Malediivit, Jamaika, Anguilla, Sri Lanka, Aruba ja Seychellit. Bambumajojen katveessa sijaitsevasta Aurinkomatkat Paradise Beach Barista voi tilata tunnelmaan sopivan lomadrinkin ja istahtaa seuraamaan ohjelmapisteen näytöksiä. Sun & Sea -alue sijaitsee hallin 7 takaosassa."


Oon matkustellut Kreikan eri kolkissa kolmetoista kertaa ja Kreikkalaisen ruokakulttuurin lisäksi rakastan Kreikkalaista musiikkia, joten tää on pakko mennä tsekkaamaan!

-Sun & Sea-alueella, Ville Haapasalo klo: 11-16
"Ajankohtaisen Jäämeri-sarjan juontaja ja näyttelijä Ville Haapasalo nähdään messuilla lauantaina klo 11-16 Sun & Sea –alueella, Sea Safety Scandinavian osastolla 7d3. Haapasalo signeeraa messuilla kirjaansa "Et kuitenkaan usko", josta on saatu 150 lisäpainos Matkamessuille. Edelliset painokset kirjasta on myyty loppuun."

Ville Haapasalon Silkkitie 30 päivässä-ohjelma oli todella mielenkiintoinen ja katsoimmekin joka jakson. Nyt alkanut Jäämeri 30 päivässä vaikuttaa yhtä hyvältä. Ostin iskälle isänpäivälahjaksi Ville Haapasalon kirjan, jonka haluan myös ehdottomasti itse lukea. Mulla on sukujuuria Venäjällä, joten varmasti myös sen takia nää Haapasalon ohjelmat ja kirjat kiinnostaa mua :-)

SUNNUNTAI 19.1. vinkit:

-Matkahuutokauppa, Elämyslava halli 7, klo: 13 & 16
"Vaihtoehtoja on kaukomaiden lämmöstä kiinnostaviin kaupunkilomiin - kaikki uskomattoman edullisesti!"

Tää vaikuttaa hauskalta! Tällä hetkellä säästämme kuitenkin rahaa Prahan matkaa varten, mutta syksyllä olisi ihanaa päästä taas johonkin lämpimään.

-Suosittu Barcelona, Mondo-lavalla klo: 11 & 13
"Näitä paikkoja barcelonalaisetkin rakastavat. Opaskirjailijat Paula Kultanen Ribas ja Tuulia Kolehmainen paljastavat suosikit."

Oon aina halunnut matkustaa Barcelonaan, joten siks tää kiinnostaa!

-Yllättävä Budapest, Mondo-lavalla klo: 13.40 & 15.20
"Opaskirjailija Outi Keskevaarin suositukset viikonloppulomaan."

Myös Budapestiin olisi hauska matkustaa joskus :-)


Lisäksi messuilla on uudistunut ravintolamaailma, jonka tarjontaa pääset katsomaan täältä. Erityisesti nää kuulostavat mielestäni todella houkuttelevilta:

-HELSINKI CAFÈ
Pullantuoksuinen katukahvila. Vastapaistettuja pullia ja piiraita suoraan pelliltä, tuoreita leipätuotteita sekä klassisia konditoriaherkkuja.

-ICE&CANDY
Ice: herkullisia jäätelöitä ja pehmiksiä pirteiden koristeiden ja kastikkeiden kera.
Candy: makeannälkään messulakut ja muut maittavat makeiset. Karkkipisteitä myös halleissa.

-EAT&MEET
Raikkaista kasviksista koottu salaattipöytä sekä buffet-lounas, joka vie kielen mennessään. Eat & Meetissä kokoat juuri mieleisesi lautasellisen.

Messuilla on myös paljon erilaisia arvontoja ja mahdollisuus päästä kokeilemaan laitesukellusta! Niin ja täältä löytyy kaikki Kreikka-aiheiset postaukseni. Matkailun iloa! :-)

6 kommenttia

  1. ... ja veitsi haavassani kääntyy :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha voi eii! Sori :-D Mutta onneksi teillä on sentään ne juhlat! :-)

      Poista
  2. Houkuttaa jo pelkästään ton tiedon takia et saatavilla olis kreikkalaisia mezelautasia, slurps! :) Kaunis kuva kissoista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep tiiän! Muaki houkuttelee noi Kreikkalaiset herkut! Pakko mennä kattoo millanen koju siel on! :-) Noi kissat asusteli meidän hotellin ympäristössä ja ne oli kyl niiiin suloisia :-)

      Poista
  3. Tuli kyllä mieletön matkakuume noista sun kuvista! Kreikkalainen ruoka on kyllä yks munkin ehdoton suosikki! Pääsisipä vaikka ensi kesänä Kreikkaan herkuttelemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mullekki tuli vaa entistä enemmän matkakuume ku kattelin eilen noit meidän matkakuvia :-) Ja viel ku ollaan päätetty et jos nyt menis jonnekki muualle ku Kreikkaan.. mutku siel on niin ihanaa! Ja hyvää ruokaa! :-D

      Poista

Kiitos kommentista! ♥