Tässä piiraassa yhdistyy kirpeä lemon curd, herkulliset vadelmat, fariinisokerin makeuttama kerros täyteläistä ranskankermaa sekä makeat mandariinilohkot. Piiras kannattaa valmistaa hyvissä ajoin edellisenä päivänä, jotta täyte hyytyy kunnolla ja näin siitä on myös helpompi leikata paloja.
MANDARIINI-VADELMAPIIRAS Ø24cm vuokaan
POHJA:
150g voita
1dl sokeria
1 muna
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2. Sekoita kananmuna varovasti joukkoon ja siirry tässä vaiheessa sekoittamaan taikinaa nuolijan avulla.
3. Lisää lopuksi kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
4. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. Paista +200 asteessa noin 10 minuuttia. Pohjan ei ole tarkoitus saada väriä uunissa.
TÄYTE:
Valmista lemon curd-sitruunatahnaa
100g vadelmia
2,5dl vispikermaa
200g ranskankermaa
1,5dl fariinisokeria
1. Levitä jäähtyneen pohjan päälle kerros sitruunatahnaa. Ripottele vadelmta sitruunatahnan päälle.
2. Vaahdota vispikerma. Sekoita ranskankerma ja fariinisokeri keskenään toisessa kulhossa. Lisää kermavaahto ranskankerman joukkoon, sekoita tasaiseksi ja kaada täyte vadelmien päälle vuokaan.
3. Peitä kelmulla ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.
PINNALLE:
1 iso tölkki mandariineja omassa mehussa
50-100g vadelmia
1. Asettele täytteen päälle mandariinilohkoja ja vadelmia.
KIILLE:
2dl vettä
1dl hyytelösokeria
1. Kiehauta kattilassa 2dl vettä. Sekoita joukkoon 1dl hyytelösokeria ja kuumenna seos.
2. Anna kiilteen jäähtyä hetki ja kaada lusikan avulla mandariinien ja vadelmien päälle. Anna hyytyä hetki kylmässä ja tarjoile.
Piiras sai paljon kehuja meillä kotona ja palat katosivatkin nopeasti lautasilta. Kesällä aion ehdottomasti tehdä tätä tuoreista vadelmista ja mansikoista.
MANDARIINI-VADELMAPIIRAS Ø24cm vuokaan
POHJA:
150g voita
1dl sokeria
1 muna
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2. Sekoita kananmuna varovasti joukkoon ja siirry tässä vaiheessa sekoittamaan taikinaa nuolijan avulla.
3. Lisää lopuksi kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
4. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. Paista +200 asteessa noin 10 minuuttia. Pohjan ei ole tarkoitus saada väriä uunissa.
TÄYTE:
Valmista lemon curd-sitruunatahnaa
100g vadelmia
2,5dl vispikermaa
200g ranskankermaa
1,5dl fariinisokeria
1. Levitä jäähtyneen pohjan päälle kerros sitruunatahnaa. Ripottele vadelmta sitruunatahnan päälle.
2. Vaahdota vispikerma. Sekoita ranskankerma ja fariinisokeri keskenään toisessa kulhossa. Lisää kermavaahto ranskankerman joukkoon, sekoita tasaiseksi ja kaada täyte vadelmien päälle vuokaan.
3. Peitä kelmulla ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.
PINNALLE:
1 iso tölkki mandariineja omassa mehussa
50-100g vadelmia
1. Asettele täytteen päälle mandariinilohkoja ja vadelmia.
KIILLE:
2dl vettä
1dl hyytelösokeria
1. Kiehauta kattilassa 2dl vettä. Sekoita joukkoon 1dl hyytelösokeria ja kuumenna seos.
2. Anna kiilteen jäähtyä hetki ja kaada lusikan avulla mandariinien ja vadelmien päälle. Anna hyytyä hetki kylmässä ja tarjoile.
Piiras sai paljon kehuja meillä kotona ja palat katosivatkin nopeasti lautasilta. Kesällä aion ehdottomasti tehdä tätä tuoreista vadelmista ja mansikoista.
Ai että on makean näköinen piiras! Siis raikkaan ja kesäisen näköinen. Todella houkutteleva :)
VastaaPoistaIhanan näköinen blogi sinulla :) mukavaa kevään jatkoa ! Kesää odotellen....RONJA
VastaaPoistaTodella herkullisen ja pirteän näköinen piirakka :))
VastaaPoistaTosi ihanan näköinen piiras tosiaan!
VastaaPoistaAi että!! Aivan ihanan herkullinen blogi sinulla! Niin paljon väriä, herkkuja ja todella maukkaita kuvia :)
VastaaPoistanam,tämä kuullostaa ja näyttää kyllä niin hyvältä,kaikki elementit joista tykkään :P onnittelut
VastaaPoistaTätä täytyy kokeilla,ehkäpä jo äitienpäiväksi!! :)
VastaaPoistaNäyttää ja kuulostaa todella herkulliselta!:)
VastaaPoistaMistä bloggaajan saa parhaiten kiinni? - Tietysti blogin kommenttilootasta. Soitatko minulle, pikaista asiaa :)
VastaaPoistaJenni Häyrinen
Oido! Näyttää ihan liian hyvältä!!
VastaaPoistaKiitokset kaikille kommenteista!♥ :-)
VastaaPoistaMies kysyi multa eilen: "Kai muistit kirjoittaa siihen postaukseen, että se oli yks parhaimmista piiraista mitä oot tehnyt?!" :D Tätä täytyy kuulemma leipoa pikaisesti uudestaan :-)
Kuulostaapa herkulliselta! Lemon curd on herkkua leivonnassa, joten sopii varmasti tähänkin piirakkaan mainiosti :)
VastaaPoistaNyt tämä tuli testattua, ja ai että tämä oli hyvää!!!! :) NAM! Olisin voinut syödä pelkästään tuota vispikerma-fariinisokeri-ranskankerma -yhdistelmää vaikka kuinka paljon, oli se niin herkullista!! Tätä tulee ihan varmasti tehtyä uudelleenkin.
VastaaPoista