♥ Sinihomejuusto-ananaspiiras tuoreella timjamilla

Jee perjantai! Kaupan kautta kotiin ja koiran kanssa lenkille. Siivoilin vähän ja päätin tehdä iltapalaksi herkullista suolaista piirakkaa. Tein tätä ekaa kertaa joitakin kuukausia sitten ja oli niin hyvää et oon kerennyt tekemään tätä jo moneen kertaan. Sinihomejuuston ja ananaksen yhdistelmä on yks mun lemppareista ja suosikkini myös pizzan täytteenä. Tuore timjami sopii joukkoon todella hyvin ja tää piiras on parhaimmillaan hieman lämpimänä eli kannattaa malttaa jäähdytellä piirakkaa hetki ennen tarjoilua.




Sinihomejuusto-ananaspiiras tuoreella timjamilla (vuoka Ø 24cm)

Pohja:
100g voita
2dl kaurahiutaleita
1dl vehnäjauhoja
1tl suola
2rkl kylmää vettä

1. Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään ja painele piirakkavuoan pohjalle. Pohjataikinaa tulee juuri sen verran, että sen saa paineltua vuoan pohjalle. Tee taikina puolitoista kertaisena, jos haluat tehdä taikinasta myös reunat piiraalle. 

Täyte:
6 ananasrengasta
150g sinihomejuustoa
Tuoretta timjamia
2dl kermaa
2dl maitoa
2 luomumunaa
1dl juustoraastetta
Mustapippuria myllystä

1. Murustele sinihomejuusto piirakkapohjan päälle, pilko ananasrenkaat pienemmiksi paloiksi ja ripottele homejuustomurujen sekaan. Lisää juustoraaste, nypi päälle reilusti timjamia ja rouhaise hieman mustapippuria.
2. Sekoita kerma, maito ja kananmunat keskenään. Lorauta seos tasaisesti piiraan päälle ja lisää vielä hieman mustapippuria.
3. Paista +200 asteessa n.20-30 minuuttia tai kunnes piiras on pinnasta kauniin värinen ja pohja tuntuu kokeiltaessa kypsältä.

Tänään on luvassa aika perus perjantai, eli saunomista ja sit katotaan lätkämatsi. Huomenna ajateltiin keksiä jotain kivaa tekemistä ja mun on pakko kokeilla millaisia noi tänään ostamani hasselpähkinäjauhot on. Myös taikinajuuri on nyt jääkaapissa odottelemassa ja sitäkin varmaan testailen huomenna, toivottavasti on onnistunut! Hauskaa viikonloppua! :)

13 kommenttia

  1. Minäkin olen ihan heikkona sinihomejuuston ja ananaksen yhdistelmään... se on aina herkkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi niin on! Me keitettiin pannullinen glögiä ja syötiin tätä piirakkaa, nam! :-)

      Poista
  2. Nam! Sinihomejuusto vain käy niin hyvin kaikkialle ja lämpöiset piiraat kylmiin ja harmaisiin iltoihin. :)
    Hyvältä näyttää ja kuullostaa, taasen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suolaisia piirakoita vaan tulee jostain syystä tehtyä aika harvoin, vaikka ei niissä edes ole kamalasti vaivaa. Tää on kyllä niin herkullista ja enää on pieni pala jäljellä :-)

      Poista
  3. Täälläkin yksi sinihomejuuston & ananaksen yhdistelmää rakastava!! :)

    VastaaPoista
  4. Onpa tosi kaunis piiras! Herkulliset täytteekin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi tuore timjami näyttää kivalta piiraan päällä ja sopii tosi hyvin ananaksen ja sinihomejuuston kanssa :-)

      Poista
  5. En yleensä leivo muuta kuin parit juustokakut vuodessa, mutta viimeyönä oli pakko kokeilla tätä! Tosin ilman timjamia. Hyvää tuli muuten, mutta kaura (minusta / minulle) maistuu aivan liian vahvahti tässä reseptissä. Kokeilen ensikerralla joko vähemmällä kauralla tai katson millä voisin sen korvata. Lisäksi! Tämän reseptin taikinapohja riittää aivan mainiosti myös vuokaan joka on 26cm! Itselläni ei ollut tuota pienempää vuokaa ja hyvin riitti :D Ei tarvinnut isontaa taikinaa ollenkaan :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥