SYNTYMÄPÄIVÄBRUNSSI

Meillä on siskoni kanssa lähes peräkkäisinä päivinä synttärit, joten joka vuotiseen tapaan vietettiin taas yksi aamu synttäribrunssin merkeissä. Tällä kertaa pöydästä ei löytynyt kakkua, sillä oltiin herkuteltu jo aiemmin syntymäpäiväkahveilla ihanaa juustokakkua. Leivoin siskon toiveesta mustikkapiirakkaa, jonka resepti löytyykin jo blogista. Tämä mustikka-tuorejuustopiirakka on aivan mielettömän hyvää, ihan ehdottomasti yksi parhaista mustikkapiirakoista mitä olen koskaan maistanut.

Katettiin pöytään aika perinteisiä brunssiherkkuja, kuten juustoja, suolakeksejä, rypäleitä, melonia, mansikoita, suklaakeksejä, kahvia ja tuoremehua. Lisäksi meillä oli pienet jogurttimaljat, joissa oli maustamatonta jogurttia, pensasmustikoita, mansikoita, mulperimarjoja, hasselpähkinärouhetta ja loraus hunajaa. Keittiön tasolta löytyi vielä leipää ja tuoreita croisantteja täytteineen ja siitä jokainen sai kasata mieluisensa syötävät.

Tässä kuvia ja tunnelmia meidän pitkään venähtäneestä brunssista.





















Nopeat sormet ehtivät jo kokeilemaan miltä piirakan päällinen tuntuu :D



Sain tosi paljon kukkia syntymäpäivilläni ja hetken tuntui kuin oltaisiin asuttu pienessä kukkakaupassa. Oli siis vaikka mitä ihania kimppuja ja ruukkukukkia, joista ruusut ja kanervat ilahduttavat edelleen keittiössä ja takapihalla. Kokeilin myöhemmin leikata muutamia kukkia jo vähän nuupahtaneista kimpuista ja asettelin ne pieneen kulhoon, johon laitoin myös vettä. Näistä tuli kiva pieni koriste pöytään ja näin kukat säilyivät vielä jonkin aikaa ilahduttamassa.

Nää yhteiset hetket ruokapöydän ympärillä on vaan niin meidän perheen juttu. Aina kun on merkkipäiviä tai usein kyllä ihan muutenkin vaan kokoonnutaan yhdessä syömään. Yleensä mennään periaatteella jokainen tuo jotakin, ja se on toiminut tosi hyvin. Joskus taas kutsun koko köörin meille, sillä tykkään leipoa ja laittaa ruokaa. Toisinaan taas päästään valmiiseen pöytään ja se jos mikä on nykyään ihan luksusta ja sitä osaa todella arvostaa.

Seuraavat neljä viikonloppua putkeen meillä onkin sitten tiedossa muiden syntymäpäiviä ja sen jälkeen alkaa isänpäivän herkkujen suunnittelu. Viime vuona meillä vietettiin ensimmäistä isänpäivää kotona ja nyt on sitten toinen kerta. Saas nähdä mitä tällä kertaa keksitään!

2 kommenttia

  1. Myöhästyneet synttärionnittelut sinulle ja siskollesi! :) Ihanat herkut..

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥