Me juhlittiin viikonloppuna esikoisen syntymäpäiviä ja tein sinne tätä piirakkaa. Ohjeella saat yhden pellillisen, josta tulee 20-30 piirakkapalaa koosta riippuen.
Tykkään kuullottaa täytteen kasvikset pannulla, näin maut tulevat mielestäni paremmin esiin. Täytteestä löytyy parsakaalia, keltaista ja punaista paprikaa, sipulia, valkosipulia, miniluumutomaatteja, persiljaa ja fetajuustoa. Halutessaan voisi lisätä vielä mukaan esimerkiksi sieniä.
FETA-KASVISPIIRAKKA
pellillinen
Pohja:
250g rahkaa
250g voita
50g emmental-juustoraastetta
4,5dl vehnäjauhoja
1tl leivijauhetta
- Sekoita rahka ja pehmeä voi keskenään. Lisää joukkoon juustoraaste, vehnäjauhot ja leivinjauhe.
- Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä leivinpaperin päälle pellille.
Täyte:
300g parsakaalia
1 iso sipuli
1 pieni punainen paprika
1 pieni keltainen paprika
2 valkosipulinkynttä
200g fetajuustoa
250g miniluumutomaatteja
100g emmental-juustoraastetta
pieni nippu tuoretta persiljaa
2dl kermaa
3dl maitoa
4 munaa
mustapippuria
- Höytyrä parsakaalin nuput kattilassa.
- Pilko sipulit ja paprikat pieneksi kuutioksi. Kuullota pannulla pehmeiksi ja purista joukkoon valkosipuli. Lisää pannulle höyrytetyt parsakaalit.
- Levitä kasvikset piirakkapohjan päälle pellille. Murustele päälle fetajuusto ja lisää lopuksi puolitetut miniluumutomaatit.
- Ripottele päälle juustoraaste ja pieneksi silputtua tuoretta persiljaa.
- Sekoita keskenään kerma, maito ja munat. Kaada täytteiden päälle ja viimeistele muutamalla rouhaisulla mustapippuria.
- Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa 40-45 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin paistovärin.
- Vinkit!
- Säilytä piirakka kylmässä ja ota huoneenlämpöön ennen tarjoilua. Halutessasi voit myös lämmittää piirakkaa uunissa tai mikrossa.
- Pellillisestä piirakkaa saa leikattua 20-30 palaa koosta riippuen.
Kasvispiirakan lisäksi juhlissa tarjoiltiin suolaisia pepperonihyrriä, dippivihanneksia, ruissipsejä ja hummusta, rypäleitä ja melonia sekä täytekakkua, juustokakkua ja kaupan valmiita keksejä, suklaata ja nameja. Muutamia reseptejä ja postaus juhlista tulossa vielä myöhemmin blogiin :)
Mun suosikkipiiras! Mehevä vielä pari päivää ja itse en kaipaa lämmitystä. Maistuu kylmänäkin. 😋
VastaaPoistaIhana kuulla! Tää on kyllä omastakin mielestä ihan super hyvää 😊👍
VastaaPoistaTodella hyvää!
VastaaPoistaMunamaitoon lisäsin yrttisuolaa ja parsakaalin höyrytys turhaa, sen voi paistaa pannulla muiden kasvisten tapaan.
Tämä menee testiin! Missä suhteessa tulisi laittaa gluteenittomia jauhoja vs.vehnäjauhot? Kiitos! :)
VastaaPoistaHei! Tämä vaikuttaa tosi hyvältä! Ajattelin tehdä juhliin, mutta säilyyköhän jääkaapissa pari päivää? Ja onko niin että pohjaa ei tarvitse esipaistaa?
VastaaPoistaMinkä kokoiselle pellille tämä ohje on? :)
VastaaPoistaMittasin että noin 45x37cm kokoiseen peltiin olen tätä tehnyt 😊
PoistaIhan hyvää tuli. Taikina oli aika hankala levittää pellille. Ajattelin leikata paloiksi ja pakastaa piirakan?
VastaaPoistaEikö suolaa laiteta ollenkaan? Minä laittaisin kyllä hitusen sekä pohjaan, että täytteeseen. Joku laittanut yrttisuolaa, vaikuttaa hyvältä!
VastaaPoista