Suppilovahveroita on vielä vähän jäljellä, joten oon koittanut kehitellä niille jotain hyviä reseptejä. Vielä meinaan tehdä ainakin sienirisottoa ja varmaankin pastaa mutta tällä kertaa yksi pussillinen suppiksia päätyi munakkaaseen. Sienien lisäksi laitoin myös tomaattia ja persiljaa makua antamaan. Tässäpä siis nopea, herkullinen ja täyttävä aamiainen.
Suppilovahvero-tomaattimunakas kahdelle
6 ulkokananmunaa
2dl suppilovahveroita
1 tomaatti
tuoretta persiljaa
mustapippuria
suolaa
öljyä
1. Paista pieneksi pilkottuja suppilovahveroita pienessä öljytilkassa pannulla, mausta mustapippurilla ja suolalla ja ota sienet hetkeksi sivuun odottamaan.
2. Vispaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon 1tl suolaa ja ripaus mustapippuria.
3. Säädä hella miedolle lämmölle ja kaada munat pannulle. Asettele tomaatit ja sienet tasaisesti päälle, lisää ripaus suolaa ja mustapippuria sekä pieneksi pilkottua persiljaa.
4. Anna munakkaan kypsyä kannen alla kunnes pinta on lähes kokonaan hyytynyt. Käännä munakas varovasti ympäri ja paista ihan hetken aikaa myös toiselta puolelta. Tarjoile munakas tuoreen tomaatin ja persiljan kera.
Me ollaan syöty kesästä asti ainoastaan Vaahteramäen Friida-ulkokananmunia. Oon ollut tosi tyytyväinen päätökseen, että haemme munat suoraan tuottajalta. Friidat ovat tuoreita ja todella maukkaita munia, jotka ovat hyviä myös leivontaan sillä munat vaahtoutuvat erittäin nopeasti. Keitettyjen munien lisäksi meillä syödään nyt entistä enemmän erilaisia munakkaita. Onneksi ensi viikolla saadaan taas hakea uudet kennot munia, sillä edellisiä ei ole enää paljoa jäljellä.
"Ulkokanat majailevat lattiakanalassa, jossa on
pehkualueet, orsia joilla nukkua sekä pesät kanoille. Tämän lisäksi
niillä on neljä kertaa suurempi ulkolaidun kuin luomukanoilla. Siinä
missä luomukanat pääsevät ulos vain kesäkuusta syyskuuhun, ulkokanat
pääsevät ulos halutessaan joka päivä kesät talvet." Lähde: Vaahteramäki Farming
Millaisia munia te suositte? Vinkatkaa myös hyviä kananmuna-reseptejä!