Halusin tehdä Isänpäivän brunssille jotain pientä ja makeaa vähän niinkuin brunssijälkkäriksi. Alpron aamiaiskampanjaa varten tekemäni luumu-kanelikompotti ja soijajogurtti olivat herkullinen yhdistelmä ja tällä kertaa pehmeän täyteläisen soijajogurtin kanssa oli tarjolla pähkinäisiä kinuskiluumuja. Helppoa, nopeaa ja superhyvää! Tämä sopisi todella hyvin myös joulun jälkiruokapöytään ja aionkin tehdä tätä uudestaan viimeistään jouluna :-)
Pähkinäiset kinuskiluumut soijajogurtin kera
6 tuoretta luumua pieneksi pilkottuna
1,5dl kermaa
2dl fariinisokeria
1dl mantelirouhetta
Soijajogurttia, esim. Alpron pehmeän täyteläinen maustamaton
1. Mittaa kerma ja fariinisokeri pieneen kattilaan ja anna seoksen kiehua kunnes se muuttuu hieman kinuskimaiseksi.
2. Lisää luumut sekä mantelirouhe joukkoon ja anna seoksen kuplia vielä noin viisi minuuttia.
3. Jäähdytä hetki ja tarjoile soijajogurtin kera.
Lämpimät kinuskiluumut sopivat hyvin myös vaniljajäätelön kanssa herkuteltavaksi!
Tällä ohjeella kinuskiluumuja riitti hyvin meidän viiden hengen porukalle ja taisi niitä vähän jäädä ylikin. Jogurtti-annokset voi tarjota valmiiksi tehtyinä tai niin, että jokainen voi ottaa itse jogurttia/jäätelöä ja kinuskiluumuja. Luumukompotti on parhaimmillaan hieman lämpimänä! :-)
Nyt höyryävän glögimukin kera uusien joululehtien kimppuun! Mukavaa viikkoa taas kaikille teille ihanille! ♥
Kääks, ku kuulostaa hyvältä!
VastaaPoistaIhana, varmasti toisi joulua pöytään! :) pakko kokeilla. :)
VastaaPoistanam, tuota on pakko kokeilla! :)
VastaaPoistaJa maistuu myös! :-D
VastaaPoistaSuosittelen kokeilemaan! :-) Mä just mietin et pakkohan tätä herkkua on tehdä vielä ennen joulua, nams!
VastaaPoistaNam todellakin! :-)
VastaaPoistaPähkinäiset kinuskiluumut, oonko taivaassa vai mitä ? Sounds great !
VastaaPoistaNo niimpä! Tää oli niiiiin hyvää! ♥
VastaaPoistaPakko kokeilla, ehkäpä jouluna aamupalaksi :)
VastaaPoistaMä ajattelin kans tehdä tätä herkkua jouluaamuna! :-)
VastaaPoistaKuulostaapa hyvältä! Mahtaisivatko kuivatut luumut käydä myös tähän...?
VastaaPoistaHmm, kyllä mä uskon että nekin käy! Varmaan kannattaa keitellä sit luumuja vähän kauemmin, et ne pehmenee kunnolla :-) Kerro sit millaista tuli, jos kokeilet!
VastaaPoista