Tässäpä täyttävä ja monipuolinen salaatti, jota söimme äitienpäivänä. Syödään tämän tapaisia salaatteja tosi usein, mutta tää on kaikista variaatioista parhain :-) Vuohenjuusto sopii täydellisesti yhteen mansikoiden kanssa. Siihen lisättynä marinoitua punasipulia, viinirypäleitä, rucolaa, valkosipulileipää, hyvää viiniä.. nam!
Vuohenjuusto-broilerisalaatti:
Kokoa annokset suoraan lautasille
Kokoa annokset suoraan lautasille
Pohjalle friseesalaattia, pinaattia, rucolaa
Päälle pilkottua kurkkua ja puolikkaita kirsikkatomaatteja
Lohkoina viinirypäleitä, mansikoita sekä hunajamelonia
Balsamicomarinoitua punasipulia, nams!
Maustamattomia broilerin rintafileitä - Paista pannulla, mausta suolalla, pippurilla ja muilla haluamillasi mausteilla. Pilko rintafileet salaatin joukkoon.
Pannulla paistettua vuohenjuustoa - Kannattaa paistaa nää oikeestaan vasta siinä vaiheessa kun muut raaka-aineet on ladottu lautasille.
Päälle vielä loraus hyvää oliiviöjyä tai balsamicosiirappia
♥Nauti hyvässä seurassa valkoviinin ja itsetehdyn valkosipuli-yrttileivän kanssa :-)
Päälle pilkottua kurkkua ja puolikkaita kirsikkatomaatteja
Lohkoina viinirypäleitä, mansikoita sekä hunajamelonia
Balsamicomarinoitua punasipulia, nams!
Maustamattomia broilerin rintafileitä - Paista pannulla, mausta suolalla, pippurilla ja muilla haluamillasi mausteilla. Pilko rintafileet salaatin joukkoon.
Pannulla paistettua vuohenjuustoa - Kannattaa paistaa nää oikeestaan vasta siinä vaiheessa kun muut raaka-aineet on ladottu lautasille.
Päälle vielä loraus hyvää oliiviöjyä tai balsamicosiirappia
♥Nauti hyvässä seurassa valkoviinin ja itsetehdyn valkosipuli-yrttileivän kanssa :-)
Balsamico-marinoidut punasipulit
Mairinoidut punasipulit sopivat hyvin erilaisiin salaatteihin,
hampurilaisten väliin ja ruokien lisukkeeksi
1dl vettä
0,65dl sokeria
0,35dl balsamiviinietikkaa
2 punasipulia
1. Pilko sipulit ohuiksi renkaiksi tai puoliympyröiksi.
2. Mittaa vesi, sokeri ja viinietikka kattilaan, kiehauta seos ja lisää joukkoon sipulit.
3. Hauduta viitisen minuuttia, ota kattila pois liedeltä ja anna liemen jäähtyä.
4. Siivilöi sipulit, yli jääneen liemen voi käyttää esim. vinaigretteen.
Muutama vinkki
-Isomman määrän saat tehtyä tällä perusohjeella: 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria, 3 osaa vettä
-Tarvittava sipulien määrä riippuu niiden koosta, mutta niitä on hyvä olla juuri sen verran että liemi peittää ne kokonaan.
Meidän salaateissa on lähes poikkeuksestta jotain juustoa ja hedelmiä. Rakastan niiden yhdistelmää! Seuraavaan salaattiin saadaankin omalta parvekkeelta ainakin rucolat ja herneenversot. Ja muutama tomaattikin ehkä kuukauden päästä, jee! Nyt laittautumaan ja kaupungille siskon kanssa, mukavaa alkuviikkoa! :-)
Ja päälle muutama raita Balsamicoa! Nam! <3Ä
VastaaPoistaEhdottomasti, nam! :-)
PoistaIhanan runsasta salaattia, pitäis varmaan kokeilla...jos onnistuu. Onko tuo punasipuli itse marinoitua vai saako valmiina?
VastaaPoistaPunasipulit ovat itse marinoituja, laitoin niihin nyt ohjeenkin tuohon samaan tekstiin :-)
PoistaKiitos Mimosa! Täytyypä laittaa resepti talteen.
PoistaSalaatti näyttää todella hyvältä! :)
VastaaPoistaVarmaan mielettömän herkullista! Vuohenjuusto on ihanaa.
VastaaPoistaMoikka! Miten saat vuohenjuuston paistettua noin rapeen näköseks, ettei se valahda? Ja onko sulla joku tietty merkki mitä käytät? Mulla se sisus valahtaa aina pois kun yritän paistaa :D
VastaaPoistaNo moi :-) Ennen käytettiin varmaan eniten Présidentin vuohenjuustoa, mut nyt kun Rainbow-merkillä on omansa niin käytetään sitä. Joskus myös Pirkkaa! Mut EI LIDLIN :-D Se on todettu huonoksi ja valahtavaksi!
PoistaJuustopalat kannattaa laittaa kuumalle pannulle ilman rasvaa :-) Jos juusto ei ala heti tirisemään, niin pannu on liian viileä ja juusto lössähtää helposti.
Etsin oreseptiä ruokaisaansalaattiin ja tämä resepti vei voiton! :)
VastaaPoista