RUOKAISA KASVIS-PASTASALAATTI



Pidän tosi paljon erilaisista ruokaisista salaateista ja niitä tuleekin tehtyä todella usein. Muutamia viikkoja sitten kuvasin meidän lounassalaatiin Instagramin Storiesiin ja sain paljon viestejä, joissa kyseltiin mitä kaikkea salaatissa oli. Ajattelin nyt laittaa reseptin talteen myös tänne blogiin.

Usein keitän näihin ruokaisimpiin versioihin mukaan pastaa, couscousia tai bulguria. Lisäksi paahdan uunissa joko bataattia tai porkkanaa ja höyrytän kattilassa parsakaalia tai kukkakaalia. Tosin kukkakaali on mielestäni todella hyvää näissä salaateissa myös raakana. Tuo kivaa rouskuvuutta mukaan! Muut raaka-aineet vaihtelevat myös ja tähänkin sopisi joukkoon hyvin esimerkiksi paprika, punasipuli, oliivit, erilaiset pavut, vesimeloni tai cantaloupe ja mozzarella tai vuohenjuusto.



RUOKAISA KASVIS-PASTASALAATTI

500g pastaa
Uunissa paahdettua bataattia
1-2 parsakaalia
4 tomaattia
2 avokadoa
1 pieni kukkakaali
1pkt fetaa
Viinirypäleitä
Puolikas kurkku
Jääsalaattia

1. Aloita valmistelemalla bataatit uuniin. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan ja höyrytä parsakaalin nuput kattilassa.
2. Pilko salaattikulhoon tomaatit, kurkku ja viinirypäleet. Revi joukkoon jääsalaatti ja pilko kukkakaali pieniksi paloiksi.
3. Lisää kulhoon kylmän veden alla jäähdytetty pasta, parsakaalin nuput ja uunissa paahdetut bataatit. Kaada mukaan myös bataattien öljy, josta koko salaatti saa kivasti lisämakua.
4. Lisää lopuksi avokado ja fetajuusto ja tarjoile salaatti esimerkiksi balsamicokastikkeen tai sitruunalla maustetun öljyn kanssa.



UUNISSA PAAHDETTU BATAATTI
2 isoa bataattia
Öljyä
2 yksikyntistä valkosipulia
Suolaa
Mustapippuria
Valkosipulinen yrttimauste

1. Kuori ja pilko bataatit pieniksi paloiksi, kaada astiaan ja lorauta päälle reilusti öljyä.
2. Sekoita kulhoon puristetut valkosipulinkynnet, suolaa, mustapippuria sekä yrttimaustetta.
3. Kaada bataatit pellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.




Tämän tyylisiä salaatteja meillä on usein tapana tehdä muutaman ystävän tai serkkuni kanssa kun tavataan toistemme luona. Tätä tulee aina ihan jättimäinen kulhollinen, josta riittää lounaan lisäksi myös iltapalaksi ja seuraavan päivän lounaaksi tai evääksi. Yleensä otan taaperolle sivuun oman lämpimän annoksen pastaa, bataattia ja parsakaalia, joiden lisäksi hän syö salaatin seasta kasviksia ja erikseen paistettua kanaa tai lohta.

Lupasin jakaa blogissa enemmän näitä meidän arkiruokia ja tässä nyt yksi todella hyväksi todettu resepti. Jaoin reseptiä aiemmin jo Instagramin puolella ja oli kiva saada viestejä, joissa jotkut olivat jo innostuneet kokeilemaan tätä!


10 kommenttia

  1. Näyttää kyllä todella ihanan ruokaisalta, tämmösistä tykkään itsekkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokaisat salaatit ovat ihan parhaita ja siitäkin kivoja, että niihin voi aina lisäillä vähän mitä kaapista löytyy :)

      Poista
  2. Sen verran hyvännäköistä salaattia, että tätä on pakko testata! Tuo värikkyys tekee siitä juurikin niin houkuttelevan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja kiva jos menee testiin, tuuthan sitten kertomaan mitä pidit! :)

      Poista
  3. Näyttää täydellisen herkulliselta salaatilta, ihanan värikäs, ehdottomasti menee kokeiluun, kiitos ihanasta reseptistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Tämä on ehdottomasti yksi omista lemppareistani. Tuuthan sitten kertomaan mitä itse pidit? :)

      Poista
  4. Ihana salaatti, tehtiin tätä! En vaan tajunnut että noista aineksista tulee ihan hillitön määrä :D Kolme isoa kulhoa täynnä salaattia, aika urakka miehen kanssa kahdestaan. Tehdään uudelleenkin, mutta vähemmän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, voi ei! :D Tätä tosiaan tulee ihan jättimäinen kulho tällä ohjeella. Kiva kuulla, että kuitenkin piditte ja kiitos kun jätit kommentin :)

      Poista
  5. Hei , onpas herkullisen näköinen salaatti! tyhmä kysymys, mut onko bataatti tarkoitus syödä kylmänä salaatin seassa? ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bataatti saa olla lämmintä salaattiin lisättäessä. On mielestäni hyvää niin tai sitten kylmänä, kun syö vaikka seuraavana päivänä :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥