♥ Pähkinäinen kookos-suklaajuustokakku

Kuten aiemmin jo mainitsinkin, niin syksy tuntuu olevan täynnä erilaisia reseptikilpailuja. Oon lähtenyt mukaan sellaisiin, jotka olen kokenut itselleni sopiviksi ja mielenkiintoisiksi. Tällä kertaa kutsu kävi CocoVin järkkäämään kilpailuun, jossa ideana oli kehitellä resepti vähintään kahta heidän tuotettaan käyttäen. Kotiin saapui paketti, josta kuoriutui kivan näköisiä ja mielenkiintoisia raaka-aineita: pakuri-jauhetta, kuivattuja inka-marjoja, kookossokeria, lucuma-jauhetta, nokkos-yrttijauhetta, pähkinämixiä sekä kookosjauhoa. Päädyin käyttämään suklaisessa kookos-juustokakussani kolmea näistä raaka-aineista ja voi jukra. Ottakaa esiin kynää ja paperia, kirjoittakaa kauppalappu tarvittavista aineksista ja tehkää tätä kakkua.

Ohut kaakaolla maustettu keksipohja, päällä kerros suklaista juustotäytettä kookossokerilla maustettuna. Ja sen päällä paksumpi kerros kookoshiutaleilla sekä kookossokerilla maustettua tuorejuustotäytettä. JA SEN PÄÄLLÄ herkullinen suklaakuorrute, johon lucuma-jauhe tuo kivan makean toffeemaisen vivahteen. Tämä kakku on taivaallista!

Pähkinäinen kookos-suklaajuustokakku (vuoka Ø 18cm)
Pohja: 
10 digestivekeksiä
40g voita
2rkl tummaa kaakaojauhetta
1rkl CocoVi kookossokeria

1. Murskaa keksit pieniksi muruiksi, sekoita joukkoon pehmeä voi, kaakaojauhe ja kookossokeri.
2. Painele muruseos tasaiseksi irtoreunavuoan pohjalle. 

Suklainen juustotäyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
100g tummaa suklaata sulatettuna
1rkl CocoVi kookossokeria
1rkl valkoista sokeria
0,5dl kermaa
1 muna
kourallinen CocoVi pähkinämixiä 

1. Valmista ensimmäinen täyte notkistamalla tuorejuusto kulhossa. Sekoita joukkoon molemmat sokerit ja yksi kananmuna.
2. Sekoita maustettu tuorejuusto sulatetun suklaan joukkoon vähitellen. Lisää kerma ja sekoita täyte tasaiseksi.
3. Kaada juustotäyte kakkupohjan päälle, tasoita lusikalla ja ripottele päälle kourallinen pähkinöitä. 

Juusto-kookostäyte:
400g maustamatonta tuorejuustoa
1,5dl kermaa
1 muna
2rkl CocoVi kookossokeria
1rkl valkoista sokeria
3tl kookoshiutaleita

1. Valmista toinen täyte notkistamalla ensin tuorejuusto kulhossa, lisää joukkoon molemmat sokerit, kookoshiutaleet ja yksi kananmuna.
2. Kaada kerma juustoseoksen joukkoon, sekoita tasaiseksi ja kaada suklaatäytteen päälle vuokaan.
3. Tasoita juustokakun pinta lusikalla ja paista +150 asteessa noin tunnin ajan. Peitä kakku tarvittaessa foliolla, jotta pinta ei tummu liikaa.
4. Kakku on valmis, kun juustomassa on hyytynyt kunnolla. Keskeltä täyte saa olla vielä vähän löysää kun kakun ottaa pois uunista. Anna kakun jäähtyä, siirrä yöksi jääkaappiin ja viimeistele kakku seuraavana päivänä suklaakuorrutteella.

Suklaakuorrute:
2dl kermaa
150g tummaa suklaata
1rkl CocoVi lucuma-jauhetta
nokare voita
1tl vettä

1. Kuumenna kerma pienessä kattilassa ja paloittele joukkoon tumma suklaa. Sekoita vispilällä kunnes suklaa on sulanut, lisää nokare voita, lucuma-jauhe sekä tilkka vettä.
2. Sekoita kuorrute tasaiseksi, ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
3. Kaada kuorrute juustokakun päälle, tasoita lusikan avulla ja koristele pähkinöillä sekä kookosjauheella. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa noin vartin verran. Ja lopulta odotus palkitaan, leikkaa pala kakkua ja nauti.

Miettiessäni mitä oikein leipoisin, innostuin heti tosta kookossokerista ja ainakin sitä halusin ehdottomasti käyttää. Lueskellessani pakkauksien takana olevia tekstejä, ajattelin että lucuma-jauhetta on pakko kans testata heti. Pähkinöiden ja suklaan yhdistelmä on lyömätön, mutta en ollut aiemmin käyttänyt pähkinöitä juustokakuissa. Ne tuntuivat kivan rapeilta kakkupalan sisällä! Päälle ripottelin koristeeksi Kreikasta ostettuja seesami-hunajakuorrutteisia pähkinöitä ja voisin varata uuden matkan jo ihan vaan sen takia, et voidaan hakea noita lisää sieltä.



Olin aiemmin kuullut lucuma-jauheesta, mutta en ollut koskaan maistanut sitä. Paketissa lukee näin: "Inkojen kultana tunnettu lucuma sisältää erityisen runsaasti mm. A-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia, B-vitamiineja, rautaa, sekä kalsiumia ja fosforia." Ja lucuma-jauheen kerrotaan soveltuvan erinomaisesti esimerkiksi kinuskin ja suklaan kanssa. Jauhe tuo makeaa, hedelmäisen kermaista makua erilaisiin puuroihin ja jälkiruokiin. Lucumasta voi valmistaa myös vegaaneille sopivaa jäätelöä, tosi mielenkiintoinen tuote!

Kookossokeri-paketissa kerrotaan näin: "Herkullinen kookossokeri muistuttaa maultaan hieman ruskeaa raakaruokosokeria tai intiaanisokeria. Kookossokeri sisältää enemmän vitamiineja ja hivenaineita kuin mikään muu sokeri." Kookossokeri tuo makua myös teehen, sitä voi ripotella suoraan jäätelöannoksen päälle ja käyttää tavallisen sokerin tapaan vaikkapa raakasuklaan valmistuksessa. Kookossokeri on alhaisen glygemiaindeksinsä vuoksi hyvä vaihtoehto myös diabeetikoille.

Kuvassa oleva teksti taitaakin kiteyttää sopivasti sen olennaisimman. Syökää suklaata, leipokaa juustokakkua ja viettäkää mukava sunnuntai! :)
Yhteistyössä CocoVi

38 kommenttia

  1. Voi, nam!!! -Mama P

    VastaaPoista
  2. Oooohhh pyhä jysäys, pakko kokeilla! Laihdutukset sikseen ja tätä tekemään! Itekkin noita CoCoVin tuotteita kyylänny ja ois kiva päästä käyttämään ruoanlaitossa ja leivonnassa :)
    Onnea kisaan ! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha ihana toi pyhä jysäys! :-D Mäkin olin erityisen innoissani tästä saamastani CocoVin paketista, kaikki tuotteet on niin mielenkiintoisia ja jänniä! Tulee sellanen fiilis, et tekis heti mieli kokeilla mitä kaikkea näistä vois tehdä :-) Kiitos!

      Poista
  3. Ai vitsi miten syntisen herkullisen näköinen kakku!! Täytyypä tutustua kookossokeriin ja lucumaan lähemmin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa tutustua! :-) Mä tykästyin heti noihin kumpaankin!

      Poista
  4. Näyttää ihan mielettömän ihanalta!! Ei pitäisi tähän aikaan illasta selailla herkkublogeja ;)
    Kookossokerista en olekaan koskaan kuullut, voiko sitä käyttää esim kakkutaikinoihinkin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, ei pitäiskään! Mäkin teen saman virheen tosi usein ;-) Mun lemppari tähän mennessä noista tuotteista on ehdottomasti just toi kookossokeri. Paketissa lukee, että se sopii sokerin korvikkeeksi kaikkialle. Täytyy kokeilla miten kakkupohja onnistuu :-)

      Poista
  5. Näyttää sangen herkulliselta, ihastuin myös tuohon kookossokeriin ja niihin inka-marjoihin, kiva seurailla mitä kaikki muuta ovat valmistaneet :) mukavaa alkavaa syyskuun viimeistä viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla olis hirveesti ideoita ton kookossokerin suhteen, joten täytyy miettiä tarkkaan mihin ton lopun käytän :-D Kiitos ja samoin sinulle :-)

      Poista
  6. Oi, kun kuulostaa namilta. Itse jättäisin pähkinät pois ainakin, mutta muuten aika kokeilemisen arvoinen :) Mistäs noita CocoVi-tuotteita voi ostaa? Ihan normikaupasta? Miltä hyllyltä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, pähkinät voi tietty halutessaan jättää poiskin :-) Mä oon ostanu joitain CocoVin tuotteita luontaistuotekaupoista, mut niitä saa tilattua myös netistä. Mun mielestä tämmösiä tuotteita on kivempi päästä tutkimaan kauppaan, joten ite en oo koskaan netistä tilannut.

      Löysin kyl tämmösen sivun: http://cocovishop.com/fi-wp/jalleenmyyjat/
      Tosta voi siis etsiä jälleenmyyjiä paikkakunnan mukaan :-)

      Poista
  7. Täsät kakusta ottaisin mieluusti palasen, slurps!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä meidänkin mieleen, tosi hyvää :-) Mua vähän jännitti lopputulos, kun aloin vaan tekee fiiliksen mukaan ja sit tästä tulikin ihan super hyvää!

      Poista
  8. Aivan mielettömän herkullisen näköinen kakku! :) Osakomponentit kuullostavan jo itsessään ihanilta, joten yhdistelmä on varmaan täydellinen! :) Alkoi kiinnostamaan mitä tuo lucuma-jauhe on? Entä eroaako kookossokeri paljonkin normaalista sokerista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakussa oli kyllä tosi ihana yhdistelmä just noi pähkinät, suklaa ja sit toi vaalea kookoksen makuinen juustokerros. Sit vielä lucuma-jauheella maustettu kuorrute niin nam!! :-)

      Lueskelin lucuma-jauheesta CocoVin nettisivuilta ja voisin laittaa vaikka sen linkin tähän: http://cocovishop.com/fi-wp/products-page/lucuma/lucuma-jauhe-300g/ Osa noista tuotteista on kyllä aika hintavia, mutta toisaalta kaikki ruokajutut on ainakin itelle sellasia että niistä voi välillä maksaa vähän enemmänkin :-) Ja veikkaan et toi 300g pussi kestää aika pitkään!

      Kookossokeri on ainakin terveyden kannalta parempi vaihtoehto kuin valkoinen sokeri, siinä on ilmeisesti enemmän vitamiineja ja hivenaineita kuin missään muussa sokerissa. Ajattelin eka, että kookossokeri maistuis kookoselle mut se maku onkin sellanen ihanan karamellimainen :-) Ja parempi vaihtoehto myös diabeetikoille. Mun täytyy oikeesti tarkkaan harkita mihin ton oman pussini käytän, tekis mieli kokeilla sitä vähän kaikkeen!

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta! :) Kävin lukemassa linkin ja Lucuma näyttää olevan tosiaan on melko hintavaa, mutta luultavasti se on myös erittäin riittoisaa. Pitänee jossain vaiheessa pitänee itsekin koittaa sitä. Kiva, että selvensit kookossokerin makua. Luulin itsekin että se maistuisi kookokselle, mutta tuo karamellimainen maku kuullostaa vielä paremmalta :)

      Poista
    3. Olin kans positiivisesti yllättynyt tosta kookossokerin mausta :-) Tota lucuma-jauhetta kun laitoin kakun kuorrutteeseen, niin toi 1rkl maistui siinä jo mun mielestä kivasti. Eli kyllä se riittoisalta vaikuttaa ja säilyvyyskin on hyvä, tuossa saamassani pussissa on parasta ennen päiväyskin vasta 5/2015.

      Poista
  9. Mulla olis myös tuota Lucuma jauhetta kaapissa paketillinen. Vielä en ole testannut, mutta tämä kakkusi taas muistutti sen olemassa olosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Innostuin näistä niin paljon et päässä pyörii vaan erilaisia ideoita kokoajan! Kerro ihmeessä, jos päätät testata tota Lucumaa johonkin. Voidaan sit vaihdella vinkkejä! :-D

      Poista
  10. Todella herkullisen näköistä!:) Tosi mielenkiintoisia nuo CocoVin tuotteet. Kiva oli päästä niitä kokeilemaan, kun ei niitä niin vain tulisi kylmiltään ostettua, kun aika hintaviakin ovat. Meillä inkamarjat syötiin melkein kaikki ihan sellaisenaan. Olivat niin kivoja naposteltavia. Kivoja myös kaikki muutkin tuotteet. Nyt on jo paljon matalampi kynnyt vaikka ostaa joskus itsekin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Meillä on muutamia tuotteita ollut aiemmin, mutta jotenkin en oo raaskinut ostella niitä hirveesti. Nyt innostuin niin paljon etenkin tosta kookossokerista et sitä varmaan tulee ostettua sit myöhemmin itsekin :-) Inka-marjat on meillä vielä testaamatta, mut eiköhän niitä pian tuu maistettua kans! :-)

      Poista
  11. Voi että, kunpa olisikin päässyt kokeilemaan noita ihania tuotteita. Varmaan mahtavaa kuulua blogirinkiin, kun saa osallistua moniin kilpailuihin ja testailla tuotteita.:) Taivaalliselta tämä kakku todella näyttääkin!<3 Onnea kisaan Mimosa!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä hetken pohdin, et osallistunko tähän kun näitä reseptikilpailuja tuntuu olevan nyt niin paljon. Ja vitsi kun sain ton paketin niin ajattelin heti että onneks osallistuin, tosi kivoja juttuja sain :-) Tosin tää kilpailu ei ole Blogiringin järkkäämä, mutta sitäkin kautta on tullut osallistuttua tosi kivoihin kampanjoihin. Blogiringin kautta olevat kisat ja kamppikset merkkaan tolla Blogiringin omalla pallukalla :-) Kiitos kommentista!

      Poista
  12. Ihana kakku ! Mulla oliskin tällä viikolla kakunteko edessä, tää vois olla hyvä vaihtoehto :) Oon kyllä todella surkea leipuri mutta hyvällä ohjeella voisin vaikka onnistua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos innostut kokeilemaan! :-) Tän kakun teossa mun mielestä vaikein osuus oli se, että oli odotettava yön yli ennen ku pääsi maistamaan lopputulosta ;-)

      Poista
  13. Voi veljet miten ihanalta tää vaikuttaa. Pitääpä leipasta tätä, omasta Cocovin paketista kun on aika paljon herkkuja jäljellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kans katsellut muiden blogeista vinkkejä et mihin kaikkeen näitä tuotteita vois käyttää. Sun tortillat näyttää myös todella herkullisilta :-)

      Poista
  14. Onpa herkullisen näköinen kakku!! Tuosta kun nyt saisi maistiaisia!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Harmi kun maistiaisia ei pysty jakamaan näin netin välityksellä :-D

      Poista
  15. Superherkullista! Varaudu siihen, että iskä haluu tätä jatkossa aina syntymäpäivinä ja isänpäivinä :----) yritän olla tallaamatta..
    T. Noppis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää kakku onnistu kyl hyvin ja kaikki herkuttelijat kehuivat. Mamaki pyys jo tekee tätä tarjottavaksi ens viikolla :-) Ja voi ei, olin taas unohtanu ton sun kakku-tallomisen! Onneks se ei ollu mun tekemä :-D

      Poista
  16. Hih, rakastuin tähän blogiin, ihaniin kuviin ja ohjeisiin jo yli puoli vuotta sitten - mutta vasta nyt sain aikaiseksi liittyä lukijaksi ja tulla kommentoimaan! ♥
    Aivan ihana resepti! Oon pitkään miettinyt tuon kookossokerin ostoa, joten voisipa sen viimein ostaakin. :'))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos, vitsi miten kiva kommentti :-) Haha, suosittelen hankkimaan tota kookossokeria. Mä oon ihan hullaantunu sen tuoksuun ja (tää on sit salaisuus!) välillä käyn oikeesti ohi mennen avaamassa sen pussin ja tuoksuttelen vaan sitä sokeria... :-D

      Poista
  17. Voi hempslutin SLURP ja taaskaan en ole ollut paikalla kun tätä on syöty :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää katos kyllä aika nopeasti kakkulautaselta! :-D

      Poista
  18. Onneksi olkoon reseptikisan voitosta! On muuten niin hyvää että on ihan ansaittu voitto! Lisää tällaisia, lupaan syödä pois:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♥ Lupaan tehdä lisää herkullisia kakkuja! :-D

      Poista

Kiitos kommentista! ♥