SUKLAISET MACARONLEIVOKSET


Erilaisia macaron-leivoksia onkin tullut tehtyä jonkin verran lähiaikoina. Näitä on tosi kivaa tehdä! Tällä kertaa tein suklaisia versioita ja nämä onnistuivatkin erityisen hyvin. Rapea kuori ja sisältä ihanan sitkeä ja suklainen :-)

Suklaiset macaron-leivokset:
90g kananmunan valkuaista
30g sokeria
200g tomusokeria
110g mantelijauhetta
ripaus jauhemaista elintarvikeväriä 
tai tummaa kaakaojauhetta, kuten näissä käytin

1. Mittaa tomusokeri, mantelijauhe ja kaakaojauhe samaan kulhoon.
2. Vatkaa valkuaisia ja lisää sokeri vähitellen, kun vaahto alkaa muodostumaan. Vaahdon tulisi olla kiiltävää ja tasaista. 
3. Lisää kuivien ainesten seos siivilän läpi valkuaisvaahdon joukkoon. Kääntele massaa varovasti nuolijan avulla. Massa on valmista, kun se on kokonaan sekoittunut ja esim. lusikalla tehty kuvio pysyy siinä hetken ja tasoittuu sitten sileäksi.
4. Pursota leivinpaperin päälle noin kahden euron kolikon kokoisia tasaisia pyörylöitä. Kopauta lopuksi peltiä muutaman kerran pöytää vasten, jotta mahdolliset ilmakuplat nousevat pintaan.
5. Anna peltien olla huoneenlämmössä noin puoli tuntia, jolloin macaron-massan pinta kuivuu. Sormella kokeiltaessa pinnan tulisi siis olla sellainen, että taikina ei tartu sormiin.
6. Paista +140-150c uunista riippuen 12-20min. Uunin luukkua ei saa avata ainakaan ensimmäiseen 10min. jotta kuoret eivät lässähdä!
7. Anna kuorien jäähtyä hyvin ennen kuin täytät ne.

Macaron-kuorien paistoaika ja uunin lämpötila on ainakin mulla sellanen juttu, että sen oppii vaan kokeilemalla et mikä on oman uunin kanssa paras. Meidän vanhalla uunilla esimerkiksi toi paistoaika oli selkeästi pidempi kuin sit taas uudemmalla ja tehokkaammalla uunilla. Kannattaa siis vain olla kärsivällinen näiden kanssa, jos ei heti onnistu! :-)


Suklaatäyte:
1,5dl kermaa
150g suklaata

1. Kuumenna (älä keitä) kerma pienessä kattilassa, lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja odota hetki suklaan sulamista.
2. Sekoita massa tasaiseksi ja kaada toiseen kulhoon jäähtymään. Anna täytteen jäähty hetki ja sekoita vielä kunnolla ennen käyttöä.
3. Täytä macaron-kuoret pursottamalla toiselle puoliskolle herkullista suklaatäytettä ja paina toinen kuori päälle. Täytteen voi myös lusikoida macaroneihin. Näihin laitoin suklaaganachen lisäksi osaan mariannecrushia ja osaan wiener-nougatcrushia.


Lähdenkin tästä kohta siskoa vastaan. Tullaan kaupan kautta meille ja vietetään päivää nauttien glögistä ja pipareista. Tehdään myös muutama pellillinen minttu-suklaa marenkeja, joita pakataan muutamille sukulaisille jouluviemisiksi :-)

10 kommenttia

  1. Koskahan saan itse kokeiltua näitä herkkuja!! Näyttävät täydellisiltä!! Nams!!

    VastaaPoista
  2. Nyt alkoi tehdä näitä mieli nams :P

    VastaaPoista
  3. Kokeilin näitä tänään30. joulukuuta 2011 klo 18.18

    Kiitos ohjeesta<3

    VastaaPoista
  4. Onpas kyllä nättejä macaroneja! Itsekin olen tehnyt pari kertaa, mutta ne näyttävät aika räjähtäneiltä. Kukaan ei tunnistaisi macaroneiksi, ellei sanoisi. ;P

    VastaaPoista
  5. Moikka! piipahdin vastavierailulla blogissasi. Täällä on vaikka mitä ihanuuksia! Nämä macaronit näyttää todella hyvälle. Olen jo pitkään suunnitellut näiden kokeilua, mut en oo saanu vielä aikaseksi.

    VastaaPoista
  6. Moi! Näyttää tosi herkullisilta ja ajattelin tehdä näitä synttärilahjan "lisukkeeksi" kaverille. Pitää kyllä varmistaa, että itsellekin jää maisteltavaa.. :)

    Mitä suklaata käytit täytteessä? Ja kuinka iso satsi tällä ohjeella tulee? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Ihana idea antaa näitä lahjaksi, synttärisankari ilahtuu varmasti :-)

      Näiden kuvissa olevien macaronien täytteeseen käytin aikoinaan koulusta ostamaani temperoitua tummaa suklaata, mutta yhtä hyvin tuohon käy vaikkapa pandan/fazerin tumma suklaa, maitosuklaa tai muu vastaava.

      Tällä ohjeella oon saanut noin 30-40 valmista macaronia. Koitan pursottaa 30 pyörylää yhdelle pellille ja muistaakseni useimmiten oon saanut 2,5 pellillistä aikaiseksi tällä ohjeella :-) Riippuu tosi paljon minkä kokoisia macaroneista haluaa. Ite teen aika pieniä yleensä! Mutta siis pitäis riittää ainakin yhteen lahjaan ja jää varmaan muutama itsellekin ;)

      Poista
  7. hei mitä kuvankäsittely-ohjelmaa käytät? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Mä käytän enimmäkseen photaria ja picasaa :-)

      Poista
    2. okei, kiitti! tosi hyviä noi suklaa-macaronit muuten, tein niitä eilen! :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥