"Kesän raikkain kuplajuoma valmistuu sitruuna-Novellesta, herukoista ja appelsiinista! Tarjoile juhlissa & grillatessa tai pakkaa mukaan piknikille!"
Jippii! Arvatkaapa mitä! Olen Blogiringin kautta mukana Hartwall Novellen järjestämässä kesäjuomakilpailussa. Linkki virallisille kilpailusivuille on postauksen lopussa ja sinne pääset suoraan myös blogin oikeassa reunassa olevasta kuplajuomakuvasta.
Ideana oli kehittää jokin herkullinen kesäjuomaresepti Novellen laajaa tuotevalikoimaa käyttäen. Ja ennen kuin huomasinkaan, näin jo itseni ja ystäväni istumassa kesäisellä piknikillä juomassa kuplivaa punaherukkamehua. Halusin kuitenkin juomaan mukaan jonkin pienen jujun ja valmistellessani ekaa juomaerää, puristin punaherukoiden ja kuplivien kivennäisvesien sekaan vähän appelsiinia. Juku, että siitä tuli hyvää! Ja jos totta puhutaan, meillä on tehty tätä raikasta kuplajuomaa jo neljä kertaa. Täytyy varmaan mennä tänä kesänä auttamaan mummia punaherukoiden keräämisessä..
Kupliva sitrus-herukkajuoma (n.1,2l valmista juomaa)
0,5l Hartwall Citronelle-kivennäisvettä
0,5l Hartwall Maustamatonta kivennäisvettä
5dl punaherukoita
2 appelsiinia
1dl sokeria
Sitruunamelissan lehtiä
+ supertiheä siivilä ja/tai harsokangasta
1. Mittaa 5dl punaherukoita pieneen kattilaan, kaada sekaan 1dl maustamatonta kivennäisvettä ja 1dl sokeria. Kuumenna seos kunnolla, anna kiehua hetken aikaa ja painele marjoja kauhan avulla kattilan pohjaa vasten.
2. Seuraavaksi marjaseos siivilöidään kulhoon. Mun mielestä parhaiten toimii yhdistelmä: siivilä & harsokangas. Aseta kulhon päälle siivilä ja siivilän päälle pala harsokangasta. Kaada herukkaseos kankaan päälle ja painele lusikan avulla kaikki ylimääräiset mehut harson ja siivilän läpi kulhoon.
3. Kaada herukkamehu isompaan kulhoon ja purista joukkoon muutama appelsiini. Lopuksi vielä kuplivat kivennäisvedet mehun sekaan, eli 0,5l Citronellea ja 0,4l Maustamatonta.
4. Valmis juoma kannattaa kaataa mielellään korkilliseen pulloon, jotta kuplat säilyvät. Koristele sitruunamelissan lehdillä, appelsiinin ja sitruunan lohkoilla sekä punaviinimarjoilla.
5. Tadaa! Kesän herkullisin kuplajuoma on valmista nautittavaksi!
Muutama vinkki!- Kivoja jääpaloja juoman sekaan saat ripottelemalla jääpalamuottiin punaherukoita ja halutessasi myös pieniä sitruunamelissan lehtiä. Kaada marjojen päälle vettä ja pakasta!
- Voit myös pakastaa appelsiinin ja sitruunan siivuja ja upottaa niitä jäisinä juomalaseihin.
- Harsokangasta saa kangaskaupoista. Ostin sitä itse metrin ja se maksoi noin kolme euroa. Harsokangas kannattaa pestä esimerkiksi fairylla ennen käyttöä. Harsoa voi käyttää monia kertoja uudestaan kunhan muistaa pestä sen hyvin aina käytön jälkeen. Kannattaa myös leikata harsokankaasta sopivan kokoinen pala käyttöä varten.
Tässä kuplajuomassa yhdistyy kivasti herukoiden kirpeys ja appelsiinin makeus. Herukoista juoma saa myös kauniin punertavan värinsä ja kivennäisvesien kuplivuus kruunaa tämän kesäjuoman! Lupasinkin tehdä tätä muutaman pullollisen Juhannukseksi kun veljeni saapuu Suomeen. Taidankin muistaa jo koko reseptin ulkoa, tosin nyt se täytyy vaan tuplata jotta kaikille riittää varmasti! Olen ennen ihan tyytyväisenä juonut mummin tekemiä mehuja, mutta tämä juoma on kyllä niin helppo ja melko nopeakin valmistaa että nyt mä voin vuorostani viedä mummille maistiaisia!
Toivottelen täältä keittiömme vallanneesta kuplajuomatehtaasta ihania
piknik-retkiä, mukavia grillibileitä ja hilpeitä kesän juhlia!
Valmistakaa pullollinen sitrus-herukkajuomaa ja istahtakaa kuumana
kesäpäivänä vaikkapa pihakeinuun tai vehreälle nurmelle nauttimaan
lasilliset kesän parasta kuplajuomaa :)
Juomakilpailu on käynnissä Hartwall Novellen Facebook-sivuilla, jonne pääset suoraan
tästä. Äänestämällä omaa suosikkiasi, voit voittaa liput Taste of
Helsinki-tapahtumaan eli Suomen suurimpaan gourmet-ruokafestivaaliin!
Lisäys: Linkit kilpailuun eivät ilmeisesti toimi tai näy kaikilla, saattaa johtua siitä että koneella on jotain estoja päällä tai jostain muusta. Tässä vielä yksi linkki, toivottavasti
TÄMÄ toimii!