Helppo ja nopea pipari-juustokakku

Terveisiä jouluisien herkkujen keskeltä! Täällä on leivottu vaikka mitä ihanaa, kuten jouluisia muffinsseja joissa maistuu taateli ja suklaa, perinteisiä pipareitapipari-puolukkamuffinsseja, suolaisia rieskarullia ja tätä helppoa ja nopeaa juustokakkua joka maustetaan piparkakuilla.

Tällä samalla ohjeella olen tehnyt myös Oreo-mascarponekakkua ja keksejä vaihtamalla kakusta saa helposti tehtyä erilaisia versioita. Joulun lähestyessä oli pakko testata tietenkin pipareita ja lopputulos oli oikein onnistunut! Lisäsin juustokakkuun myös ripauksen piparkakkumaustetta, joka sopi mielestäni oikein hyvin.

Tekisi mieli kokeilla samaa kakkua vielä appelsiinin makuisilla pipareilla, niistä tulisi varmasti kivaa lisämakua kakkuun.



Pipari-juustokakku

vuoka 18cm

Pohja:

150g piparkakkuja

40g voita

  1. Murustele piparkakut pieneksi muruksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi.

  2. Painele muruseos irtopohjavuokaan, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi.

Täyte:

500g mascarponejuustoa

4dl vispikermaa

2rkl tummaa kaakaojauhetta

0,5tl piparkakkumaustetta

1dl tomusokeria

150g piparkakkuja

  1. Notkista mascarponejuusto ja vaahdota kerma toisessa kulhossa. Mausta kerma kaakaojauheella, tomusokerilla ja piparkakkumausteella.

  2. Yhdistä mascarpone ja kermavaahto. Lisää lopuksi pieneksi pilkotut piparkakut ja kääntele sekaisin nuolijan avulla.

  3. Levitä täyte vuokaan piparipohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään. Koristele kakku ennen tarjoilua.

Koristeluun:

piparkakkuja

marenkia

kultaisia koristerakeita

  • Vinkki!

- Saat kakusta helposti gluteenittoman, kun vaihdat piparkakut gluteenittomiin versioihin. Muista tarkistaa myös käyttämiesi koristeiden gluteenittomuus.




Me koristeltiin viikonloppuna joulukuusi, josta näet kuvan Instagramin puolella. Muutenkin olen ripotellut joulukoristeita vähitellen ympäri kotia ja täällä alkaa näyttää ihanan tunnelmalliselta.

Toivotaan että saadaan vielä lumi maahan niin maisemat ikkunasta olisivat vielä kauniimmat ja pääsisi tekemään talven ensimmäisen lumiukon lapsen kanssa :)

Kiitos vielä kaikille Orthex-säilytyskorien arvontaan osallistuneille! Setin säilytyskoreja voitti nimimerkki Hiisukas, olen laittanut sinulle sähköpostia!

 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥