Kevät ja pääsiäinen saa joka vuosi aikaan sen, että tekee mieli leipoa kaikkea ihanaa sitruunasta. Tällä kertaa muokkasin hieman persikka-rahkapiirakkaa ja tein siitä raikkaan sitruunaisen version.
Tähän postaukseen olen koonnut lisää pääsiäiseen sopivia herkkuja, kuten pashaa, macaronseja, juustokakkuja ja rahkapiirakoita.
SITRUUNA-RAHKAPIIRAKKA vuoka ø 28cm
POHJA:
4dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1tl vaniljasokeria
125g voita
+
1 muna
1dl maitorahkaa
- Mittaa kulhoon jauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri.
- Lisää sulatettu voi ja sekoita taikina murumaiseksi seokseksi. Ota 1/3 muruseoksesta sivuun myöhempää käyttöä varten.
- Lisää lopun murutaikinan joukkoon muna ja maitorahka ja sekoita taikinaksi. Halutessasi voit lisätä taikinaan noin 1tl raastettua sitruunankuorta. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja tee pienet reunat.
TÄYTE:
500g maitorahkaa - josta 1dl käytetään piirakkapohjaan
2 munaa
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuoriraaste ja mehu
Muruseos
Unikonsiemeniä
- Sekoita keskenään maitorahka, munat, sokeri, vaniljasokeri, sitruunan kuoriraaste ja mehu. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan.
- Ripottele muruseos pinnalle ja viimeistele unikonsiemenillä.
- Paista piirakkaa 175 asteessa uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin paistovärin.
Me suunnataan pian ulos etsimään pajunkissoja ja koristellaan niitä esikoisen kanssa höyhenillä ja silkkipaperilla. Mukavaa lauantaita sinulle! :)
Ihanan, helppo, raikas piirakka�� Mulla oli 35min uunissa ja ehti tulla aika tummaksi, liekkö uunikuumempi kuin tarkoitus oli... Äitienpäivä kahvipöytään tulee seuraavankerran kokeiluun, jos jäisi sitten vähän vaalemammaksi.
VastaaPoista