MANSIKKA-VUOHENJUUSTOSALAATTI

Nyt on taas se aika vuodesta, kun voi yhdistää kaksi lemppariani eli vuohenjuuston ja tuoreet mansikat. Tämä yhdistelmä on aina vaan yhtä herkullinen ja sopii hyvin niin salaatteihin kuin grillattuihin leipiin ja pizzoihinkin. Blogista löytyykin aiemmin jo resepti ihaniin mansikka-vuohenjuustoleipiin.

Sokeriherneet tuovat salaattiin mukavasti rapeutta ja avokado täyteläisyyttä. Paahdetut pekaanipähkinät ja loraus hunajaa kruunaavat salaatin. Tämä kannattaa muuten tarjoilla heti, sillä paistettu vuohenjuusto on parhaimmillaan vielä lämpimänä. Salaatin voi myös tehdä muuten valmiiksi jääkaappin ja paistaa vuohenjuustot vasta juuri ennen tarjoilua. Avokadokin säilyy hyvänä jääkaapissa kun päälle on pirskotellut reilusti sitruunamehua.




Mansikka-vuohenjuustosalaatti  iso kulhollinen
jääsalaattia
tuoreita sokeriherneitä
2 kypsää avokadoa
250g mansikoita
200g vuohenjuustoa
miniluumutomaatteja
pekaanipähkinöitä
kevätsipulin varsia
loraus öljyä
sitruunamehua
mustapippuria & suolaa
juoksevaa hunajaa

1. Revi jääsalaattia kulhon pohjalle. Pilko joukkoon sokeriherneen palkoja, puolitettuja miniluumutomaatteja, kevätsipulin varsia ja mansikoita.
2. Puolita avokadot, poista kivet ja kuoret. Pilko avokadot paloiksi ja pirskottele päälle hieman öljyä ja reilusti sitruunamehua. Rouhi päälle mustapippuria ja suolaa ja lisää salaattiin.
3. Pilko vuohenjuusto siivuiksi ja paista kuumalla pannulla rapeaksi molemmin puolin. Paahda samalla pannulla myös pekaanipähkinöitä. Asettele jokaisen vuohenjuustosiivun päälle pähkinä ja ja sekoita loput pähkinät salaatin sekaan.
4. Lisää lopuksi vuohenjuustot salaattiin ja lorauta päälle reilusti hunajaa. Viimeistele salaatti mustapippurilla ja suolalla ja tarjoile heti.


Täältä löydät lisää herkullisia vuohenjuustoreseptejä, kuten leipiä, salaatteja, piirakoita, pastaa, keittoja ja munakasta.

Mulla alkoi nyt sitten äitiysloma pari viikkoa suunniteltua aiemmin. Sain neuvolasta lepomääräyksen, jota oon koittanut noudattaa vaikka en millään malttaisikaan olla paikoillani. Ravintolapäivän pop up-kahvila kyllä verotti sen verran, että nyt on pakko keskittyä omaan oloon ja vauvaan. Onneksi on näin hyvät ilmat niin voi lueskella takapihalla kirjaa kaikessa rauhassa.

Mukavaa ja aurinkoista viikkoa!

4 kommenttia

Kiitos kommentista! ♥