Kanasalaatti cantaloupe-melonilla ja avokadolla, reilut annokset 5:lle
5 broilerin rintafilettä
250g kirsikkatomaatteja
Iso pätkä kurkkua
Vihreitä oliiveja
1 cantaloupe-meloni
Reilusti viinirypäleitä
Marinoitua punasipulia (ohje täällä)
Sekoitus erilaisia salaatteja sekä oman pihan rucolaa
3 avokadoa ja puolikkaan sitruunan mehu
1pss saksanpähkinöitä
200g vuohenjuustoa
Balsamicosiirappia
Kreikkalaista salaatinkastiketta
1. Paista kanafileet pannulla, mausta mielesi mukaan esimerkiksi suolalla, mustapippurilla ja chilillä.
2. Kokoa salaatit suoraan lautasille, pohjalle reilusti salaattisekoitusta ja päälle muut ainekset pilkottuna.
3. Lisää avokadot salaattiin reilun kokoisina paloina. Purista päälle sitruunamehua ja rouhaise hieman mustapippuria.
4. Paahda pähkinät kuumalla pannulla, siirrä ne sivuun ja paahda sen jälkeen viipaloitu vuohenjuusto molemmilta puolilta kauniin ruskeaksi.
6. Asettele lopuksi isoiksi paloiksi leikatut kanafileet, vuohenjuusto ja paahdetut pähkinät salaattilautasille. Vielä balsamicosiirappia ja vähän Kreikkalaista salaatinkastiketta päälle ja annokset ovat valmiita! :-)
Tää ruokakuvien katsominen nälkäisenä on kyllä aina yhtä kivaa! Ja muitakin koneella olevia kuvia selatessani tajusin, että poikaystävä taisi olla oikeassa sanoessaan että "ollaan syöty koko kesä pelkkää salaattia!" Löysin ihan mielettömästi kuvia erilaisista salaattiannoksista kesän ajalta ja muutamat kuvat uuniperunoista sekä tortillailloista. Veikkaan kuitenkin, että syksyä ja pimeneviä iltoja lähestyttäessä salaatit vaihtuvat lämpimiin voileipiin, höyryäviin keittolautasiin, tulisiin kasvisruokiin ja erilaisiin tapas-herkkuihin :-)