Kaupallisessa yhteistyössä K-ruoan kanssa
Kesän kunniaksi on aika muistella lapsuuden kesälomia mökkimaisemissa. Aurinkoisella pihalla paistettuja jättimäisiä pitsireunaisia muurinpohjalettuja, joita herkuteltiin metsästä poimituilla mansikoilla ja mustikoilla. Marjat poimittiin joko pieniin koreihin tai pujotettiin suoraan heinään. Matkalla ruokapöytään osa marjoista oli tietenkin jo syöty, mutta onneksi mummi vatkasi lettujen kanssa tarjottavaksi myös kermavaahtoa ja saatettiinpa kaiken tämän päälle ripotella vielä sokeriakin.
Letut maistuvat kesältä ja niitä tulee edelleen paistettua joka kesä niin vanhempieni nuotiolla kuin kotona paistinpannullakin. Viimeksi juhannuksena paistoimme yömyöhään lettuja nuotiolla ja söimme niitä mansikoiden ja jäätelön kera.
Koska rakastan lettuja ja pannukakkuja, halusin valmistaa meille jälkiruokaa lapsuuden makumuistoja ajatellen. Lisäsin mukaan hieman modernimpaa tvistiä ja lopputulos oli kyllä aika hauska. Näitä saan kuulemma tehdä uudelleenkin ;) Paistoin pannulla minikokoisia pannukakkuja, jotka tarjoilin vartaisiin pujotettuna. Väliin sujautin lisäksi myös paistettua leipäjuustoa, joka on toinen lapsuuden herkkuni. Yleensä lämmitettyä leipäjuustoa syötiin joko kinuskikastikkeen tai lakkahillon kanssa, joka on edelleen yksi mun lempiherkuista.
Pannukakkujen ja leipäjuuston lisäksi vartaisiin sujahti paahdettuja, tahmaisia vaahtokarkkeja sekä makeita kotimaisia mansikoita. Loppusilauksen tuo reilu loraus paksua kinuskikastiketta ja ripaus mantelirouhetta.
Pannukakkuvartaat 90 minipannukakkua, yhteensä 10 varrasta
Pannukakkutaikina:
2 luomumunaa
3,5dl
Pirkka suomalaista täysmaitoa
2rkl
Pirkka meijerivoita sulatettuna
1rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
3,5dl
Pirkka luomu vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl kaurahiutaleita
1. Mittaa taikinakulhoon munat, maito, sulatettu voi, sokeri, vaniljasokeri ja suola. Sekoita vispilällä.
2. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Anna taikinan tekeytyä noin puoli tuntia.
3. Paista minipannukakkuja paistinpannulla voissa. Yhteen pannukakkuun menee reilu ruokalusikallinen taikinaa, joten pannulle mahtuu kerralla useampia minipannukakkuja.
Vinkki!
Tee ensin muutama testipannukakku lusikoimalla taikinaa pieni nokare pannulle. Jos taikina tuntuu leviävän liikaa, lisää hieman jauhoja. Paksuhko taikina pysyy hyvin pienenä pannukakkuna, mutta löysempi taikina leviää helposti isommaksi.
Lisäksi:
500g kotimaisia mansikoita
310g
Pirkka leipäjuustoa
2dl
Pirkka kinuskikastiketta
Grillattavia vaahtokarkkeja
Mantelirouhetta
Vartaita
1. Poista mansikoiden kannat ja puolita mansikat.
2. Pilko leipäjuusto 20 palaan ja paista pannulla rapeaksi molemmin puolin. Paahda myös vaahtokarkit nopeasti joko grillissä tai pannulla. Vaahtokarkit ovat tahmeita grillauksen jälkeen, joten käytä apuna pihtejä.
Vartaiden kokoaminen:
1. Pujota puisiin tikkuihin vuorotellen minipannukakkuja, mansikoita, vaahtokarkkeja ja leipäjuustoa.
2. Viimeistele vartaat reilulla lorauksella kinuskikastiketta ja ripottele päälle mantelirouhetta.
3. Tarjoile halutessasi lisäksi myös kermavaahtoa tai jäätelöä ja tuoreita marjoja.
Nam! Vartaissa todella maistui kesä. Suloiset minipannukakut ihastuttivat ja vartaat ovat hauska ja näyttävä tapa tarjoilla herkkuja. Vertailimme myös erilaisia makuyhdistelmiä kahvipöydässä ja näissä kaikki sopivat hyvin yhteen, jopa vaahtokarkit ja leipäjuusto!
Minipannareiden valmistus oli nopeaa, vaikka alkuun tuo 90 kappaleen määrä saattaakin kuulostaa hurjalta. Pannulle mahtuu kuitenkin kerrallaan useampia pieniä nokareita ja ne kypsyvät hetkessä, joten lopulta pannukakut valmistuvat yllättävänkin nopeasti. Haastavinta näissä vartaissa oli tahmaisten vaahtokarkkien pujottaminen tikkuihin, joten apuna kannattaa käyttää pihtejä.
K-supermarketit järjestävät kesän aikana
Paikallista sinulle-tapahtumia, joissa kauppiaat kutsuvat oman alueensa lähi- ja pientuottajia kauppoihin esittelemään paikallisia tuotteita. Ideana on, että asiakkaat pääsevät tutustumaan oman asuinalueensa tuotteisiin ja nän myös samalla tukevat lähituottajia.
Omassa reseptissäni käytin myös mahdollisimman lähellä tuotettuja raaka-aineita, kuten meijerivoita ja suomalaista maitoa. Pirkka Luomu vehnäjauhot ovat näistä itselleni se kaikista tutuin tuote, sillä ne tuotetaan omalla kotipaikkakunnallani. Kaupoissa on mielenkiintoista etsiä tuotteita, jotka ovat suomalaisia ja mahdollisimman lähellä tuotettuja.
Sain kesän kunniaksi arvottavaksi yhden 30 euron arvoisen lahjakortin, joka käy kaikissa K-ruokakaupoissa. Käy tutustumassa lähituottajiin K-supermarket.fissä ja kerro oma suosikkituotteesi kommenttiboksiin. Tämän lisäksi olisi kiva kuulla teidän omista makumuistoista tai paikallisista erikoisuuksista.
Kommentoi suosikkituotteesi ja makumuistosi tähän postaukseen. Muista jättää oma nimesi tai nimimerkki ja toimiva sähköpostiosoitteesi, niin olet mukana arvonnassa. Tietoja ei käytetä muuhun tarkoitukseen.
Arvonta-aika on 3.7.2016 - 31.7.2016.
Herkullista heinäkuuta ja onnea arvontaan!
♥