BRITA-KAKKU TUOREILLA MARJOILLA

Herkuttelimme eilen tällaisella kakulla isäni synttäreiden kunniaksi. Kakku on koottu kahdesta marenki-kakkupohjasta, joiden välissä on herkullista mascarpone-kermavaahtoa. Tuoreet mansikat, kirsikat ja itse poimitut mustikat sekä vadelmat olivat ihana yhdistelmä paahdettujen mantelilastujen, tumman suklaan, täyteläisen mascarponevaahdon ja marenkipohjien kanssa. Kakku saikin paljon kehuja ja tätä aion tehdä aivan varmasti uudestaankin! :-)

En muista mistä alkuperäinen ohje on, tällä ohjeella oon tehnyt joskus aiemminkin mut tää oli ehdottomasti parempi nyt kun olin tuoreita marjoja ja paahdettuja mantelilastuja mukana. Täytteitä ja marjoja voi vaihdella mielensä mukaan, tämä suklainen mansikka-brita on varmasti myös todella hyvää :-)

Marjaisa Brita-kakku

Kakkupohja
150g voita
1,5dl sokeria
4 keltuaista
2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1,5dl maitoa
1tl vaniljasokeria

1.Aloita pohjan valmistus vatkaamalla huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
2.Sekoita keltuaiset varovasti yksi kerrallaan voi-sokerivaahdon joukkoon.
3.Lisää lopuksi maito ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri.
4.Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille, paista +175 asteessa 8-10 minuuttia.


Marenki
4 valkuaista
2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
pieni pussi mantelilastuja

1.Valmista marenki sillä aikaa kun kakkupohja on uunissa. Vaahdota kulhossa hetki pelkästään valkuaisia.
2.Kaada sokeri ja vaniljasokeri vähitellen vaahdon joukkoon ja vatkaa kunnes massa on tasaista, kiiltävää ja niin kovaa, että kulhon voi kääntää ylösalaisin :-)
3.Levitä marenkivaahto esipaistetun kakkupohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.
4.Ripottele päälle mantelilastuja (jätä pieni kourallinen paahdettavaksi kakun päälle) paista 175 asteessa 15-20 minuuttia tai kunnes marenki on saanut kauniin värin.

Täyte
4dl vispikermaa
250g mascarponejuustoa
1,5-2dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria

1.Vaahdota täytettä varten 4dl vispikermaa, mausta 1dl tomusokeria.
2.Notkista mascarponejuusto toisessa kulhossa, sekoita joukkoon 0,5dl tai maun mukaan (riippuu kuinka makeaa haluat täytteestä) ja vaniljasokeria.
3.Kaada notkistettu mascarpone vaahdotetun kerman joukkoon ja vatkaa täyte nopeasti sekaisin.

Lisäksi:
tuoreita mansikoita, kirsikoita, mustikoita ja vadelmia
mantelilastuja
sulatettua tummaa suklaata
tomusokeria

1.Pilko mansikat ja kirsikat kahteen tai neljään osaan.
2.Paahda mantelilastut nopeasti kuumalla pannulla ja anna jäähtyä hetki.

Kakun kokoaminen
1.Puolita jäähtynyt marenkikakkupohja veitsellä, siirrä toinen pohja lastan avulla tarjoilualustalle.
2.Levitä pohjan päälle puolet kerma-mascarponetäytteestä. Asettele vaahdon päälle mansikoita, mustikoita, vadelmia ja kirsikoita.
3.Valuta esim. lusikan avulla sulatettua suklaata marjojen päälle.
4.Siirrä toinen kakkupohja täytekerroksen päälle ja levitä päälle loput täytteet, marjoja, sekä paahdettuja mantelilastuja ja sulatettua suklaata. Kakun voi tarjoilla heti, mutta itse laitoin sen vielä hetkeksi kylmään jotta suklaa kovettui.
5.Sihtaa lopuksi tomusokeria päälle ja nauti herkullisesta kakusta hyvässä seurassa! :-)

Meidän lahja iskälle oli pienten herkkujen kuten pähkinöillä täytetyn lasipurkin ja suklaalevyjen lisäksi se, että valmistimme koko meidän porukalle alkuruoan, pääruoan ja jälkkärin. Laitan kuvia muista ruokajutuista myöhemmin! Viime vuonna iskän täyttäessä pyöreitä, järjestimme yllätysjuhlat ja rakensimme pienen Kreikkalaisen Tavernan porukoiden takapihalle :-) Jälleen kerran: Mä taidan haluta isona juhlasuunnittelijaksi, sillä rakastan suunnitella juhlia ja valmistella tarjoiluja!



Mukavaa ja rentoa sunnuntaita! Tää päivä taitaakin mennä ihan kotosalla meidän pikkuperheen kesken.

15 kommenttia

  1. Pidäppä haaveestasi kiinni!!!
    Teet kyllä niin mahtavia tarjottavia ja suunnittelusta tykkäät, joten anna mennä vaan :))

    VastaaPoista
  2. Onpa tosi upea Britakakku! Väitetään että vähempi on parempi, mutta kyllä tuossa ehdottomasti enempi on parempi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Heh, tehdessäni kakkua kuulin vierestä kommentin "paljo sä oikee laitat?" Mutta valmis kakku sai paljon kehuja niin makunsa kuin ulkonäkönsäkin ansiosta ja tykkäsin itekin tästä lopputuloksesta! :-)

      Poista
  3. nam!Upea kakku ja sulla on muutenkin upeita kuvia blogissasi, oikein väri-ilotulitusta (: Mie käyn usein ihailemassa täällä kuvia ja herkkuja, vaikken mitään kommentoikaan *yh*.. Tää sun blogi on oikein sellanen "hyvän mielen blogi", ihana positiivisuus välittyy lukijalle. :>

    tällä kertaa oli sitten pakko juosta kaupasta hakemaan kakkutarpeet itsellekin, alkoi niin paljon tehdä britakakkua mieli :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa kivasti sanottu, kiitos ja kiva kun kommentoit! :-) Kävinkin just katsomassa sun blogissa tekemääsi britaa ja sekin näyttää kyllä tosi herkulta!

      Poista
  4. Siis apua mikä kakku, tosi upealta näyttää. Sunhan kannattaisi tehdä tämmösiä ihan tilauksesta, niin upeita leivonnaisia teet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitti! Poikaystävä itseasiassa just teki tilauksen ;-) "Voitsä tehä viel sitä brita-kakkuu, pliiis?" :-D

      Poista
  5. Voi että mitkä herkkukuvat! Multahan on tämä Brita edelleen kokematta ja kokeilematta, jospa tänä kesänä saisi tehtyä vielä tuoreiden marjojen aikaan.. Ja nuo paahdetut mantelilastut.. nam!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa tehdä, tää on toosi hyvää! :-) Etenkin just tuoreilla marjoilla ja noi paahdetut mantelilastutkin sopii niin hyvin tähän :-)

      Poista
  6. Mun mummo tekee usein Brita-kakkua ja se on niin hyvää! Nämäkin kuvat näyttää kovin herkullisilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, mäkin oon tainnut syödä ekan tän tyylisen kakun juuri mummoni tekemänä. Nam! :-) Ja kiitos kommentista :-)

      Poista
  7. Kiitos kivasta kommentista! :-) Ehkä täytyisi järjestää joskus jotkut kivat bloggaaja-juhlat, kun välillä tulee juteltua muiden kanssa kuinka hauskaa olisi tavata ja herkutella yhdessä :-)

    VastaaPoista
  8. Onpa ihanan runsas Brita-kakku! Tuoreet marjat ovat juuri parhaimmillaan, nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoreet marjat on kyllä niin herkkua! :-) Ja ne on niin ihania leivonnaisissa, koristeena, välipalana ja aamupuurossakin. Nam :-)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥