Hedelmäinen mozzarellasalaatti

Tänä vuonna meidän juhannusmenu oli hieman erilainen kuin aiemmin. Yleensä ollaan grillattu perinteisesti makkaraa, maissia, vartaita ja herkkusieniä ja syöty niitä uusien perunoiden ja salaatin kanssa.

Nyt ajateltiin, että tehdäänkin jotain muuta ja pöydästä löytyi tätä mozzarellasalaattia, maalaissalaattia, vihersalaattia, patonkia ja tsatsikia, grillattuja ja maustettuja kikherneitä, bruschetta-leipiä sekä lihaa ja kalaa.

Ehdin napata muutaman kuvan tekemästäni salaatista, joten ajattelin kirjoittaa ohjeen ylös myös tänne blogiin. Salaatissa yhdistyy kivasti hedelmät, makea mansikka ja suolapähkinät. Kastikkeeksi sopii hyvin esimerkiksi balsamicosiirappi :)


 

Hedelmäinen mozzarellasalaatti


1-2 ruukkua erilaisia salaatteja

250g mansikoita

250g viinirypäleitä

2 nektariinia

100g miniluumutomaatteja

1dl suolapähkinöitä

200g mozzarellahelmiä

  1. Huuhtele ja revi salaatit kulhoon.

  2. Pilko joukkoon mansikat, nekatiirini, viinirypäleet, nektariinit ja tomaatit.

  3. Sekoita ja lisää lopuksi suolapähkinät ja mozzarellahelmet. Tarjoile salaatti esimerkiksi balsamicosiirapin kanssa.

 

Meillä oli oikein ihana juhannus! Saatiin nauttia auringon lämmöstä, hyvästä ruoasta ja herkullisista letuista. Saunottiin ja pelattiin sulkapalloa, Hemmo sai pulikoida uima-altaassa ja puuhastella pihalla koko päivän. Valvottiin myöhään, nukuttiin vähän normaalia pidempään ja katettiin aamiainen takapihalle. Oltiin kaikki ihan poikki kun tultiin eilen kotiin, taisin itsekin nukahtaa sohvalle heti kun sain vauvan nukkumaan.

Tänään on luvassa vielä kakkukahvit, joita varten leivoin eilen britakakun pohjat valmiiksi. Britakakku on yksi kesän suosikkiherkku ja sitä on leivottava vähintään kerran joka kesä! :)

 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥