TOVEN JUHLA - TOVE'S PARTY - MUUMIMUKI

Taas uusia muumijuttuja! Mulle on tullut paljon kiitosta siitä, että oon tehnyt postauksia uusista muumimukeista, joten ajattelin vinkata myös näistä juhlavuoden uutuuksista. Ensi vuoden puolella Tove Janssonin syntymästä tulee kuluneeksi 100-vuotta ja tätä juhlistetaan uudella Tove Slotten kuvittamalla sarjalla Toven Juhla. Kuvitus perustuu kirjaan Vaarallinen matka. Sarjaan kuuluu muki sekä kolme eri kokoista kannellista purkkia. Juhlavuoden jokaisesta tuotteesta lahjoitetaan kaksi euroa Unicefille ja tämä tuotto menee kokonaisuudessaan lasten koulutuksen tukemiseen kehitysmaissa.

Kuvat täältä.

Kuvat täältä.


Mun eka ajatus oli, että en oo oikein varma pidänkö vihreästä värityksestä, mut hetken katseltuani nää alkoivatkin näyttää oikeastaan aika kivoilta ja pirteiltä. Tosin meille ei taida mahtua enää yhtään purkkia tai purnukkaa, mut astiakaappiin täytynee raivata tilaa vielä muutamalle uudelle muumimukille. Mitäs siellä ollaan mieltä juhlavuoden uusista astioista? 

Astioiden lisäksi juhlavuoden kunniaksi Finlaysonilta ilmestyy Tove 100-mallisto ja ainakin pussilakanat nähdessäni tiesin heti tämän vuoden joululahjatoiveeni. Meillä on kahdet (iltamuumi & lomamuumi) muumipussilakanat ja niitä on tullut käytettyä tosi paljon. Pikkusiskon tullessa yökylään pedataan sohvalle aina muumipeti, koska niissä näkee parhaat unet! :-)

Kuva täältä.
Lisäksi löysin aivan super ihanalla Tove Janssonin kuvituksella Tove 100-malliston Unicef/Peace tarjottimia kahdessa eri koossa. Tarjottimien lisäksi samalla kuvituksella on saatavilla ainakin keittiöliina ja lasinaluset. Tää on ehdottomasti yksi kivoimmista muumikuvituksista mitä tiedän!

Sellaisia muumijuttuja tällä kertaa. Mä kyllä todella ihastuin etenkin tuohon tarjottimen kuvitukseen ja ne pussilakanat olis kans aika ihanat.. Mulla on just ruisleipä kohoamassa, ajattelin kokeilla eilisen kauraleivän tapaan pataleipää pelkästään ruisjauhoista.. saa nähdä onnistuuko!

16 kommenttia

  1. EIKÄ...mä niiiiiin haluan tuon mukin!!!! Ja tuon tarjottimen!! :) Onkohan noita tarjottimia sellaisia vähän isompiakin, jos on kerta kahta kokoa...?! Mulla on nyt niitä pieniä muumitarjottimia kaksi, olis kiva kun niitä sais vähän isompinakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nii! Mäki haluun ainaki ton tarjottimen! Isomman tarjottimen mitat näyttäisivät olevan 36 x 28cm ja pienen tarjottimen 27 x 20cm. Mulla on kans pieni muumitarjotin, mut tän vois ehkä hommata tossa isommassa koossa :-) Joulupukkii...!

      Poista
  2. O-ou, ensi vuosi taitaa tulla minulle kalliiksi... Tykästyin kovasti tuohon juhlamukiin - tosin en todellakaan tarvitsisi enää yhtään muumimukia jo täyteen kaappiin! Tarjottimen kuva on myös aivan superihana. Olen ihan hullu Tove Jansson- ja muumifani eli odotan kyllä innolla juhlavuotta, Ateneumin juhlanäyttelyä ja kaikkea muuta mitä se tuo mukanaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, kohta meidän kaikkien on lähdettävä kaappiostoksille! :-D Toi tarjottimen kuva on tosiaan ihan mahtava! Saas tosiaan nähdä mitä kaikkea ihanaa juhlavuosi tuo tullessaan, apua.. :-D

      Poista
  3. En tiedä miten pystyn odottamaan näiden ilmestymistä kauppoihin!!. Mulle toi vihreys iski ja kovaa :) Oikeastaan astiakaappiin ei sovi enää yhtään muumimukia, tai mitään muutakaan mukia, mutta ei näitä ihanuuksia voi olla ostamatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tykästyin näihin väreihin hetken katseltuani :-) Ehkäpä joku päivä muumimukihyllyjen vieressä kaupitellaan isoja astiakaappeja? :-D

      Poista
  4. Minusta tuo vihreä väritys näytti heti kivalta. Keväisen pirteä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, ehkä mä oon saanut jonkun yliannostuksen vihreää väriä kun se joskus kuului lempiväreihini. Mut kyllä nää tosiaan on kivan pirteän värisiä ja ensisilmäyksen jälkeen alkoivat näyttää jo tosi kivoilta :-)

      Poista
  5. Oi, kiitos taasen muumivinkistä! :) tuo onkin mukavan näköinen, tosiaan vähän erilainen. :) toivottavasti tulee muuallekkin kuin stokkalle myyntiin. Eihän me maalaishiiret muuten tällassii saaha. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuka keksis sellasen ihmekaapin mihin mahtuu loputtomasti muumimukeja niin, ettei se kaappi itsessään veis kauheesti tilaa.. :-D Mä luulen, että näitä saa sit ainakin netistä tilattua jos ei kaikkiin kauppoihin tule. Siinä on sit tietty ne postikulut päälle..

      Poista
  6. Eäh, aivan ihania uutuuksia! :_: Täällä alkaa kanssa kaikki kaapit pursuta muumimukeista, -kulhoista, -lautasista, -laseista, -lusikoista,.... Olen jo sata kertaa luvannut, että nyt ei sitten enää enempää mukeja, mutta tuo uusin on kyllä saatava! :-DD
    Muumijutuissa on jotain niin ylitsepääsemättömän ihanaa, että luultavasti asun jonain päivänä talossa, jossa kaikki tuotteet hammasmukeista lakanoihin on pelkkästään tätä teemaa! XD
    Ootkos niitä kirjoja muuten minkä verran lukenut? Tykkäsitkö? ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi kuulostaa niiiin tutulta, kaikki aina sanoo et enää ei kyl mahdu yhtään muumimukia kaappiin mut toi uusin on kyl niin kiva et pakko hommata :-D

      Meillä oli ennen paljon enemmän muumijuttuja mut oon jossain vaiheessa alkanut karsimaan niitä jo vähän pois. Nyt on vaan kivoimmat jutut esillä, muumilakanat käytössä ja mukit ja kulhot ja lusikat kaapissa :-) Meidän pitää perustaa kohta joku muumilaakso missä kaikilla on omat muumitalot!

      Oon lukenut muumikirjoja paljon joskus aiemmin ja tykkään kyl niistä ja myös niiden kuvituksesta. Viimeisin taitaa olla Muumipappa ja meri, mutta senkin lukemisesta on jo pari vuotta aikaa :-)

      Poista
  7. Tarjotin - niin kiva!! Sopisi Valiskulle lahjaksi ja muistoksi syntymavuodesta. Se pieni tietysti. :) -Mama P.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi niin on! Sopis Valiskan lisäksi myös mulle lahjaksi ;-) ♥

      Poista
  8. On vielä vähän vaikea sopeutua erilaiseen kuvitukseen, kuin mihin on aikaisemmissa mukeissa tottunut, mutta ehkä hiljalleen alan lämmetä. Onhan juhlavuodessa oltava jotain erilaista! Sen sijaan tarjotin iski kovempaa kuin sata salamaa - täydellisen ihana! Luulin, etten toivo mitään tänä vuonna lahjaksi mutta taidanpa sittenkin...!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Oon samaa mieltä, tää juhlavuoden muki on kyllä kivan erilainen :-) Tarjotin pääsee myös mun joulutoivelistalle, ihastuin tohon ihan täysin! Myös juliste tolla samalla kuvalla olis aivan ihana ja sen laittaisin olohuoneen seinälle! :-)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥