Terveisiä täältä vapaaehtoisen kotikaranteenin keskeltä. Blogin puolella on ollut pientä hiljaiseloa, vaikka ollaankin lapsen kanssa leivottu ja kokattu ahkerasti lähes joka päivä. Ollaan leivottu mm. tätä ihanan mehevää banaanikakkua, porkkanasämpylöitä sekä voisilmäpullia ja korvapuusteja.
Pääsiäisen aikaan on aina pakko leipoa persikka-rahkapiirakkaa, johon otettiin nyt varaslähtö ja leivottiin jo vähän ennakkoon. Tällä kertaa ripottelin päälle muruseoksen lisäksi myös hieman pähkinärouhetta ja se toikin piirakkaan kivaa lisämakua! Halutessaan pähkinät voi kuitenkin jättää tästä ihan hyvin pois.
Täällä valmistaudutaan vauvan tuloon ja jonkin verran olen kuvaillut viimeisiä hankintoja sekä aiemmin kirppikseltä löytyneitä vaatteita. Katsotaan jos ehtisin kirjoitella tänne vielä meidän kuulumisia myöhemmin. Moni ainakin laittoi viestiä että nuo kirppislöydöt ja hankinnat kiinnostaa kovasti, joten yritän parhaani! :)
Persikka-rahkapiirakka pähkinämurulla
vuoka 28cm
Pohja:
4dl vehnäjauhoja
1,5dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1tl vaniljasokeria
125g voita
+
1 muna
1dl maitorahkaa
- Mittaa kulhoon jauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri.
- Lisää sulatettu voi ja sekoita taikina murumaiseksi seokseksi. Ota 1/3 muruseoksesta sivuun myöhempää käyttöä varten.
- Lisää lopun murutaikinan joukkoon muna ja maitorahka ja sekoita taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja tee pienet reunat.
Täyte:
1tlk persikan puolikkaita (410/230g)
500g maitorahkaa - josta 1dl käytetään piirakkapohjaan
2 munaa
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2rkl sitruunamehua
Muruseos
2-3rkl hasselpähkinärouhetta
- Pilko persikat siivuiksi ja asettele taikinan päälle piirasvuokaan.
- Sekoita keskenään maitorahka, munat, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Kaada täyte persikoiden päälle.
- Ripottele muruseos ja pähkinärouhe rahkatäytteen päälle.
- Paista piirakkaa 175 asteessa uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin paistovärin.
Ihanaa uutta alkanutta viikkoa teille kaikille! Voikaa hyvin!