MINI LASKIAISPULLAT



Minikokoiset versiot erilaisista leivonnaisista ovat hauskoja - niitä on kiva tehdä ja herkutella. Nämä pikkuruiset Runebergintortut olivat niin suloisia, että halusin tehdä myös laskiaispullista miniversiot. Etenkin jos kahvipöydässä on muutamaakin eri sorttia, on kiva että leivonnaiset ovat pieniä ja voi maistaa useampaa.

Puolen litran pullataikinasta tuli 18 tavallista pullaa ja 20 minipullaa. Tietenkin koko taikinasta voi tehdä myös ainoastaan näitä miniversioita tai tavallisia pullia, mutta halusin tehdä molempia. Yksi usein kysytty kysymys näin laskiaisen aikaan on: Kuinka paljon kermaa laskiaispullia varten tarvitaan? Tähän määrään pullia menee juuri sopivasti 4dl vispikermaa.







MINI LASKIAISPULLAT  20 minipullaa + 18 tavallista pullaa TAI n.60kpl minipullia

PULLATAIKINA
5dl maitoa
2dl sokeria
1rkl kardemummaa
ripaus suolaa
1 muna
14-15dl vehnäjauhoja
2pss kuivahiivaa
200g voita

TÄYTTEEKSI
4dl vispikermaa
1dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
Mansikkahilloa / Mantelimassaa



1. Mittaa noin 42 asteinen maito, sokeri, kardemumma, suola ja kananmuna kulhoon ja sekoita.
2. Lisää 12dl vehnäjauhoja sekä kuivahiiva ja aloita taikinan vaivaaminen.
3. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot muutamassa erässä. Vaivaa taikinaa voimakkaasti 5 minuutin ajan, jotta saat aikaan hyvän sitkon. Taikina on valmis, kun se irtoaa helposti kulhon reunoilta ja tuntuu kimmoisalta.
4. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle, peitä liinalla ja kohota 30 minuuttia.
5. Punnitse taikinasta 25g kokoisia paloja, pyöritä pulliksi ja asettele leivinpaperin päälle pellille. Voit tehdä osasta taikinaa tavallisia n.60g kokoisia pullia ja osasta minipullia.
6. Kohota pullia vielä hetki liinan alla, voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
7. Paista 225 asteessa minipullia noin 10 minuuttia ja tavallisia pullia 12-15 minuuttia.
8. Halkaise jäähtyneet pullat ja täytä hillolla tai mantelimassalla ja kermavaahdolla.





Blogista löytyy muuten resepti myös gluteenittomiin laskiaispulliin sekä pienen pieneen pullataikinaan, josta tulee yhteensä 10 pullaa.

Laskiaispullat ovat kyllä mielettömän hyviä. Varmasti myös siksi ne tuntuvat niin spesiaaleilta, että niitä tulee syötyä vain kerran vuodessa. Montakos laskiaispullaa siellä on jo syöty? :) Meillä on vielä muutamat pullat jäljellä, sillä osan jaoin taas muihin koteihin herkuteltavaksi

4 kommenttia

  1. Ihania minipullia.<3 Minulta vaan on pullat vielä kokonaan leipomatta :o Tällä vkolla yritän saada leivottua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Näistä tuli kyllä aivan ihania! Mun tekis myös mieli leipoa pitkästä aikaa korvapuusteja :D

      Poista

Kiitos kommentista! ♥