Oon ihan rakastunu mun minimuffini-peltiin! Pellissä on 24 pikkuruista koloa muffineille ja leivonnaisista tulee just kivan kokoisia. Oon nyt kokeillut uutta peltiäni kolme kertaa, ekaan muffinitaikinaan päätyi mummilta saatuja punaviinimarjoja ja kaurahiutaleita, tokaan versioon laitoin raparperia ja valkosuklaata. Eilen päätin sit leipoa jotain vappuun sopivia leivonnaisia, hedelmäkorissakin oli taas muutama tummut banaani. Aloin sit vaan leipomaan ilman mitään ohjetta ja näistä tuli tosi herkullisia! :-)
Banaani-donitsimuffinit 20kpl minimuffineja
1 kypsä banaani
0,5dl sulatettua voita
2 munaa
1,5tl kanelia
0,5dl sokeria
1tl leivinjauhetta
2dl vehnäjauhoja
Pinnalle: sulatettua voita, kanelia & sokeria
1. Muussaa banaani kulhossa, sekoita joukkoon munat, sulatettu voi, kaneli ja sokeri.
2. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään, lisää ne taikinan sekaan.
3. Lusikoi taikina muffinipellin koloihin ja paista +200 asteessa 10-15 minuuttia.
4. Sillä aikaa kun muffinit ovat uunissa, sulata pienessä kulhossa n.60g voita. Sekoita toiseen kulhoon 1dl sokeria ja muutama lusikallinen kanelia.
5. Irrota valmiit muffinit mahdollisimman nopeasti pellistä, dippaa nopeasti sulatettuun voihin ja kierittele lopuksi kanelisokeriseoksessa.
6. Anna jäähtyä hetki leivinpaperin päällä ja laita halutessasi valmiit donitsimuffinit pieniin leivosvuokiin.
Nää siis tosiaan kannattaa paistaa ilman vuokia, jotta paiston jälkeen tehtävä sulaan voihin dippaaminen ja sokeroiminen onnistuu kunnolla. Mä jouduin kirjaimellisesti piilottamaan osan valmiista leivonnaisista, jotta saisin edes muutamasta otettua kuvan tänne blogiin :-) Nää katos kyllä vinhaa vauhtia tarjoiluvadilta!
Illalla meille on tulossa herkkusuu-ystävä kylään, joten lisää leipomista on siis luvassa, jes! Ajattelin kokeilla näitä samoja donitsimuffineja sitruunan makuisina. Sopii varmasti mielettömän hyvin myös vappuna siman kanssa herkuteltavaksi! :-)