TAHMEAT TAATELI-SUKLAAMUFFINIT

Moi! Tuntuu että viime päivityksestä on melkein ikuisuus, vaikka ei siitä nyt oikeasti niin pitkä aika oo. Täällä ollaan joulutunnelmissa, kortit on lähetetty, kotia on puunattu ja ostoksilla käyty. Keittiössä on häärätty niin pipareiden, luumutorttujen kuin muidenkin herkkujen parissa ja joulua varten leivottavien herkkujen lista kasvaa kasvamistaan. Tänään halusin käyttää taateleita leivonnassa ja päädyin tekemään ihanan tahmeita taateli-suklaamuffineja.




Tahmeat taateli-suklaamuffinit 12 kpl


250g taateleita
1dl vettä
1dl vaaleaa muscovadosokeria
100g voita
50g tummaa suklaata
2 munaa
2dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta

  1. Mittaa vesi ja 200g taateleita pieneen kattilaan. Kiehauta seos ja sekoittele kunnes taatelit ovat pehmenneet. Lisää sokeri, voi ja paloiteltu suklaa. Sekoita ja anna jäähtyä.

  2. Vatkaa kananmunat taateliseoksen joukkoon. Lisää lopuksi vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sekoita taikina tasaiseksi.

  3. Annostele taikina muffinivuokiin tai suoraan muffinipellin koloihin. Paista 200 asteessa noin 12-15 minuuttia. Muffinien on tarkoitus jäädä keskeltä hieman tahmaisiksi, joten tarkkaile paistoaikaa ja ota leivonnaiset ajoissa pois uunista.


Suklaakuorrute:


200g mascarponejuustoa
100g tummaa suklaata

  1. Notkista mascarpone omassa kulhossaan lusikan tai nuolijan avulla. Sulata suklaa varovasti joko mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita sulatetun suklaan joukkoon nokare mascarponea, jonka jälkeen suklaan voi sekoittaa kokonaan notkistetun mascarponen joukkoon. Pursota kuorrute muffinien päälle.



Joulufiilistely jatkuu pian muilla leivonnaisilla ja illalla katamme pöytään parhaita jouluruokia ja vietämme hieman etukäteisjoulua täällä
kotona. Blogiin on tulossa joululeivonnaisten ja muiden juttujen lisäksi yksi kiva arvonta, joten etenkin te matkailusta pitävät pysykäähän kuulolla! ♥

 

 

12 kommenttia

  1. Nyt kyllä sihahti ihan vesi kielelle...
    ja niin jouluisiakin ovat!

    VastaaPoista
  2. Omnom! Mahtaa kyllä maistua! :)
    Ihanaa adventti-iltaa! :)

    VastaaPoista
  3. Oi miten herkullisen näköisiä :P Ihana idea yhdistää suklaa ja taateli!

    VastaaPoista
  4. Ihanan näköisiä! ♥ On niin mahtavaa kun joku muukin kuin minä jaksaa innostua joulusta näin paljon! :--D

    VastaaPoista
  5. Ja mikä ihana tuoksu valtasikaan koko keittiön, nams! :-)

    VastaaPoista
  6. Oi kyllä maistuu! Kiitos ja samoin sulle :-)

    VastaaPoista
  7. Joo mun oli pakko kokeilla tota yhdistelmää kun se tuli mieleen :-) Mietin et kun taatelileivonnaiset on niin hyviä ja ihanan meheviä, niin ei suklaa niistä ainakaan huonompia voi tehdä. Ja näistä tuli kyl super hyviä! :-)

    VastaaPoista
  8. Haha! Onneks meitä innostuneitakin on paljon! Täällä kotona kyl välillä vähän pyöritellään silmiä tälle jouluhössötykselle :-D

    VastaaPoista
  9. Ihania muffareita ! Nam. Tahmeitakin vielä eli pakko olla hyvää :D

    VastaaPoista
  10. Nää maistui herkullisilta vielä pari päivää leipomisen jälkeenkin! Just täydellisen tahmainen koostumust :-)

    VastaaPoista
  11. Kirjotusvirheen voisi varmaan korjata. Ohjeessa lukee: 50g pieneksi paloiteltuja taateleita. Eikö pitäisi olla taatelin tilalla suklaa??

    VastaaPoista
  12. Kiitos Anne! Olet aivan oikeassa, korjaan virheen heti :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥