MUNA-RIISIPASTEIJAT LEHTITAIKINAAN

Jos jollakin on vielä joululta jääneitä torttutaikinalevyjä pakastimessa, niin tässä yksi helppo resepti niiden käyttämiseen. Halusin tehdä uuden vuoden aattona pasteijoita ja sain samalla käytettyä pakastimesta lehtitaikinalevyt näihin. Täytteeksi keitin puuroriisiä sekä kananmunia ja sekoitin joukkoon vielä paketin chilillä ja paprikalla maustettua tuorejuustoa.

Tuorejuusto sopii täytteeseen erinomaisesti ja makuvaihtoehtojahan on niihin vaikka kuinka paljon. Maustamattoman tuorejuuston sekaan voi puristaa muutaman valkosipulinkynnen tai tuoreita yrttejä silputtuna.




MUNA-RIISIPASTEIJAT 30 KPL

15kpl lehtitaikinalevyjä
2dl puuroriisiä keitettynä
6 kananmunaa keitettynä
200g tuorejuustoa (esim. chili-paprika, valkosipuli, mustapippuri..)
paprikamaustetta
mustapippuria
suolaa
kananmuna voiteluun
unikonsiemeniä



1. Keitä täytettä varten puuroriisi ja kananmunat. Ota taikinalevyt sulamaan leivinpaperien päälle pelleille.
2. Sekoita täytteen riisit, pieneksi pilkotut munat ja tuorejuusto keskenään. Mausta halutessasi vielä esimerkiksi paprikamausteella, mustapippurilla ja suolalla.
3. Puolita taikinalevyt keskeltä ja lisää jokaisen taikinaneliön päälle reilusti täytettä. Käänää neliöt keskeltä kolmioiksi ja painele vielä haarukalla avoimet reunat kiinni. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä.
4. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Itse paistoin kaikki pasteijat samaan aikaan kolmella pellillä kiertoilmalla 200 asteessa.




Uunituoreet pasteijat menevät aina kuin kuumille kiville! Jostain syystä pasteijoita tulee tehtyä todella harvoin, vaikka ovatkin hyviä ja vielä todella helppoja valmistaa. Tuorejuusto tuo kivasti makua täytteeseen, mutta halutessaan sen voi myös jättää pois. Päälle voi ripotella unikosiemenien sijaan myös juustoraastetta.

Mukavaa sunnuntai-iltaa!

4 kommenttia

  1. Nam nam ♥
    Nämä menee ehdottomasti testiin. Isännän pasteijoihin pitää ehkä lisätä vielä jauhelihaa, mutta minulle maistuisi kyllä ihan näinkin!
    Iloa ja valoa teille koko perheelle vuoteen 2018 ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos meinaat kokeilla ja toivottavasti maistuu! :) Seuraavaan satsiin meinaan itsekin laittaa vielä jauhelihaa sekaan. Oikein ihanaa ja onnellista vuotta myös teidän poppoolle ♥

      Poista
  2. Ihanan näköisiä! Mun herkkua ovat juuri muna-riisipasteijat, pitääkin ottaa resepti testiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meilläkin pasteijoista tykätään kovasti, joten ehkä näitä pitäisi tehdä vähän useammin :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥