Usein erilaisten makeiden piirakoiden täytteeseen tulee lisättyä rahkaa, tuorejuustoa, kermaviiliä tai muuta vastaavaa. Nyt halusin tehdä tällaisen vähän perinteisemmän mustikkapiirakan, jossa on täytteenä ainoastaan runsaasti mustikkaa ja päälle ripoteltua muruseosta.
Pakastetut mustikat pyöritellään kevyesti perunajauhoissa ja vaniljasokerissa. Perunajauho imeyttää ylimääräisen nesteen itseensä, jolloin piirakasta ei tule liian kostea.
Tarjoile jäähtynyt piirakka vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera!
PERINTEINEN MUSTIKKAPIIRAKKA
vuoka Ø 28 cm
4dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
1,5tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
125g voita
+
1 muna
1dl maustamatonta jogurttia
Täyte:
400g pakastemustikoita
1,5rkl perunajauhoja
1tl vaniljasokeria
1. Mittaa kulhoon jauhot, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää sulatettu voi ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Ota muruseoksesta 1/3 osa sivuun myöhempää käyttöä varten.
2. Sekoita 2/3 osa seokseen 1 muna ja 1dl maustamatonta jogurttia. Levitä taikina tasaisesti voideltuun piirakkavuokaan.
3. Kaada mustikat kulhoon ja pyörittele kevyesti perunajauhoissa ja vaniljasokerissa. Kaada mustikat pohjan päälle ja ripottelle pinnalle muruseos.
4. Paista piirakkaa 175 asteessa uunin keskitasolla noin 45 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin paistovärin. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista! ♥